کد خبر: 195663
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۷

مراسم امضای قرارداد و تفاهم‌نامه ۱۰ جانبه بین‌المللی برای طراحی و تولید پلت‌فرم محصولات جدید ایران‌خودرو با حضور ۵ طرف ایرانی و ۵ طرف خارجی برگزار و مقرر شد با ساخت این پلت‌فرم، ۲۳ محصول در کلاس‌های سدان، هاچ‌بک، SUV و کراس‌اوور روی آن سوار شود.

به گزارش اخبار خودرو ، در این مراسم محمدرضا نعمت‌‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، هاشم ‌یکه‌زارع، مدیرعامل ایران‌خودرو، فرهادی وزیرعلوم تحقیقات و فناوری و همچنین مدیران‌عامل و نمایندگان شرکت‌های خارجی به سخنرانی پرداختند.

در این مراسم مقرر شد شرکت ایتالیایی پینین‌فارینا طراحی و ساخت پلت‌فرم و بدنه خودروهای جدید ایران‌خودرو را البته در کشور انجام دهد. همچنین برای محصولات جدید ایران‌خودرو شرکت بنتلر آلمان طراحی و ساخت اکسل‌ها را برعهده گرفته است.

[caption id="attachment_195664" align="aligncenter" width="700"]امضای قرارداد و تفاهم‌نامه 10 جانبه بین‌المللی برای طراحی و تولید پلت‌فرم امضای قرارداد و تفاهم‌نامه ۱۰ جانبه بین‌المللی برای طراحی و تولید پلت‌فرم[/caption]

در این مراسم همچنین عنوان شد دو شرکت هیوندای پاورتک و پانچ پاورتریم کار ساخت گیربکس‌های دستی و اتومات این محصولات را برعهده بگیرند. ضمن اینکه شرکت ماهله آلمان طراحی موتور آن‌ را انجام خواهد داد. همچنین مقرر شد دو دانشگاه امیرکبیر و صنعتی شریف توسعه خودروهای برقی و هیبرید را روی این پلت‌فرم انجام دهند. در این مراسم هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو با اشاره به اهمیت صنعت خودرو در کشور گفت: «سال گذشته یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد که اگر این تعداد خودرو تولید نمی‌شد، باید ۱۳ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌شد، درحالی که یک‌بیستم این میزان صرف تولید داخل شده است.»

وی در ادامه با بیان اینکه نمی‌توان ارتباطات و همکاری‌های بین‌المللی را نادیده گرفت، اظهار کرد: «بعد ازبرجام توانستیم تولید نخستین محصول را با حضور رئیس‌جمهور آغاز کنیم و تا پایان سال محصول پژو ۳۰۱ و سال آینده نیز محصول دیگری را براساس قرارداد با پژو به بازار عرضه خواهیم کرد.»

یکه‌زارع در ادامه افزود: «در ماه‌های آینده با سه شرکت خارجی دیگر قرارداد امضا خواهیم کرد که البته یکی از این قراردادها به‌زودی امضا خواهد شد.»

وی بیان کرد: «طراحی پلت‌فرم موضوع بسیار مهمی است که از ابتدای حضور در ایران‌خودرو به دنبال آن بودیم. هرچند در قرارداد با پژو هم این اختیار را داریم که از پلت‌فرم پژو برای تولید محصولات دیگر نیز استفاده کنیم اما بحث داشتن یک پلت‌فرم اختصاصی که همه اجزا در داخل ساخته شود بسیار مهم است.»

مهندس یکه‌زارع افزود:‌ «در امضای قرارداد برای طراحی پلت‌فرم جدید،‌ موتور، گیربکس و اکسل را پیش‌بینی کرده‌ایم و در کنار این همکاری‌ها شرکت بوش و دیگر شرکت‌های بزرگ و قطعه‌سازان ایرانی در طراحی آن مشارکت فعالانه ای دارند.»

یکه‌زارع با بیان اینکه نخستین محصول این پلت‌فرم تا دوسال‌و‌نیم آینده به بازار عرضه خواهد شد، گفت: «در ۱۰سال آینده مجموع ۲۳ محصول بر این پلت‌فرم تولید خواهد شد. خودروهای تولیدی خودروهای صندوق‌دار، هاچ‌بک، SUV، هیبرید و برقی خواهد بود. در این قرارداد یک‌هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته است. تکیه ما در تولید محصولات جدید بر قطعه‌سازان داخلی است. قطعه‌سازان ما باید به دانش فنی روز تجهیز و به زنجیره جهانی وصل شوند و در این زمینه تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.»

در این مراسم محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با تاکید بر ارتقای کیفی صنعت خودرو گفت: « در راستای فعالیت صنعت خودروی کشور در کلاس جهانی باید روی طراحی، مهندسی، تحقیق و فن‌آوری جدید توجه ویژه‌ای شود تا بتوانیم به اهداف و جایگاه مورد نظر برسیم.»

نعمت‌زاده با اشاره به ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه اظهار کرد: «ارتباط این دو از همان پایه باید محکم شود و تمام دانشگاه‌های کشور باید کارت سبز داشته باشند تا بتوانند از همه صنایع کشور بازدید کنند و خوشبختانه حرکت‌های خوبی در وزارت علوم شروع شده است.»

نعمت‌زاده همچنین تصریح کرد: «دانشگاه‌های ما توانمند هستند و این صنعت است که از دانشگاه بهره می‌گیرد. به‌ طوری‌که می‌توان گفت ۷۰درصد ارتباط صنعت با دانشگاه به نفع صنعت است و این ما هستیم که باید راه را هموار کنیم و زیرا همکاری مشترک به نفع هر دو است.»

وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به لزوم تحقیق و توسعه صنعت خودرو یادآور شد: «واحد تحقیق و توسعه در دولت سازندگی در ایران خودرو شکل یافت اما متاسفانه ۸ سال تعطیل بود، امروز باید به‌طور جدی آن را دنبال کنیم و این اجلاس امروز حرکتی جهشی در خودروسازی خواهد بود.»

نعمت‌زاده ادامه داد: «خوشحالم می‌بینم در یک‌سال‌و‌نیم پس از برجام پیشرفت‌های خوبی در فعالیت‌های بین‌المللی داریم. صنعت خودرو، صنایع دریایی و هوایی، نفت، گاز و پتروشیمی جزو صنایعی هستند که سطحشان قطعا تنها ملی نیست و باید حتما در کلاس جهانی نیز فعالیت کنند.»

وی با تاکید ویژه بر صادرات در صنعت خودرو گفت: «این صنعت جهانی است و تولیداتش نمی‌تواند محدود به داخل کشور باشد.»

نعمت‌زاده با اشاره به تاثیر برجام بر صنایع مختلف گفت: «برجام یعنی موانعی که تاکنون داشتیم تا حد زیادی برطرف شده است و این ما هستیم که باید از این فضا استفاده کنیم. نگوییم برجام چه آورده است، برجام فضا را باز کرد تا به حالت عادی برگردیم، قبلا در حصر بودیم و حتی شرکت‌ها جواب ایمیل‌های ما را هم نمی‌دادند، چند بانک بین‌المللی جهانی جریمه‌های سنگینی را به خاطر ارتباط با ایران پرداخت کردند اما برجام این موانع را برداشت.»

نعمت زاده اظهار کرد: «باید به دنبال تعامل با دنیا باشیم و به‌خصوص در زمینه‌های علمی و صنعتی که مرز نمی‌شناسند، اگر می‌خواهیم صادرات داشته باشیم این امر بدون ارتباط با دنیا میسر نیست. صادرات قطعات خودرو قطعا مزیت ماست، ما انرژی، مواد اولیه و نیروی انسانی کارآمد داریم و اگر بتوانیم در مقیاس جهانی کار کنیم، قطعا سودآور است و رقابت سالمی خواهیم داشت.»

وی اضافه کرد: «قطعات خودرو در سال‌های قبل به آلمان صادر می‌شد و یکی از زمینه‌های لازم، ارتقای توان طراحی، مهندسی و تولید قطعه‌سازان است چراکه گله خریداران خودرو عمدتا به کیفیت قطعات خودرو برمی‌گردد و انجمن مربوط باید روی این مساله کار کند.»

در ادامه عزیز اکبریان، رئیس کمیسیون صنعت مجلس با بیان این که مجلس شورای اسلامی و کمیسیون صنایع و معادن از خودروسازان در قراردادهای داخلی و خارجی حمایت و پشتیبانی می‌کند، گفت: «دنیای امروز، دنیای ارتباطات است و نمی‌توان از دانش جهانی فاصله گرفت. زمانی که ما در مجلس به برجام رای دادیم، انتقادهای بسیاری شد اما نباید فراموش کرد هم‌زمان با تکیه بر توان و دانش فنی داخلی نیز باید به دانش فنی روز دنیا هم مجهز شد و فاصله گرفتن از آن، ما را از این فرصت دور می کند.»

وی فعالیت امروز واحدهای قطعه‌سازی و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در این بخش را نتیجه برجام دانست و گفت: «حضور گسترده دانشگاه‌ها در صنعت می‌تواند نویددهنده دستیابی به توسعه بیشتر باشد. این حرکتی است که سال‌ها قبل در حوزه بهداشت و درمان کشور نیز اتفاق افتاد و ثمره آن را امروز می‌توان به خوبی در بخش درمانی کشور مشاهده کرد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 3 =