کد خبر: 194222
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸

بر پایه قانون هر شخص صاحب خودرو باید بیمه شخص‌ثالث داشته باشد اما بیمه بدنه خودرو اختیاری است و البته درصد کمی از صاحبان خودرو بدنه ماشین را بیمه می‌کنند.

به‌گفته یک کارشناس بیمه، ضرورت بیمه کردن بدنه خودرو هنوز برای بسیاری از رانندگان جا نیفتاده است و آنها فقط به همان مورد قانونی بیمه شخص ثالث عمل می‌کنند. این کارشناس بر ضرورت آگاه‌سازی رانندگان از مزایای بیمه بدنه تاکید می‌کند.

به گزارش اخبار خودرو ، بر اساس قانون مالک خودرو باید اقدام به تهیه بیمه شخص‌ثالث کند و در صورتی که در زمان رانندگی بر اثر تصادف دچار خسارت و مقصر شناخته شود، بیمه، مسئول جبران این خسارت به زیان‌دیدگان است. این خسارت ممکن است مالی یا بدنی باشد. در‌واقع بیمه شخص‌ثالث یک بیمه مسئولیت است. در این میان بیمه اختیاری دیگری برای خودرو وجود دارد که از سوی صاحبان خودرو جدی گرفته نمی‌شود و به ندرت مالک، خودرویش را بیمه بدنه می‌کند.

حق بیمه شخص‌ثالث بیش از یک‌میلیون تومان است علیرضا حسینی، کارشناس بیمه به روزنامه «دنیای خودرو» می‌گوید: «برای خودرو دو نوع بیمه وجود دارد که شامل بیمه شخص‌ثالث و بیمه بدنه خودرو است. بیمه شخص‌‌ثالث بر اساس قانون اجباری است و هم‌زمان با شماره‌گذاری خودرو باید صورت گیرد اما صاحب خودرو مجبور به خرید بیمه بدنه خودرو نیست و اختیاری است. بیمه شخص‌ثالث به بیمه‌ای گفته می‌شود که خطرات و تهدیدات را در مقابل شخص‌ثالث تامین می‌کند. این بیمه دو نوع پرداخت دارد که شامل خسارت مالی و جانی می‌شود. در نوع مالی، بیمه خسارت تصادف را پرداخت می‌کند که البته سقف مشخصی دارد و برای امسال ۷ میلیون تومان است. خسارت جانی هم بر اساس نرخ کامل دیه سالانه پرداخت می‌شود.»

این کارشناس بیمه با اشاره به کافی نبودن بیمه مالی شخص‌ثالث توضیح می‌دهد: «دارندگان خودرو می‌توانند با پرداخت حق‌بیمه بیشتری سقف مالی بیمه شخص‌ثالث را تا ۳۰ میلیون تومان هم افزایش دهند تا مجبور نشوند در یک سانحه تصادف که خسارت مالی آن بیش‌از از ۷ میلیون تومان شده است، از جیب خود هزینه کنند.»

وی با بیان اینکه هزینه بیمه شخص‌ثالث برای صاحبان خودرو بر اساس نوع آن متفاوت است، می‌گوید: «در حال حاضر برای خودروهایی مانند پراید یک‌میلیون و ۴۹ هزار تومان است و بیشترین مبلغ هم برای خودروهای خارجی ۶ سیلندر، یک‌میلیون و ۳۵۹ هزار تومان است. البته این نرخ برای خودروهایی با کاربری شخصی است. برای خودروهایی مانند تاکسی از یک‌میلیون و ۲۴۵ هزار تومان تا یک‌میلیون و ۴۵۰ هزار تومان است.»

بیمه بدنه، از۴۰۰ هزار تا ۱۵ میلیون تومان حسینی با تاکید بر این که بیمه بدنه خودرو اجباری نیست، توضیح می‌دهد: «برخی رانندگان اقدام به بیمه بدنه خودروی خود می‌کنند، اما نرخ آن بر اساس نوع ماشین، سال تولید و ارزش وسیله نقلیه متفاوت است. این بیمه دو نوع و بر اساس پوشش اصلی و تکمیلی است. در نوع اصلی، تصادفات و سرقت را پوشش می‌دهد و در نوع تکمیلی شامل مواردی مانند بلایای طبیعی، آتش‌سوزی و سرقت قطعات می‌شود. به‌عنوان مثال بیمه بدنه پراید نو در سال جدید حدود ۴۰۰ هزار تومان و برای پژو تا ۶۰۰ هزار تومان است. ضمن اینکه حق بیمه بدنه خودروهای خارجی بالاست، به‌عنوان مثال مالک یک بنز که قیمتی بیش از ۷۰۰ میلیون تومان دارد، باید ۱۵ میلیون تومان بیمه بدنه یک سال خودرو خود را پرداخت کند.»

این کارشناس با اشاره به این که درصد کمی از مردم خودروی خود را بیمه بدنه می‌کنند، توضیح می‌دهد: «واقعیت این است اگر بیمه شخص‌ثالث هم اجباری نبود، مردم آن را انجام نمی‌دادند و حق بیمه را نیز پرداخت نمی‌کردند. بنابراین با توجه به اختیاری بودن بیمه بدنه آن را جدی نمی‌گیرند و فقط حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد دارندگان خودرو بیمه بدنه خودرو خود را انجام داده‌اند.»

وی با اشاره به این که تمام شرکت‌های بیمه‌ای ملزم به ارائه بیمه شخص‌ثالث هستند، می‌گوید: «با وجود این که بیمه بدنه برای مردم الزامی نیست اما بیشتر شرکت‌های بیمه‌ای آن را انجام می‌دهند. در واقع این بیمه برای شرکت‌های بیمه سوددهی دارد و مانند بیمه شخص ثالث نیست که برای شرکت‌های بیمه زیان‌دهی داشته باشد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =