کد خبر: 195607
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲

پس از دو سال فروش بی‌سابقه به نظر می‌رسد شرکت‌های خودروسازی به اوجی رسیده‌اند که پس از آن سراشیبی است. طی ۴ ماهه اول سال جاری میلادی فروش خودرو در ایالات‌متحده ۲٫۴ درصد کمتر از دوره مشابه در سال گذشته میلادی بوده است. در همان حال موجودی انبارها مدام بیشتر می‌شود. بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، موجودی خودروهای جدید در ایالات‌متحده در روز اول ماه آوریل ۴٫۱۹ میلیون دستگاه بود که بالاترین میزان در آغاز یک ماه پس از سال ۲۰۰۴ میلادی تلقی می‌شود

  • آیا صنعت خودرو به نقطه سکون رسیده است؟
- در ابتدا باید یادآوری کنم ما در بالاترین سطح فروش هستیم. با در نظر گرفتن این مساله اگر هم ما به نقطه سکون برسیم من کاملا از نتیجه خوشحال خواهم بود. بنیان‌های اقتصادی ما همچنان قدرتمند هستند. وقتی بنیان‌ها قوی باشند من از این که در کجای بازار ایستاده‌ایم احساس رضایت دارم. عاقبت این چرخه آرام می‌گیرد. در این مورد شکی وجود ندارد اما در حال حاضر بازار کار کاملا با ثبات و قوی به نظر می‌رسد. بر خلاف گذشته که دایما از کمبود شغل صحبت می‌شود واقعیت غیرمترقبه امروز فقدان نیروی کار کافی است. همین مساله دلیل اصلی قوت حس اعتماد مصرف‌کنندگان به بازار است چرا که مردم حس امنیت شغلی دارند. علت اعتماد به مشاغل کوچک هم همین است. مردم حتی به یاد نمی‌آورند که حدود یک سوم خودروهای جدید توسط شرکت‌های حمل‌ونقل خریداری شده‌اند. ما همچنان با چالش‌های زیادی مواجه هستیم. محصولات از نوطراحی شده و جدیدی مثل مالیبو و کروز را تولید و روانه بازار کرده‌ایم اما مشتری‌ها هیچ عجله‌ای برای خرید آن‌ها، چنان که به خرید کراس‌اورهای کوچک رغبت نشان می‌دهند، ندارند.
  • منابع تامین مالی کاهش یافته در حالی که موجودی خودروسازها در حال افزایش است. این‌ها نشانه منفی نیستند؟
- ما همانطور که آلن بیتی، مدیرعامل جنرال‌موتورز آمریکای‌شمالی، قبلا گفته در حال فراهم آوردن مقدمات برای تولید مجدد پیک‌آپ‌های بزرگ از اواخر امسال هستیم پس در این بین به طورطبیعی زمان مرده زیادی خواهیم داشت. در شرایطی که حال بازار خوب نیست ما راهی جز افزایش موجودی خودرو نداریم. هدف ما به پایان بردن امسال با همان شرایطی است که شروعش کرده‌ایم یعنی رسیدن به سقف موجودی ۷۰ روزه.  پس مساله را می‌توان اینطور هم دید که ما موجودی خود را بالا می‌بریم تا برای روزهای تعطیلی برخی واحدهای تولیدی ذخیره داشته باشیم.
  • آیا تعطیلی موقت برخی سایت‌های تولیدی برای نوسازی آن‌ها است؟
- بله. این اتفاقی است که در طول سال می‌افتد. قرار است نمونه‌های جدید و دوباره طراحی شده اکوئنو و ترین روانه بازار شوند و این نیاز به اصلاح خطوط تولید دارد. در این ضمن ما باید از نمونه‌های کنونی موجودی کافی برای پاسخگویی به نیاز بازار داشته باشیم. این روندی است که قرار است بعدا در مورد کراس‌اورهای بزرگتر یعنی انکلیو و تراورس تکرار ‌شود. این کارها باید به صورت زمان‌بندی شده انجام شود و نمی‌توان همه آن‌ها را با هم روی خط تولید برد. بعد از آن هم نوبت به پیک‌آپ‌های بزرگ می‌رسد که نسل کاملا جدیدی از این محصولات را عرضه می‌کند.
  • اگر فروش همچنان پایین بماند آیا جنرال‌موتورز تولید خود را کاهش می‌دهد تا سودآوری را تضمین کند؟
- قطعا. ما همین حالا هم این کار را انجام داده‌ایم. برخی شیفت‌های کاری در تعدادی از تاسیسات تولیدی حذف شده در حالی که تلاش می‌کنیم تولید کراس‌اورها را بالا ببریم.
  • با پایش وضعیت سهام خودروسازها به نظر می‌رسد سهام‌داران بیشتر از شما ناراضی باشند. چرا؟
- این یکی از جالب‌ترین موارد در فرایند احیای کنونی است. سهام‌داران چنان که باید آماده این شرایط نبوده‌اند اما در فرایند اجرای برنامه احیا باید نشان دهیم که همچنان قابلیت سودده بودن را داریم. تا زمانی که سهام‌داران شاهد این مساله نباشند، نگرانی آن‌ها از ضعف بازار و احتمال کاهش سوددهی سرمایه‌گذاری‌شان به قوت خود باقی خواهد ماند. اشاره‌ای بکنم به میلتن فریدمن. من خیلی خوش شانس بودم که در آخرین کلاس‌هایی که او در شیکاگو برگزار می‌کرد حضور داشتم. یکی از او در مورد بازار بورس پرسید و او پاسخ داد «اقتصاددانی را نشان بده که درصدد تعریف و ارائه فرمول برای بازار سهام باشد تا من اردکی را از زیر لباسم ظاهر کنم». من چیزی در چنته ندارم که بتواند واکنش سهامداران به اخبار جدید را پیش‌بینی کند. تمام کاری که ما می‌توانیم بکنیم این است که تلاش کنیم نتایج بهتری به دست آوریم همانطور که تاکنون بوده‌ایم.
  • آیا محبوبیت کراس‌اورها، شاسی‌بلندها و پیک‌آپ‌ها به دلیل سودآوری‌شان برای جنرال‌موتورز فرصت و مزیت تلقی می‌شود؟
- قطعا. آنچه می‌بینیم این است که مردم دیگر رغبتی به خودروهای سواری نشان نمی‌دهند و سراغ کراس‌اورها می‌روند. در صنعت خودرو که تغییر رویکردها زمانبر است طول می‌کشد که خودمان را با این مطالبات هماهنگ کنیم. برای جایی مثل چین که بازار با سرعتی زیاد در حال رشد است این انطباق و توسعه کراس‌اورها بدون وارد آوردن لطمه به بازار سواری‌ها کار دشواری نیست. در بازار ما  که در بهترین شرایط خود در حال رسیدن به سکون است و امکان افزایش ظرفیت وجود ندارد، اگر چیزی بالا رود حتما یک چیز دیگر باید پایین بیاید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =