کد خبر: 200483
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۱

صبح روز گذشته شرکت سایپادیزل در قراردادی چهارجانبه با مشارکت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و بانک توسعه تعاون، جایگزینی کامیون‌های فرسوده ناوگان باری کشور را برعهده گرفت.

به گزارش اخبار خودرو ، بر اساس این قرارداد در فاز اول آن ۶۰۰ دستگاه از کامیون‌های فرسوده با عمر بیش از ۳۵ سال در حال تردد در جاده های کشور با کامیون‌های ولو جایگزین خواهد شد.

با اجرایی شدن این قرارداد مصرف سوخت ناوگان حمل و نقل باری کاهش یافته و میزان آلایندگی‌ این ناوگان نیز کمتر خواهد شد. شرکت سایپادیزل با برخورداری از محصولات باکیفیت روز با استانداردهای جهانی می‌تواند زمینه نوسازی ناوگان فرسوده باری کشور را فراهم سازد.

با اجرای این قرارداد ضمن ایجاد زمینه امکان بهره‌مندی ناوگان حمل‌ونقل باری از محصولات روز جهانی، زمینه کاهش مصرف سوخت و هزینه‌های حمل‌ونقل و همچنین افزایش سرعت جابه‌جایی بار در کشور فراهم می‌شود. آن‌چه در ادامه خواهید سخنانی است که مدیران هر یک از طرفین این قرارداد در مراسم امضای آن بیان کردند.

در پایان این مطلب نیز گفت‌وگوی ما را با مدیرعامل سایپادیزل در حاشیه این مراسم خواهید خواند.

[caption id="attachment_200488" align="alignleft" width="283"]رسول محمد صادقی مدیرعامل شرکت سایپادیزل رسول محمد صادقی مدیرعامل شرکت سایپادیزل[/caption]

کامیون‌های فرسوده عامل ۲۶٫۲درصد تصادفات

رسول محمدصادقی، مدیرعامل سایپادیزل

در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه کامیون با عمر بیش از ۲۵ سال در جاده‌های کشور تردد می‌کنند. تردد این تعداد خودروی فرسوده خسارات سنگینی را از جمله آلودگی محیط‌زیست، کاهش ایمنی ناشی از تصادفات و... به اجتماع و اقتصاد کشور وارد می‌کنند.

خودروهای فرسوده بیش از ۳۰ برابر خودروهای به‌روز آلایندگی ایجاد می‌کنند. براساس گزارش سال ۲۰۱۴ سازمان بهداشت جهانی، خسارت ناشی از آلودگی‌ها در ایران بیش از ۱۶ میلیارد دلار برآورد شده است.

در مجموع ۲۶٫۲ درصد تصادفات نیز مربوط به کامیون‌هاست. اضافه سوخت در کامیون‌های فرسوده بیش از ۲٫۵ میلیارد لیتر در سال است.

تصمیم دولت به نوسازی ناوگان فرسوده، مزایای بسیاری را برای کشور به ارمغان خواهد آورد و به طور قطع بیش از ۵۰ درصد در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهیم داشت. به عنوان مثال با جایگزینی خودروهای فرسوده با ولوو، مصرف سوخت از ۶۰ لیتر به ۳۰ لیتر کاهش می‌یابد و همچنین آلایندگی تا ۷۵ درصد تقلیل خواهد یافت.

با ورود خودروهای جدید، میزان تصادفات نیز ۲۵ درصد کم خواهد شد. کاهش میزان هزینه تعمیرات و خواب خودروها و افزایش حمل‌بار نیز به این مزایا اضافه می‌شود.

نکته مثبت این طرح آن است که مالکان خودروهای فرسوده قادر خواهند بود اقساط را پرداخت کنند و گرفتار بانک‌ها و مسائل مختلف نخواهند شد.

شرکت سایپادیزل با بیش از ۵۰ سال سابقه فعالیت و به عنوان یک صنعت پیشرو در تولید خودروهای تجاری، با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار خودرو در سال آمادگی خود را برای همکاری با سازمان‌های راهداری و بهینه‌سازی مصرف سوخت و مشارکت در این طرح ملی اعلام می‌کند.

برنامه شرکت برای سال جاری تحویل ۳۵۰۰ دستگاه است و برنامه‌ریزی کرده‌ایم برای سال ۹۷ این عدد را به ۵هزار دستگاه ارتقا دهیم. در حال حاضر با بانک توسعه تعاون مشارکت داریم و با دیگر بانک‌ها نیز مذاکره کرده‌ایم و امیدواریم قرارداد آن‌ها نیز به زودی منعقد شود. همان‌گونه که می‌دانید قیمت تولید در کشور گران‌تر از آن است که بتوان این طرح را بدون حمایت‎های لازم ادامه داد و ما به‌عنوان خودروساز بار سنگینی را در این مسیر متقبل شده‌ایم.

با فرض ۷ساله بودن این طرح، تقریبا بازپرداخت آن با بهره ۳۶۰میلیون تومان خواهد بود که ۲۵۰ میلیون آن را خودروساز پرداخت خواهد کرد و اگر این طرح ۶ ساله باشد، ۲۰۰ میلیون تومان آن به خودروساز تعلق می‌گیرد.

اصلاح قیمت سوخت؛ راه‌حل مساله نوسازی

داود کشاورزیان، معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل

براساس آماری که در سازمان راهداری داریم، بالغ بر ۵۵ هزار دستگاه از ناوگانی که دارای کارت هوشمند هستند و در سطح جاده‌های کشور تردد می‌کنند، عمری بالای ۳۵ سال دارند.

در مصوبه شورای اقتصاد مجوزی برای نوسازی ۶۵ هزار دستگاه ناوگان فرسوده بالای ۳۵ سال در یک دوره ۵ساله ارائه شده است. طبعا در دو، سه سال آینده بخشی از ناوگانی که کمتر از ۳۵ سال عمر کرده‌اند، واجد شرایط شرکت در این طرح خواهند شد و این امکان را داریم که از تمام ظرفیت این مجوزاستفاده کنیم.

براساس محاسبات، وزارت نفت اجازه دارد برای نوسازی این خودروها، بالغ بر ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار هزینه کند که به طور تقریبی برای هر دستگاه کامیون حدود ۴۲ هزار دلار پیش‌بینی شده و بازپرداخت آن در یک دوره ۶ یا ۷ ساله در نظر گرفته شده است. همچنین به تفاهم رسیده‌ایم که بخشی از سود تسهیلات دریافتی از محل صرفه‌جویی سوخت پرداخت شود و مصرف‌کننده نهایی ۹درصد از آن بپردازد که الباقی آن را وزارت نفت و تولیدکننده تامین خواهند کرد. امروز خوشبختانه شاهد امضای قراردادی مشابه با شرکت سایپادیزل هستیم.

وظیفه ناوگان راهداری این است که میزان پیمایش سالانه ناوگان را به شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت اعلام و صرفه‌جویی حاصل از آن را برآورد و از محل صرفه‌جویی مابه‌التفاوت سود را پرداخت کند. همچنین متعهد هستیم که اگر شخصی در پرداخت اقساط کوتاهی کند، از طریق ابزارهای قانونی جلوی فعالیت خودرو گرفته و کارت هوشمند آن متوقف شود.

همچنین باید برای ناوگان فرسوده محدودیت فعالیت ایجاد کنیم تا فرصت برای فعالیت ناوگان نو فراهم شود. به اعتقاد من راه اصلی و پاسخ اصلی مساله، اصلاح قیمت سوخت است.

تا زمانی که سوخت ارزان عرضه می‌شود و گازوئیل لیتری ۳۰۰ تومان در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد، هیچ مالکی نسبت به نوسازی ناوگان رغبت پیدا نمی کند و شاهد هیچ تغییر رفتاری نخواهیم بود. اما اگر قیمت سوخت واقعی شود و کامیون‌های قدیمی به خودی خود از سطح جاده‌ها جمع‌آوری شوند، تعادلی در جامعه ایجاد خواهد شد که سرمایه‌گذاری اقتصادی به همراه خواهد داشت.

دولت با هدفمندکردن هدفمندی، یارانه‌ها را به تولید ارائه دهد

علی وکیلی، رئیس شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت

خوشبختانه موفق شدیم در یک فرصت محدود دومین قرارداد همکاری در زمینه نوسازی ناوگان را نیز امضا کنیم. ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید این اجازه را به وزارت نفت می‌دهد که تا سقف ۱۰۰ میلیارد دلار در سال در زمینه طرح‌هایی که منجر به صرفه‌جویی در مصرف سوخت می‌شود، سرمایه‌گذاری و یارانه پرداخت کند. اصولا بهینه‌سازی و صرفه‌جویی و بالا بردن بهره‌وری، یک سرمایه‌گذاری است که نه تنها تبعات ندارد بلکه خیر و برکت آن برای کشور بسیار بالاست. امیدواریم دیگر تولیدکنندگان نیز به این جمع بپیوندند. در زمینه نوسازی اتوبوس‌ها نیز درصدد هستیم اقداماتی را انجام دهیم که امیدواریم شرکت‌ها در این پروسه نیز همکاری‌های لازم را انجام دهند. ما نیز مکلف هستیم ۱۷ هزار اتوبوس پایه گازسوز را برای فعالیت‌های درون‌شهری و حمل‌و‌نقل عمومی نوسازی کنیم. سقف پرداخت ما ۶۰هزار میلیون دلار است و قرار نیست این مبلغ را برای کاهش سود تسهیلات پرداخت کنیم. امیدواریم برای فعالیت‌هایی که به صورت مشترک انجام می‌شود، دولت تغییرات نرخ ارز را بپذیرد و بتوانیم از منابع خارجی استفاده کنیم. زیرا در این راه ناگزیر به استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی هستیم. با پول گرانی که در کشور وجود دارد و تسهیلات گرانی که بانک‌ها در اختیار تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قرار می‌دهند، بعید است که بتوان اقدامات جدی در زمینه تولید انجام داد. هر واحد تولیدی کشور برای این که بتواند با افزایش قیمت‌ها تطبیق پیدا کند، چاره‌ای ندارد جز این که به سمت تولید با بهره‌وری بالا برود. بهره‌وری بالا هم محقق نمی‌شود مگر این که فناوری‌های جدید در دسترس قرار بگیرد. فناوری نو هم احتیاج به تسهیلات و منافع مالی دارد که باید در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد. این منابع باید از سوی موسسات مالی و اعتباری و بانک‌ها تامین شود اما همان‌طور که گفته شد، متاسفانه با پول گرانی که در اختیار تولیدکنندگان می‌گذارند قابل توجیه نیست و در رقابت با تولیدات و صنایع خارجی، صنایع داخلی عقب‌نشینی می‌کنند و تعطیل می‌شوند. در مقاله‌ای تحت عنوان «ارج؛ آیینه تمام نمای واگذاری‌های اشتباه» اشاره کرده‌ام که اگر ساختار صنعتی کشور اصلاح نشود، رقابت امکان‌پذیر نخواهد بود. برای رقابت باید نگاه صنایع به خارج از کشور باشد و به این منظور باید حمایت‌های لازم انجام شود. امیدواریم دولت دوازدهم به این موضوع نیم‌نگاهی داشته باشد. با هدفمندسازی یارانه‌ها تمامی صنایع در ورطه نابودی قرار گرفتند. امیدواریم این دولت با هدفمندکردن هدفمندی، یارانه‌ها را به تولید ارائه دهد. ما با تمهیداتی که در نظر گرفتیم بازپرداخت‌ها را به صورت ارزی تبدیل می‌کنیم که امیدواریم امکانی در اختیار واحد‌های صنعتی قرار بگیرد که از پشتیبانی صنعتی و ضمانت‌های ماده ۱۲ بهره‌مند شوند و بتوانند از منابع خارجی هم استفاده کنند. ما غیر از راهداری با سازمان‌های دیگر از جمله وزارت کشور مرتبط هستیم و امیدواریم تولیدکنندگان به‌گونه‌ای پشتیبانی شوند که بتوانند از منابع خارجی استفاده کنند و با ۶۰ هزار دلاری که به عنوان کمک در قبال کاهش مصرف سوخت پرداخت می‌کنیم، مالکان خودروهای فرسوده برای جایگزینی می‌توانند ۵۰درصد قیمت سوخت، از منابع ما استفاده کنند و انگیزه برای نوسازی افزایش پیدا خواهد کرد.

حمیدرضا البرزی؛ مدیر امور اعتباری بانک توسعه تعاون:

بانک توسعه تعاون به عنوان تنها بانک تخصصی و توسعه‌ای بخش تعاون براساس منویات مقام معظم رهبری برای حمایت از توسعه شرکت‌های تعاونی، طبق اساسنامه باید ۷۰ درصد از منابع خود را در اختیار شرکت‌های تعاونی و ۳۰ درصد از آن‌ها را به خارج از بخش تعاون قرار دهد. این بانک از ۸سال پیش تاسیس شده و شروع به کار کرده است. براساس رسالت این بانک و با همکاری مدیران سازمان راهداری، از سال گذشته قراردادی را برای توسعه ناوگان فرسوده کشور در دستور کار قرار دادیم که از سال گذشته و هم‌زمان با شروع قرارداد تا امروز حدود یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به معرفی‌شدگان سازمان راهداری پرداخت شده و تعدادی از آن‌ها نیز در دست بررسی است. با همکاری سازمان با شرکت ماموت قرارداد دیگری نیز امضا شده که نقش محوری سازمان به عنوان رکن معرفی کننده در تمام قراردادها وجود داشته است. حدود ۹۵۰میلیارد تومان تسهیلات نیز به شرکت ماموت پرداخت شده است و به صورت هم‌زمان با شرکت  سایپادیزل هم همکاری مشترکی را آغاز کردیم که براساس آن قرار شد تامین اعتبار ۶۰۰ دستگاه خودرو را برعهده بگیریم. سه نکته در این قراردادها برای بانک مهم بود؛ کاهش مصرف سوخت، کاهش تصادفات و خطرات جاده ها، کاهش آلودگی هوا.

با تمام بانک‌ها مذاکره کرده‌ایم

در حاشیه این مراسم، رسول محمدصادقی، مدیرعامل سایپادیزل در گفت‌وگو با روزنامه دنیای خودرو گفت: سازمان بهینه‌سازی پولی را به عنوان یارانه در اختیار خودروسازان قرار می‌دهد که جبران هزینه‌ها شود. حسن این طرح برای خریدار این است که با دریافت وام بلندمدت امکان بازپرداخت دارد و می‌تواند زندگی خود را با این وام اداره کند. وی با بیان این‌که بعد از برجام با ولوو و رنو برنامه خود را آغاز کردیم، افزود: سایپادیزل جزو شرکت‌هایی است که هم به گشایش LC سایت و هم LC یوزانس می‌پردازد. محمدصادقی ادامه داد: از سال ۱۳۶۲ شرکت ولوو با شرکت سایپادیزل قرارداد همکاری درزمینه انتقال دانش فنی در کنار تأمین خودرو به‌صورت CKD دارد که در حال حاضر تلاش بر آن است این قرارداد تا حدودی اصلاح شود. در اصلاحیه قرارداد تلاش بر آن بوده تا قرارداد در قالب فعالیت جوینت‌ونچر باشد و توافق شده ساخت داخل به حدود ۵۰ درصد برسد. وی اظهار داشت: طبق برنامه، حدود ۶هزار خودرو از سوی شرکت سایپادیزل تولید و عرضه خواهد شد که حدود ۳۵۰۰ دستگاه از محصولات ولوو خواهد بود. به گفته مدیرعامل سایپادیزل، در طرح نوسازی برندهای چینی مشارکت نخواهند داشت چرا که این مدل‌ها از عمر بالایی برخوردار نیستند و مشتریان این خودروها تمایلی به مشارکت در این طرح ندارند. وی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر دو قرارداد با دو بانک داریم که به زودی نیز قراردادی را با بانک رفاه امضا خواهیم کرد. همچنین قرارداد با بانک صادرات در مرحله نهایی شدن است و از سوی دیگر با بانک کشاورزی هم مذاکراتی را انجام داده‌ایم. تقریبا با تمام بانک‌ها از جمله مهر، انصار، اقتصاد نوین و... مذاکره داشته‌ایم. محمدصادقی افزود: با توجه به قرارداد و میزان بازاریابی مورد تعهد، سایپادیزل محصول به بازار عرضه می‌کند و در سال جاری قرارداد بر آن است تا داخلی سازی به حدود ۳۰ درصد افزایش یابد. به گفته وی، برنامه‌ای برای فروش سهام سایپادیزل به شرکت ولوو و رنو در دستور کار نیست و فعالیت با ولوو بر پایه جوینت ونچر با حدود ۵۰ درصد داخلی سازی است که در کنار آن قرارداد با رنو به همین میزان و طرف‌های چینی درصد بیشتری را خواهد داشت.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =