کد خبر: 197385
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۱

سرانجام طلسم ورود موتورسیکلت‌های برقی به بازار شکست و سازمان استاندارد با تایید استاندارد ۷نوع موتورسیکلت برقی وارداتی، مجوزهای لازم برای شماره‌گذاری را صادر کرد.

به گزارش اخبار خودرو ، داستان ورود موتورسیکلت‌های برقی به بازار سر دراز دارد. سال‌هاست شهرداری تهران سعی در جایگزینی موتورهای برقی با انواع کاربراتوری دارد و برای تحقق آن برنامه‌های متعددی نیز تدوین کرده است.

از تسهیلات بلاعوض تا طرح‌های لیزینگی بانک شهر و حتی پیشنهاد حذف الزام گواهینامه برای موتورسیکلت‌های برقی. با این‌حال اما جای موتورسیکلت‌های برقی در بازار موتورسیکلت همچنان خالی است و با وجود تمام تبلیغات رنگارنگ برای سوق دادن مردم به استفاده از این موتورسیکلت‌ها اما هنوز ردی از برقی‌ها در بازار موتورسیکلت به چشم نمی‌خورد.

اصلی‌ترین علت هم نبود استانداردهای مدون برای موتورسیکلت‌های برقی در سازمان استاندارد بود که باعث می‌شد این سازمان در صدور مجوزهای استاندارد، شاخص‌های مدونی در اختیار نداشته باشد. همین موضوع باعث شده است با گذشت چند سال از طرح موضوع برقی‌سازی موتورسیکلت‌ها در پایتخت ردی از این وسیله نقلیه پاک دیده نشود.

[caption id="attachment_197386" align="aligncenter" width="468"]طلسم شماره‌گذاری موتورسیکلت‌های برقی شکست طلسم شماره‌گذاری موتورسیکلت‌های برقی شکست[/caption]

صدور مجوز استاندارد برای هفت مدل موتور برقی حال اما بعد از گذشت سال‌ها سرانجام سازمان ملی استاندارد طلسم را شکست و با تدوین شاخص‌های استاندارد موتورسیکلت‌های برقی، هفت نوع از این وسیله‌نقلیه را مجاز به شماره‌گذاری اعلام کرد. بر اساس اعلام سازمان ملی استاندارد سه مدل موتورسیکلت برقی با توان ۳۰۰۰وات، سه مدل موتورسیکلت با توان ۲۰۰۰وات و تنها یک مدل ۱۵۰۰وات مجوزهای استاندارد را کسب کرده‌اند و بر این اساس ثبت سفارش و دریافت پلاک توسط این مدل‌ها مجاز خواهد بود.

تسهیلات ۲٫۵میلیونی برای موتورهای برقی کار فرشید باباخانی، مدیر پروژه موتوربرقی شهرداری تهران با اشاره به مجوز سازمان ملی استاندارد به روزنامه «دنیای‌خودرو» گفت: «با تدوین استانداردهای لازم برای واردات موتورسیکلت، از این پس واردکنندگان می‌توانند پس از دریافت مجوزهای سازمان ملی استاندارد، نسبت به واردات و دریافت پلاک برای موتورهای برقی اقدام کنند.» به گفته این مقام مسئول در شهرداری تهران، تسهیلات ویژه‌ای برای واردات موتورسیکلت‌های برقی درنظر گرفته شده است و تنها به واردکنندگانی که برنامه قابل‌قبولی برای ایجاد خط تولید این محصول داشته باشند، پرداخت می‌شود. بر همین اساس به ازای هر دستگاه موتورسیکلت برقی دو و نیم میلیون تومان تسهیلات بلاعوض در نظر گرفته شده است که پیش از واردشدن محصول، به واردکننده پرداخت می‌شود. با این‌کار تولیدکنندگان و واردکنندگان تمایل بیشتری برای ورود به موضوع موتورسیکلت‌های برقی پیدا خواهند کرد و درنهایت مبلغ تسهیلات هنگام فروش از پرداختی مشتری به شرکت تولیدکننده یا وارد کننده کسر می‌شود. باباخانی تاکید کرد: « این تسهیلات تنها به موتورهایی پرداخت می‌شود که توان جایگزینی با موتورسیکلت‌های مورد استفاده در پیک‌های موتوری باید حداقل ۳کیلو وات توان داشته باشند و بتوانند روزانه حداقل ۱۰۰کیلومتر پیمایش کنند.» مدیر پروژه موتوربرقی شهرداری تهران از اعلام آمادگی سه شرکت برای مشارکت با شهرداری تهران برای دریافت تسهیلات بلاعوض واردات موتورسیکلت خبر داد و گفت: «در نخستین گام شرکت سایپا قرارداد واردات ۵۰۰دستگاه موتورسیکلت را نهایی کرده است که امیدواریم تا پایان سال بیش‌از ۲هزار دستگاه موتورسیکلت برقی تولید و روانه بازار کنیم.» وی با تاکید بر اینکه چین به‌عنوان مهد موتورسیکلت‌های برقی در جهان مطرح است، گفت: «عمده قراردادهای شرکت‌های داخلی با شرکای چینی است که باید در نهایت پس از واردات به ایجاد خط تولید موتورسیکلت‌های برقی در داخل کشور بینجامد.»

حذف گواهینامه برای موتورهای برقی ممکن نیست قول مساعد مسئولان برای کاهش برخی محدودیت‌ها و پرداخت تسهیلات بیشتر به خریداران موتورسیکلت و عملی نشدن آنها در سال‌های گذشته نیز مورد دیگری بود که باباخانی در پاسخ به آن گفت: «برداشتن برخی محدودیت‌ها مانند عدم نیاز به گواهینامه رانندگی برای موتورهای برقی عملا غیرممکن است. زیرا موتورسیکلت‌های برقی با توان بالا عملکردی مانند موتورسیکلت‌های بنزینی دارند و راندن آنها نیاز به مهارت دارد. لذا چنین انتظاری غیرمنطقی است.» وی یادآوری کرد: «براساس مصوبه استاندارد، موتورسیکلت‌های برقی با توان کمتر از یک‌کیلو وات که در حال‌حاضر به قیمت ۲میلیون و ۲۰۰هزار تومان در بازار معامله می‌شوند، نیازی به شماره‌گذاری و الزامی نیز برای داشتن گواهینامه برای رانندگی با این موتورها ندارند.» حال بعد از شکستن طلسم شماره‌گذاری موتورهای برقی، باید منتظر واکنش مصرف‌کنندگان بود. مصرف‌کنندگانی که بیشتر قشر ضعیف جامعه را تشکیل می‌دهند و توان مالی بالایی برای پرداخت پنج‌و‌نیم تا شش میلیون تومان هزینه برای خرید یک دستگاه موتورسیکلت ندارند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناصر ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۵
    مسئله مهم در این مورد مقدار برق مصرفی برای شارژ ، مدت شارژ اونهم با این نرخهای تصاعدی اداره برق ، کیفیت ، دوام و مدت گارانتی بی نقص موتورسیکلت ( البته نه شبیه اتوموبیلهای عرضه شده که عملا بدون گارانتی هستند) و تأثیر هزینه های تحمیل شده بر اقتصاد خانواده هست که تمایل و عدم تمایل مصرف کنندگان رو برای خرید توجیه میکنه. لطفا در مورد موارد بالا توضیح بفرمائید. متشکرم
  • منتقد IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
    0 1
    سلام دوستان گرامی ، چند کلمه ای صحبت دارم با آن هایی که در این زمینه کارشناس هستند ، اول این که بالاخره این موتور سیکلت ها در انواع مختلف هستند کم سرعت و پرسرعت با توجه به تنوع و قیمت پس تفاوت هایی وجود دارد به طور کلی. این جا این بحث بیش می آید که ان دسته از موتور سیکلت های برقی که اصطلاحا اسکوتر برقی نام دارد که کم وات هستند ایا ان ها هم نیاز به (گواهینامه) دارند ؟ اگر ندارند لطفا اعلام کنید و همه را مطلع کنید و اگاهی جامعه را بالا ببرید که همه تکلیفشان را بدانند. تاکید میکنم گواهینامه مد نظر اینجانب است نه پلاک و دیگر چیز ها مثل بیمه کما اینکه ان ها نیز مورد بحث های خاص خود هستند. اما گواهینامه صلاحیت نشستن پشت وسیله ی نقلیه موتوری می باشد و مورد تائید راهنمایی و رانندگی است. و برسیم به سوال اصلی که این است ایاااااا موتور سیکلت های برقی کم حجم وات که سرعتی معادل ۳۰ کیلومتر تا ۴۵ کیلومتر دارند در قانون موجود فعلی باید راکبان ان گواهینامه ان را داشته باشند یا خیر؟ و اگر باید داشته باشند آیا دوچرخه گواهینامه نمیخواهد ؟ اگر نمی خواهد سوال اینجاست چگونه صلاحیت فردی که پشت دوچرخه نشسته است تائید شده است؟ که او می تواند پشت ان بشیند یا خیر ؟ و ایا نمیشود با دوچرخه مرتکب حادثه جانی شد ؟ و ان موقع تکلیف چیست؟
  • شهباز صفوی NL ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    0 0
    به.نظر.من.موتورهای.برقی. اگر می خواهند بدون تصدیق تردد کنن و یا فاقد شماره باشند بسیار مشکل ساز خواهد بود چون بعضی از این موتورها سرعت بسیار بالایی دارند در ضمن اگر بخواهیم جای دوچرخه ها را استفاده کنیم باز هم نخواهد شد چون که در خیابان های ما جایی برای رفت و آمد با دوچرخه دیده نشده است پس باید از ریشه درست شود اول جای دوچرخه رو ایجاد شود تا هم سرنشین و هم عابر امنیت کامل داشته باشد همچنین باید اتحادیه دوچرخه سواری یا موتور سوارها مواظب دلال بازی باشند که قیمت آنها ناگهانی بالا نرود با تشکر شهباز صفوی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =