کد خبر: 200701
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۰

تجربه نشان داده است ذائقه ایرانیان در انتخاب خودرو به اروپایی‌ها نزدیک‌تر است و چون مردمانی لوکس‌پسندند کمتر به سمت خودروهای چینی که معمولا بی‌کیفیت هستند، می‌روند

به گزارش اخبار خودرو ، دوران طلایی حضور چینی‌ها در بازار خودروی ایران از سال ۱۳۹۱ و هم‌زمان با تشدید تحریم‌های خارجی و کاهش تولید خودروهای داخلی آغاز شد. در همان سال‌ها شرکت‌های اروپایی از بازار ایران رخت بستند و جای خود را به چینی‌ها دادند.

از این رو با کاهش قدرت خرید مردم و کساد در بازار کار و پروژه‌های عمرانی، خودروسازان سنگین به سمت مونتاژ خودروهای چینی روی آوردند و مونتاژ خودروهای چینی در ایران را به شدت افزایش دادند.

تجربه نشان داده است ذائقه ایرانیان در انتخاب خودرو به اروپایی‌ها نزدیک‌تر است و چون مردمانی لوکس‌پسندند کمتر به سمت خودروهای چینی که معمولا بی‌کیفیت هستند، می‌روند.

اما در سال‌های اخیر، اختلاف قیمت محصولات چینی و اروپایی، باعث شد مردم به سمت این خودروها جذب شوند. انتظار می‌رفت با پایان یافتن تحریم‌ها و ورود دوباره شرکت‌های اروپایی به ایران، تولیدکنندگان تجاری، تولید خود را در زمینه محصولات اروپایی افزایش دهند.

با وجود آن‌که تنها راه خروج از این افت تولید، جایگزینی ناوگان فرسوده باری کشور است اما به نظر می‌رسد به دلیل کسادی در بازار کار این خودروها، هنوز تولیدکنندگان نتوانسته‌‌اند بازار خود را به دست آورند و مالکان خودروها نیز تمایلی به تعویض خودروهای قدیمی خود نشان نداد‌ه‌اند.

در حال حاضر نیز خودروسازان بسیاری از جمله سایپادیزل، آریادیزل و... در ایران کم‌وبیش به تولید و واردات‌ خودروهای سنگین می‌پردازند و با خودروسازان مطرح بین‌المللی همکاری می‌کنند.

شاید کلید حل این مشکل در دست دولت است تا با وضع قوانین بازدارنده و تشویقی، مالکان خودروهای سنگین را به سمت محصولات اروپایی سوق دهد.

  [gallery link="file" columns="2" ids="200708,200711"]

شرکت MAN و شیران‌دیزل

ام.‌آ.‌ان یا مان شرکت مهندسی و صنایع سنگین آلمانی و شرکت تابعه گروه فولکس‌واگن است که دفتر اصلی آن در شهر مونیخ قرار دارد. مان یکی دیگر از پیشتازان در زمینه مهندسی تجهیزات و تولید خودروهای تجاری است.

[caption id="attachment_200712" align="aligncenter" width="455"]مان۰۱ مان۰۱[/caption]

این شرکت در زمینه ساخت و تولید کامیون، اتوبوس، موتوردیزل، ماشین‌آلات توربینی و خدمات صنعتی فعالیت می‌کند. در سال ۲۰۰۸، دویست و پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت مان جشن گرفته شد و این شرکت اجناس خود را به قیمت ۱۵ میلیارد یورو به ۱۲۰ کشور جهان فروخت.

شرکت مان همچنین شرکا و همکارانی در کشورهای هند، لهستان، ترکیه و ایالات متحده دارد و پیش از این نیز یکی از اعضای هیات مدیره شرکت آلمانی مان، از تفاهم‌نامه همکاری با یکی دیگر از شرکت‌های ایرانی برای واردات کامیون و موتورهای سنگین ساخت این شرکت خبر داده بود.

قرار است شرکت شیران‌دیزل مسئولیت واردات و تولید محصولات مان را به ایران برعهده بگیرد.

  [gallery link="file" columns="2" ids="200704,200710"]

اسکانیا و ماموت‌دیزل

در سال ۱۹۰۰ یک کارخانه دوچرخه‌سازی توسط گوستاو اریکسون در شهر صنعتی مالمو با نام اسکانیا تاسیس شد که به تدریج تغییر جهت داد و به سمت تولید خودرو و کامیون رفت تا اینکه در سال ۱۹۱۱ دو کمپانی در هم ادغام شدند و شرکت اسکانیا-وابیس را پدید آوردند.

نشان این شرکت یک اژدها در نظر گرفته شد، که روی سر آن تاجی قرار داشت و از دهانش آتش بیرون می‌آمد. به تدریج تولیدات شرکت گسترش یافت و در کشورهای دانمارک و نروژ نیز خطوط تولید آن، دایر شد.

کار بعدی شرکت، کامیون‌های آتش‌نشانی با ۶۰ اسب‌بخار و سرعت ۴۰ کیلومتر در ساعت بود. اولین پیشرانه ۸ سیلندر شرکت اسکانیا در سال ۱۹۱۶ تولید شد، که از الکل یا بنزین تغذیه میکرد، اما در اوایل سال‌های دهه ۲۰ میلادی سیاست شرکت، تمرکز بر تولید کامیون و اتوبوس بود.

در سال ۱۹۴۰ شرکت اسکانیا شاهد تغییرات مدیریتی وسیعی بود، که باعث شد شرکت با تغییر بسیاری از راهکارها و برنامه‌ها و با جذب مهندسان و نیروهای خلاق و جوان، محصولات مدرن‌تر و مطلوب‌تری را عرضه کند و به این ترتیب رتبه محبوبیت خود را در بازار وسایل حمل‌و‌نقل عمومی بهبود قابل ملاحظه‌ای دهد.

در کنار موفقیت‌های محلی، اسکانیا همچنین موفق به حضور در بازارهای جهانی شد. دهه ۹۰ میلادی را می‌توان دهه توسعه و تولید محصولات متنوع سوئدی در بازار وسایل حمل‌ونقل سنگین نامید.

امروزه کامیون‌ها و اتوبوس‌های اسکانیا بازارهای وسیعی در کشورهای مختلف جهان دارند. در حال حاضر گروه فولکس‌واگن با در اختیار داشتن ۴۵٫۶۶درصد از سهام اسکانیا، بزرگ‌ترین سهامدار آن به‌شمار می‌آید.

شرکت ایرانی ماموت‌دیزل ساخت و مونتاژ محصولات باری اسکانیا را در ایران برعهده دارد و هم‌زمان به تولید انواع تریلرهای کمپرسی، تریلرهای کمرشکن، تریلرهای یخچالی و... را تولید می‌کند.

ماموت به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مجتمع‌های صنعتی کشور در سال ۱۳۷۱ فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر این شرکت تولید اسکانیا G410، کمپرسی P410، کامیون فوق‌سنگین P410، R450 و R500 را در دستور کار خود دارد.

  [gallery link="file" columns="2" ids="200707,200713"]

ولووتراکس و سایپادیزل

شرکت صنایع خودروسازی سوئدی که تا قبل از ۲۰۱۵ دومین گروه بزرگ کامیون‌سازی دنیا محسوب می‌شد، اکنون با خرید ۴۵درصد از سهام دی‌اف‌سی‌وی‌تراکس (دانگ‌فنگ) در رتبه نخست قرار دارد.

ایده تاسیس شرکت ولوو مربوط به سال ۱۹۱۵ توسط شرکت اس‌کا‌اف بود که بعدها در سال ۱۹۲۴ به صورت مستقل توسط گابریلسون و گستاو لارسن فعالیت خود ادامه داد.

ولووتراکس یکی از زیرمجموعه‌های شرکت ولوو است که دفتر مرکزی آن در شهر گوتنبرگ قرار دارد، زمینه فعالیت این شرکت طراحی، تولید و توزیع انواع خودروهای تجاری و نظامی در سرتاسر دنیا است. از زیرمجموعه‌های این کمپانی معظم کامیون‌سازی می‌توان به ماک، رنوتراکس و یودی‌تراکس (نیسان دیزل) اشاره کرد.

شرکت ولووتراکس مجموعه‌ای از برندهای بزرگ است که هر کدام در زمان خود اعتبار و شکوه بسیاری داشته‌اند. در لیست بلندو بالای ریشه‌های ولووتراکس کنونی نام‌هایی باشکوه مانند برلیه و وایت وجود دارد.

ولوو در همان سال‌ها اقدام به خرید و فروش شرکت‌های کامیون‌سازی قاره آمریکا کرد. گروه ولوو تراکس با معرفی ده‌ها مدل خودرو سبک و سنگین استراتژی و لجستیک نظامی و انواع نفربرها، یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های سازنده خودروهای سبک و سنگین نظامی نیز محسوب می‌شود.

ولوو تراکس دارای ۶ شرکت زیرمجموعه در زمینه خودروهای نظامی است که همگی در همکاری با یکدیگر از فناوری‌های سایر شرکت‌های گروه ولوو استفاده می‌کنند.

محصولات این شرکت بزرگ خودروسازی از سال ۱۳۶۳ توسط شرکت سایپادیزل به ایران وارد شد. این شرکت پیش از انقلاب شرکت ماک‌تراکس همکاری می‌کرد و با نام ایران‌کاوه، فعالیت خود را با مونتاژ کامیون‌های ماک و ساخت انواع تریلر آغاز کرد.

اما با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و به دنبال توقف تولید کامیون‌های ماک در سال ۱۳۵۷، شرکت سایپادیزل مونتاژ سایر وسایل‌نقلیه در بخش‌ حمل‌ونقل جاده‌ای بار و مسافر را در دستور کار خود قرار داد و در سال ۱۳۶۳ پس از بررسی‌های انجام‌شده درخصوص راه‌اندازی خط جدید تولید کامیون، قرارداد ساخت و تولید کامیون‌های ولوو F12 با شرکت ولووتراکس امضا شد.

در حال حاضر نیز با تمام تغییراتی که در این شرکت و محصولات تولیدی آن اتفاق افتاد، سایپادیزل همچنان به تولید خودروهای به‌روز ولوو می‌پردازد. دو محصول پرطرفدار ولوو FH500 و FH400، سردمدار تولیدات این شرکت هستند. همچنین این شرکت تولید کشنده FM460 را نیز در خطوط تولیدی خود دنبال می‌کند.

  [gallery link="file" ids="200706,200705,200707"]

آریادیزل و سایپادیزل شرکای تجاری رنوتراکس

رنوتراکس شرکت صنایع سنگین فرانسوی است که تولید انواع خودروهای سنگین تجاری و نظامی را برعهده دارد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر سن‌پریست، در اطراف لیون واقع شده است.

شرکت کامیون‌های رنو، در ابتدا بخشی از شرکت رنو بود، اما از سال ۲۰۰۱ مالکیت آن متعلق به گروه ولووتراکس است. شرکت رنو به‌طور رسمی در سال ۱۸۹۹ توسط لوئی رنو و برادرانش (مارسل و فرناند) با نام رنو فررس با یک سرمایه کوچک تاسیس شد. در ابتدای سال ۱۹۰۰ میلادی، رنو ابداع جعبه‌دنده رانش مستقیم را به نام خود ثبت کرد.

با گسترش سریع شرکت، فروش سالانه آنها بالا گرفت و با توسعه نیروی کار در سال ۱۹۰۲ توانستند وسعت کارخانه را به ۷.۵۰۰ متر مربع گسترش دهند. در همان سال، لوئی اقدام به ساخت اولین موتور تحت نام تجاری رنو، با چهار سیلندر و ۲۴ اسب‌بخار کرد و خیلی زود بعد از آن امتیاز موتور توربو را برای او در برداشت.

در ۱۹۰۳ فرناند رنو، شروع به دایر کردن شبکه فروش محصولات رنو و تاسیس شرکت تجاری در خارج از فرانسه، در کشورهای انگلستان، بلژیک، ایتالیا، آلمان و اسپانیا کرد.

در سال ۱۹۴۰ پس از آنکه فرانسه به اشغال آلمان درآمد، لوئی رنو از ساختن تانک برای آلمان نازی سر باز زد و آلمان‌ها کنترل کارخانه را در دست گرفتند و شروع به ساخت کامیون‌های بارکش کردند. این شرکت در سال ۱۹۹۰ کارخانجات ماک را خریداری کرد و در حال حاضر نیز مالک آن‌هاست.

رنو در سال ۱۹۹۹ معادل، ۴۵ درصد از سهام نیسان را خرید و ۱۵ درصد سهام خود را به نیسان داد. در همین سال سامسونگ نیز به رنو پیوست و با مشارکت دو شرکت رنو سامسونگ‌موتورز راه‌اندازی شد.

در سال ۲۰۰۰ قراردادی بین ولوو و رنو امضا شد که با واگذاری ۲۰ درصد سهام ولوو به این شرکت، رنو حضور فعالی در ساخت کامیون پیدا کرد. در سال ۲۰۰۱ ساخت دوچرخه‌های کوهستانی و خیابانی را آغاز کرد و مشارکت رنو و نیسان سبب شد که نیسان به سوددهی بیشتری برسد.

رنو در سال ۲۰۰۵ با رانندگی فرناندو آلونسو به قهرمانی مسابقات فرمول یک دست یافت و در سال ۲۰۰۹ شروع به طراحی و ساخت خودروهای الکتریکی کرد. شرکت رنوتراکس در حال‌حاضر در ایران از دو شریک تجاری برخوردار است؛ آریادیزل و سایپادیزل.

سایپادیزل در توسعه اقتصادی کشور در سال‌های ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳ قرارداد با شرکت رنو فرانسه را برای تولید انواع کاربری‌های کامیون میدلام امضا کرد و به دنبال آن به تولید این محصول در کشور می‌پرداخت.

در سال ۹۱، با شروع تحریم‌ها علیه ایران، همکاری این دو شرکت به حالت تعلیق درآمد اما امید می‌رفت بعد از برجام رنو به ایران بازگردد. هر چند در دو سال اخیر، تیم‌های تجاری رنو برای مذاکره و همکاری مجدد با سایپادیزل به ایران آمده‌اند و شریک ایرانی آن‌ها وعده‌هایی برای تولید مجدد این محصولات داده اما هنوز هیچ خبر قطعی مبنی بر حضور شریک فرانسوی سایپادیزل شنیده نشده است.

شرکت آریادیزل‌موتور، نماینده انحصاری کامیون و کشنده‌های سنگین رنوتراکس فرانسه در ایران قدم به بازار کشور گذاشته است. مجموعه آریادیزل‌موتور با همکاری رنوتراکس فرانسه برای اولین بار، کشنده و کامیون‌های سنگین پریمیوم و کراکس را با بهره‌مندی از جدیدترین دستاوردها و نوآوری‌های تولیدکنندگان اروپایی و هم‌زمان با بازارهای اروپا در کشورمان عرضه کرده است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =