کد خبر: 196722
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۷

هرچند در قانون هوای پاک بر تولید و توزیع بنزین یورو چهار و نظارت بر استانداردهای آن تاکید زیادی شده ‌است اما به گفته قائم مقام مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور، توزیع کشوری بنزین یورو چهار در سال ۱۴۰۰ محقق خواهد شد.

به گزارش اخبار خودرو ، تولید و توزیع سوخت بر اساس استاندارد یورو چهار در سراسر کشور موضوعی است که تمامی فعالان حوزه خودرو انتظار آن را دارند. از خودروسازان گرفته که نبود آن را در سراسر کشور موجب کاهش کیفیت خودروهای تولیدی خود می‌دانند تا سازمان حمایت محیط‌ زیست که معتقدند یکی از علل اصلی آلایندگی هوا سوخت ‌غیراستاندارد است.

هرچند در قانون هوای پاک بر تولید و توزیع بنزین یورو چهار و نظارت بر استانداردهای آن تاکید زیادی شده ‌است اما به گفته قائم مقام مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور، توزیع کشوری بنزین یورو چهار در سال ۱۴۰۰ محقق خواهد شد.

ارتقای کیفیت سوخت سیدمحمد مجابی، معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای خودرو» درخصوص توجه قانون هوای پاک به سوخت استاندارد گفت: «در لایحه هوای پاک تصویب شد که کلیه حامل‌های انرژی ازجمله بنزین باید استانداردهای قابل قبولی داشته باشند و تعیین تکلیف دستگاه‌های مختلف در این مورد صورت گرفته است. سازمان استاندارد تکلیف دارد که استانداردها را مشخص کند. سازمان حفاظت محیط‌زیست بر نوع سوخت نظارت خواهد کرد و وزارت نفت مکلف است پس از مهلت قانونی که توسط قانون‌گذار ابلاغ می‌شود، کلیه سوخت‌هایی که در کشور توزیع می‌شوند، در قالب استانداردهایی که قانون‌گذار مشخص کرده است، توزیع کند. در لایحه هوای پاک تمامی تکالیف به‌صورت مشخص به همه دستگاه‌هایی که مسئولیت دارند، ابلاغ می‌شود.»

تولید و توزیع سوخت بر اساس برنامه شاهرخ خسروانی، قائم مقام مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای خودرو» با تاکید بر اینکه قانون هوای پاک در مجلس تصویب شده اما هنوز در حال طی کردن روند اداری است و به صورت رسمی به وزارت نفت ابلاغ نشده، گفت: «براساس برنامه‌های از پیش‌تعیین‌شده تا سال ۱۴۰۰ کل کشور باید تحت پوشش سوخت یورو چهار قرار گیرد. در حال حاضر میزان تولیدات کافی است و تلاش ما بر این است تا استاندارد تمامی فرآورده‌های نفتی ارتقا پیدا کند. اکنون بنزین وضعیت مطلوب‌تری نسبت به گذشته پیدا کرده ‌است چراکه به‌تازگی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس نیز بنزین یورو چهار تولید می‌کند.»

توزیع سوخت یورو چهار در ۱۵شهر دیگر خودروها در سراسر کشور تردد دارند و تردد آنها تنها به هشت کلان‌شهر کشور که سوخت یورو چهار در آن‌ها توزیع می‌شود، محدود نمی‌شود. بنابراین تمام کشور تحت پوشش سوخت یورو چهار قرار نمی‌گیرد و همه خودروها نمی‌توانند از این سوخت استفاده کنند. خسروانی درخصوص توزیع سراسری بنزین توضیح داد: «در حال حاضر بنزین و گازوئیل یورو چهار در کشور توزیع می‌کنیم. براساس مصوبه پیشین و دستورالعمل‌های قبلی وزارت نفت باید در مرحله اول، هشت کلان‌شهر را تحت پوشش قرار می‌دادیم که این کار انجام شد. در مرحله دوم که در قانون هوای پاک می‌گنجد اما هنوز به‌صورت رسمی ابلاغ نشده‌ است، شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور وظیفه دارد به‌جز هشت شهر پیشین، در ۱۵شهر جدید نیز سوخت یورو چهار توزیع کند.»

وی در ادامه افزود: «گازوئیل یورو چهار در دو پالایشگاه تهران و شازند تولید می‌شود و پروژه‌های توسعه پالایشگاه‌های دیگر در دست اجراست. براساس مصوبه دولت که در سال ۹۳ جهت توسعه پالایشگاه‌ها ابلاغ شده است، پالایشگاه‌ها تا پایان سال ۹۸ باید کل فرآورده‌های خود را بر اساس حداقل استاندارد یورو چهار تولید کنند. بالطبع زمانی‌که برنامه طرح توسعه پالایشگاه‌ها تا پایان سال ۹۸ اعلام شده‌است، نمی‌توان انتظار داشت که الان سوخت یورو چهار در تمام کشور توزیع شود.»

به گفته خسروانی زیرساخت‌های لازم در حال آماده‌سازی است و در ابتدا باید شاهراه‌های اصلی بازرگانی مثل اسکله شهید رجایی به بندر‌عباس و بوشهر، آبادان به ماهشهر یا نکا، تبریز و مرز بازرگان تحت پوشش گازوئیل و سوخت یورو چهار قرار گیرند تا خودروهای بیشتری از این سوخت بهره‌مند شوند. به‌علاوه شهرهای اصلی در این مسیر قرار گرفته‌اند و در نهایت با سوخت‌رسانی به این شهرها و مسیرهای اصلی، کل کشور از سوخت استاندارد بهره خواهد برد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =