کد خبر: 200682
تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۸

در دو هفته گذشته اخباری در رسانه‌های جهان منتشر شده مبنی بر آنکه پنج خودروساز آلمانی از جمله دایملر عضو یک کارتل مخفی هستند.

دیتر زچه، مدیر عامل دایملر/ مرسدس‌بنز قول داده است برای وسایل نقلیه دیزلی مبارزه کند اما او حاضر نشد در مورد آخرین رسوایی به بار آمده برای ساختن صنعت خودرو در کشور آلمان، که می‌گویند خودش هم در آن نقش داشته است، اظهار نظر کند.

[caption id="attachment_200683" align="aligncenter" width="700"]گفت‌وگوی خبرنگاران با دیتر زچه مدیر عامل دایملر گفت‌وگوی خبرنگاران با دیتر زچه مدیر عامل دایملر[/caption]

به گزارش اخبار خودرو ، در دو هفته گذشته اخباری در رسانه‌های جهان منتشر شده مبنی بر آنکه پنج خودروساز آلمانی از جمله دایملر عضو یک کارتل مخفی هستند.

زچه ضمن گفت‌وگویی با خبرنگاران اعلام کرد: «دیزل ارزش مبارزه را دارد، برای آن می‌جنگم.»

وی این جمله را پس از آن بر زبان آورد که دایملر در گرماگرم بحث و جدل در مورد آینده دیزل و ماجرای ادامه‌دار رسوایی انتشار آلاینده‌های خودروهای دیزلی فولکس‌واگن که با موضوع تشکیل کارتل نیز گسترش یافت، ارقام سود سه ماهه دوم سال ۲۰۱۷ را منتشر کرد و از سودآور بودن محصولاتش خبر داد.

دایملر هفته گذشته برای بیش از سه میلیون دستگاه از مدل‌های دیزلی برند لوکس مرسدس‌بنز در سراسر اروپا فراخوان داد تا میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای آنها را اصلاح کند و در همان حال رسوایی دیگری با شرکت تولید و تامین‌کننده قطعات بوش و آئودی نیز پیش آمد.

با آنکه زچه از پایبندی خود به تولید دیزل سخن گفت، از پرداختن بیشتر به پیشرانه‌های برقی نیز خبر داد. به گزارش خبرگزاری اقتصادی بلومبرگ، زچه اعلام کرد: «چون خودروسازان دیگر متقاعد شده‌ایم به سوی فناوری الکتریکی برای حمل‌ونقل حرکت کنیم. تا زمانی که این اتفاق بیفتد، کاهش بیشتر CO2 (دی‌اکسیدکربن) در موتورهای درون‌سوز مدنظر ما خواهد بود و در این مورد دیزل نقش مهمی ایفا خواهد کرد.»

هفته گذشته، هنگامی که مجله هفتگی اشپیگل گزارش داد دایملر یکی از پنج خودروساز آلمانی است – در کنار رقبایش از گروه‌های ب‌ام‌و، فولکس‌واگن، آئودی و پورشه- که یک کارتل صنعتی تشکیل داده‌اند، مشکلاتی که صنعت خودروی آلمان با آن‌ها مواجه بود، بیش از پیش حاد شد.

جریمه‌های سنگین زچه در کنفرانسی خبری که چهارشنبه گذشته تشکیل شد، به خبرنگاران گفت: «ما اکیدا توصیه می‌کنیم به حدس و گمان و شایعات دامن نزنید.» اما با وجود این تقاضای او صنعت خودروی آلمان، رهبران اتحادیه کارگری و سیاست‌مداران از خودروسازان خواسته‌اند در مورد اتهامات مطرح شده مربوط به تشکیل کارتل، روشنگری کنند.

گزارش شده است پنج شرکت از دهه ۱۹۹۰ جلساتی در قالب کارتل تشکیل داده‌اند و در این جلسات درباره فناوری، تامین‌کنندگان قطعات، بازارها، استراتژی‌ها و انتشار گازهای آلاینده بحث کرده‌اند که چنین اقدامی، اگر انجام شده باشد، مغایر با قوانین ضدانحصار و تبانی و برخلاف منافع مصرف‌کنندگان بوده است.

پس از انتشار گزارش اشپیگل، روز دوشنبه نیز روزنامه آلمانی زو دویچه تسایتونگ گزارش داد دایملر به‌علت نگرانی در مورد قوانین اتحادیه اروپا برای رقابت حداقل در مواردی ناچار شده است از حضور در جلسات پرهیز کند.

بر اساس این گزارش، چنانچه دایملر اولین شرکتی باشد که وجود این کارتل را فاش کند، می‌تواند از جریمه‌های سنگینی که تحت قوانین اتحادیه اروپا وضع خواهد شد، فرار کند.

دایملر در سال ۲۰۱۱ مجبور شد یک جریمه ۱،۱ میلیارد یورویی راکه مقامات نهادهای مبارزه با انحصار در اتحادیه اروپا برای عضویت آن شرکت در یک کارتل مرتبط با تولید کامیون وضع کرده بودند، پرداخت کند.

به گزارش بلومبرگ، زچه در کنفرانس خبری گفت: «صنعت خودرو در حال حاضر عناوین خبرهایی را به‌وجود می‌آورد که هیچ خوب نیستند. می‌دانم بسیاری از مردم اکنون توضیح بیشتری می‌خواهند ولی نمی‌توانیم درباره حدس و گمان‌ها اظهارنظر کنیم.» زچه در واکنش به گزارش روزنامه زو دویچه تسایتونگ هرگونه تماس با هارالد کروگر مدیرعامل ب‌ام‌و را انکار کرد و گفت: « با او صحبت نکردم و هیچ اطلاعاتی دریافت نکرده‌ام که در سطوح دیگر ماهیتی مشکوک و سوءظن‌برانگیز داشته باشد.» دستاوردهای غیرقابل انکار اما با وجود رسوایی‌های مربوط به تست آلایندگی که صنعت خودروی آلمان را در برگرفته، دایملر در روز چهارشنبه اعلام کرد سود خوبی در سه ماهه دوم سال جاری میلادی به دست آورده است.

این سود عمدتا ناشی از تقاضای شدید برای مدل‌های جدید E-Class و شاسی‌بلندهای آن شرکت بوده است. در مدت سه ماهه منتهی به پایان ماه ژوئن، درآمد خالص شرکت دایملر با دو درصد افزایش به ۲٫۵۱ میلیارد یورو در مقایسه با ۲٫۴۵ میلیارد یورو در دوره مشابه سال پیش بوده است.

سود عملیاتی سه ماهه دوم سال جاری مرسدس‌بنز به ۲٫۴ میلیارد یورو رسید که با ۹ درصد افزایش در فروش این برند همراه بود. زچه گفت سود عملیاتی گروه دایملر در سه ماهه منتهی به ماه ژوئن ۲۰۱۷ با ۱۵ درصد افزایش به ۳٫۷۵ میلیارد یورو رسیده است و انتظار می‌رود «رشد قابل توجهی در تعداد دستگاه‌های فروخته شده و درآمد» را برای سال ۲۱۰۷ انتظار می‌کشد.

منابع: ایندیپندنت، بلومبرگ

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =