کد خبر: 194988
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۸

بالا بودن میزان بهره‌وری در هر صنعتی نشان‌دهنده پویایی و کارآمد بودن آن صنعت است. در صنعت خودرو نیز با توجه به رقابت شدید خودروسازان چه در سطح داخلی و چه در سطح جهانی، داشتن بهره‌وری نقش تعیین‌کننده‌ای در مسیر هر خودروسازی دارد.

به گزارش اخبار خودرو ، امروزه بدون داشتن بهره‌وری و همچنین بدون اینکه هزینه‌های تولید و هزینه‌های سربار کاهش پیدا کند، نمی‌توان از خودروسازان انتظار موفقیت داشت.

صنعت خودرو در کشور هم در سال‌های اخیر به‌دلیل پایین بودن میزان بهره‌وری و بالابودن هزینه‌های تولید با انتقادات فراوانی از سوی کارشناسان همراه بوده است.

شرکت‌های خودروسازی سعی در افزایش راندمان خود در این باره داشته‌اند. برای افزایش بهره‌وری راه‌های مختلفی وجود دارد که از سوی شرکت‌های خودروساز پیش گرفته می‌شود.

در این گزارش قصد داریم به مجموعه اقداماتی که گروه صنعتی ایران‌‌خودرو در سال‌های گذشته به منظور افزایش میزان بهره‌وری و پایین آوردن هزینه‌های تولید انجام داده است، اشاره کنیم.

ارتقای سطح بهره‌وری با ورود تجهیزات جدید و به‌روز تقریبا همه کارشناسان صنعت خودرو بر این موضوع تاکید و اتفاق‌نظر دارند که سطح بهره‌وری هیچ خودروسازی با تجهیزات قدیمی افزایش پیدا نخواهد کرد. در این زمینه شرکت ایران‌خودرو همواره سعی در به‌روزرسانی خطوط تولید خود داشته است.

بهبود شرایط بهره‌وری صنعت خودرو تنها از طریق ارتقای سطح خودکفایی در تولید محقق خواهد شد و برای دستیابی به این مهم باید هنگام امضای قرارداد با طرف‌های خارجی به مساله انتقال فناوری و دانش تولید توجه بسیاری کرد.

ایران‌خودرو اولین شرکت خودروسازی بود که در روزهای آغاز برجام یک قرارداد بسیار مهم در این زمینه امضا کرد. به‌گفته کارشناسان امضای قرارداد ایران‌خودرو با پژو و تاسیس شرکت‌ مشترک در به‌روزرسانی خطوط تولید این شرکت و ارتقای سطح کیفی محصولات آن تاثیر خواهد گذاشت.

ایران‌خودرو این قرارداد را به‌صرف تولید یک یا چند خودروی مشترک با پژو امضا نکرده و هدفی فراتر از آن در سر دارد، آن هم رسیدن به بازارهای جهانی‌ است.

آموزش و به‌روزرسانی نیروی کار داشتن نیروی کار ماهر و البته آموزش‌دیده، نیاز اصلی و اساسی هر کار و صنعتی است. به‌گفته کارشناسان یکی از دلایل مهمی که به پیشرفت قابل‌توجه خودروسازی تویوتا منجر شده، برخورداری از نیروی کار ماهر و به‌روز است.

واقعیت این است که تفاوت بسیار زیادی بین نیروی متخصص و نیروی کار با سطح متوسط و پایین وجود دارد. با داشتن نیروی متخصص می‌توان تیراژ تولید را افزایش داد و انتظار داشت تا خودرویی که تحویل مشتری می‌شود، کمترین نقص و ایراد را داشته باشد.

نیروی کار متخصص تولید و همچنین خدمات پس از تولید و فروش لازمه پیشرفت هر خودروسازی است. در دو، سه سال اخیر ایران‌خودرو با برگزاری کلاس‌های منظم و با بهره‌ علمی بالا، در به‌روز بودن کارکنان خود و افزایش مهارت و سطح علمی آنها تلاش‌های بسیاری انجام داده است.

برگزاری این کلاس‌ها باعث شد تا ضمن اینکه سطح کیفیت خودروهای این شرکت افزایش پیدا کرده است، در زمینه خدمات پس از فروش نیز به رتبه نخست در ارائه این خدمات و رسیدن به رضایت‌مندی مشتریان دست پیدا کند.

تخصیص بهینه منابع مالی برای سرمایه‌گذاری تولید محصولات جدید و به‌روزرسانی محصولات نیز باعث افزایش بهره‌وری خواهد شد. در این زمینه نیز ایران‌خودرو سال گذشته را با معرفی دو محصول جدید به پایان رساند. سرمایه‌گذاری ۱۰۰میلیارد تومانی این شرکت برای دو خودروی دنا پلاس و ۲۰۷i به همین منظور انجام شد.

ارتقا و طراحی محصولات جدید و مطابق با نیاز بازار و همچنین موازی با محصولات باکیفیت جهانی ضمن اینکه موجب بهبود و افزایش کیفیت خودرو می‌شود و تقاضا برای خودرو را بیشتر می‌کند، سطح بهره‌وری را نیز بالا خواهد برد. ارائه فیس‌‌لیفت خودروها و تغییر در طراحی و افزودن آپشن‌ها در همین راستا انجام می‌شود.

قراردادهای جوینت‌ونچر و انتقال فناوری برقراری جوینت‌ونچرهای جدید زمینه انتقال دانش تولید را فراهم می‌سازد و از این طریق راه بهره‌وری صنعت خودروی ایران هموار می‌شود. در این زمینه ایران‌خودرو به همکاری با پژو رضایت نداده و خواهان همکاری با شرکت‌های مطرح خودروسازی ازجمله بنز و چند خودروساز مطرح خارجی است. این امر باعث می‌شود تکنولوژی‌های جدید با سرعت بیشتری وارد و خطوط تولید به آخرین تکنولوژی‌های موجود در جهان به‌روزرسانی شوند.

کاهش هزینه‌های سربار با فروش شرکت‌های زیرمجموعه شرکت‌های زیادی به‌عنوان زیرمجموعه خودروسازان حضور دارند. برخی از این شرکت‌ها سودده نیستند و برخی دیگر بسیار سودرسان هستند. ایران‌خودرو در سال‌های اخیر سعی کرده است با فروش و واگذاری شرکت‌ها و سایت‌های زیرمجموعه خود هزینه‌های سربار را کاهش دهد و میزان بهره‌وری را بالا ببرد. استراتژی ایران‌خودرو، فروش و واگذاری این مجموعه‌ها با هدف جذب سرمایه‌گذار خارجی است.

بهینه‌سازی مصرف مواد و قطعات خودرو تحریم‌ها باعث شد تا شرکت‌ ایران‌خودرو به فکر استفاده بهینه از قطعات و مواد مورد استفاده در خودروسازی بیفتد. در این دوره ایران‌خودرو با بهبود فرآیند تولید و جلوگیری از ضایعات و داخلی‌کردن مواد به جای استفاده از مواد خارجی در پایین آوردن هزینه تولید بسیار مناسب عمل کرد.

در حال حاضر نیز این شرکت با انتخاب، بررسی و بازرسی از قطعات و مواد مورد نیاز خود سعی در پایین آوردن هزینه‌های تولید داشته است که بررسی‌ها نشان از موفقیت آنها دارد.

همکاری با قطعه‌سازان داخلی و کاهش واردات ایران‌خودرو در سال‌های اخیر سعی کرده است به منظور کاهش واردات و پایین آمدن هزینه‌های تولید خود از قطعه‌سازان داخلی استفاده کند. رویکرد این شرکت، استفاده هرچه بیشتر از قطعه‌سازان مجرب داخلی است. مسئولان ایران‌خودرو معتقد هستند هرچه میزان استفاده و داخلی‌سازی قطعات مورد استفاده بیشتر باشد، ارز کمتری برای واردات قطعات صرف می‌کنند که درنهایت منجر به پایین آمدن هزینه‌های تولید خواهد شد.

ایران‌خودرو از طریق شرکت ساپکو ارتباطات خوبی با قطعه‌سازان داخلی داشته و در راستای تامین قطعات برای خودروهای جوینت‌ونچر خود با پژو گام‌های بلندی برداشته است.

افزایش تیراژ به منظور کاهش هزینه‌ تولید سال گذشته با افزایش میزان تیراژ خودرو برای خودروسازان همراه بود. ایران‌خودرو به منظور کاهش هزینه‌های تولید، تیراژ خود را بالا برد و تا پایان سال ۹۵ توانست ۶۵۰ هزار خودرو تولید کند. ضمن اینکه کیفیت و تنوع محصولات خود را نیز افزایش داد و از روش‌های جدیدی برای فروش محصولات خود استفاده کرد که باعث شد سال گذشته را با سودآوری بسیار مناسبی به پایان برساند.

توجه به بخش تحقیق و توسعه یکی از بخش‌های اصلی در صنعت خودرو که نیازمند توجه و صرف هزینه است، بخش تحقیق و توسعه خواهد بود. شرکت‌های مطرح خودروسازی توجه ویژه‌ای به این بخش دارند و بودجه‌های بسیار بالایی را صرف تحقیق و توسعه می‌کنند.

توسعه این بخش باعث می‌شود شرکت نیاز مشتری را بهتر بشناسد و خودروهایی را طراحی و تولید کند که کمترین نقص را دارند. ایران‌خودرو در سال‌های اخیر مبلغ بسیار بالایی را صرف تحقیق‌و‌توسعه کرده است و ثمره آن در افزایش کیفیت و تنوع محصولات این شرکت دیده می‌شود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • saeed ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۳
    تولید ارابه که اینقدر پوز نداره ،اون از رده خارجش

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =