کد خبر: 201611
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ - ۰۳:۲۰

هدف از برگزاری این تست، ارزیابی و بررسی توانایی‌های بی‌وا‌ی‌دی اس ۶ در جاده و توانایی خارج جاده‌ای و آفرودی آن بود.

به گزارش اخبار خودرو ، شرکت خودروسازی کارمانیا به عنوان نماینده رسمی بی‌وا‌ی‌دی چین در ایران به عرضه محصولات این برند در کشور می‌پردازد. BYD S6 اولین محصول این شرکت است که اواخر سال گذشته در نمایشگاه خودروی کرمان برای نخستین‌بار معرفی و رونمایی شد.

[caption id="attachment_201614" align="aligncenter" width="700"]BYD S6 BYD S6[/caption]

کارمانیا را می‌توان جزو آن دسته از شرکت‌ها دانست که برای معرفی بهتر محصولات خود برنامه‌های گوناگونی راکه شامل تست‌درایو‌های کوتاه و بلندمدت می‌شود، برگزار می‌کند.

آخرین برنامه تست‌درایو این شرکت مربوط می‌شود به سفر یک روزه‌ای که روز چهارشنبه هفته گذشته برای جمعی از نمایندگان رسانه‌های تخصصی خودرو تدارک دیده شده تا تهران را به سمت پلور و دشت لار ترک کنند.

هدف از برگزاری این تست، ارزیابی و بررسی توانایی‌های بی‌وا‌ی‌دی اس ۶ در جاده و توانایی خارج جاده‌ای و آفرودی آن بود. ابتدا بهتر است این خودرو را از نظر طراحی مورد بررسی قرار دهیم، سپس سراغ مشخصات فنی، تجربه رانندگی و ویژگی‌های آن برویم.

ظاهری قدیمی اما کارآمد زمانی که این خودرو برای اولین‌بار معرفی شد، بسیاری آن‌ را نسخه کپی‌برداری شده از لکسوس RX نسل دوم که با کد XU30 شناخته می‌شد، می‌دانستند.

اما جالب است بدانید کمپانی بی‌وای‌دی طی قراردادی طرح کلی و پلت‌فرم این خودرو را از کمپانی تویوتا- لکسوس ژاپن خریداری کرده و بی‌وای‌دی اس ۶ را بر مبنای آن طراحی و ساخته است.

پس شاید همین موضوع دلیل خوبی برای ظاهر به نسبت قدیمی این خودرو باشد چراکه این طرح مربوط به سال‌ ۲۰۰۳ میلادی بوده و در آن خبری از المان‌های طراحی مربوط به سال ۲۰۱۷ نیست.

با این حال وقتی به طور دقیق و ریزبینانه به اس۶ نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم سادگی طراحی این خودرو بیش از آن‌که خسته‌کننده به نظر برسد، کارآمد است، به گونه‌ای است که این طرح موجب می‌شود پس از مدت زمانی طولانی هنوز هم همان حسی راکه روز اول داشته، دارا باشد.

[caption id="attachment_201622" align="aligncenter" width="700"]BYD S6 BYD S6[/caption]

در نمای جلو شاهد چراغ‌هایی کشیده با طرحی ساده هستیم که از دو بخش مجزا تشکیل شده است، همچنین جلوپنجره‌ای که از جنس کروم بوده در مرکز خودنمایی می‌کند.

سپر بزرگ و حجیمی که بخش وسیعی از نمای جلو را تشکیل داده، در میان خود دو چراغ مه‌شکن و یک ورودی هوای نسبتا کوچک را جای داده است. البته نکته قابل توجه ارتفاع مناسب آن از سطح زمین بوده که به اصطلاح زاویه ورود خوبی را برای این کراس‌اوور پدید آورده است. در ادامه در مورد این موضوع بیشتر توضیح خواهیم داد. نمای جانبی آن جایی است که بیش از جلو شباهت این خودرو را با لکسوس RX نسل دوم نمایان می‌کند. قسمت عقب نیز به دلیل استفاده از چراغ‌های بزرگ و بیضی‌شکل، خیلی شبیه لکسوس RX است. به‌کار بردن دستگیره استیل روی در صندوق تا حدودی سادگی طراحی نمای عقب را پوشانده است.

همچنین سپر کوتاه عقب یکی دیگر از نکات مثبتی محسوب می‌شود که توانایی خارج از جاده این خودرو را افزایش داده است. نصب دیفیوزر پلاستیکی مشکی‌رنگ روی سپر عقب نیز علاوه‌بر زیبایی، ظاهری اسپرت‌تر را برای اس ۶ به ارمغان آورده است.

هنگامی که در خودرو را باز می‌کنیم و وارد کابین می‌شویم، ناخودآگاه بار دیگر یاد لکسوس RX می‌افتیم زیرا صندلی‌ها، داشبورد و محل قرارگیری اهرم تعویض دنده دقیقا مشابه آن است. اما نکته قابل توجه فضای بزرگ و کافی کابین به لطف ابعاد بزرگ بدنه و فاصله کافی بین دو محور ایجاد شده است.

فرم کلی داشبورد به گونه‌ای است که از یک طرح به نسبت ساده پیروی کرده که البته برای کاربر تا حدی خوشایند است. زیرا بسیاری از خریداران از شلوغ بودن داشبورد و ادوات نصب شده روی آن رضایت ندارند و معتقدند استفاده از امکانات آن ممکن است هنگام رانندگی موجب سردرگمی آن‌ها شود.

تریم داخلی بی‌وای‌دی اس ۶ به دو صورت عرضه می‌شود که یکی شامل تودوزی مشکی‌رنگ بوده و دیگری دارای تودوزی دورنگ مشکی و طوسی روشن است.

اما نکته‌ای که ممکن است در همان لحظه اول توجه را به خود جلب کند، کیفیت خوب و قابل قبول متریال مصرفی در این خودروست که در مقایسه با سایر چینی‌های موجود در بازار، در موقعیت بهتری قرار دارد.

وجود زیر آرنجی روی صندلی راننده، یکی دیگر از میراثی محسوب می‌شود که از لکسوس RX به بی‌وای‌دی اس ۶ رسیده است.

[caption id="attachment_201621" align="aligncenter" width="700"]BYD S6 BYD S6[/caption]

آپشن‌ها و امکانات رفاهی BYD S6 اس ۶ از نظر امکانات رفاهی در سطح قابل قبولی به‌سر می‌برد که از سایر رقبای هم‌رده چینی نه‌تنها چیزی کم ندارد بلکه در بعضی امکانات یک سروگردن بالاتر هم قرار دارد. وجود برخی امکانات، S6 را به مرز لوکس بودن رسانده است.

دوربین دنده عقب و زیر آینه شاگرد، تهویه دوگانه اتوماتیک، مانیتور، سیستم رهیاب، پخش صوتی با هشت بلندگو، سانروف، سنسور پارک جلو و عقب، دی‌لایت، صندلی برقی، کروزکنترل، آینه تاشوی برقی، آینه کرومیک، قطب‌نما، سنسور نور، استارت دکمه و... باعث شده است سطح امکانات رفاهی این خودرو در جایگاه مناسبی باشد.

وجود سیستم‌های ایمنی مثل شش محفظه کیسه هوا، ترمزهای دیسکی با ABS، EBD و BOS و… نیز موجب شده است این خودرو در کشور چین و بازارهای هدف به‌عنوان یک کراس‌اوور ایمن شناخته شود.

مشخصات فنی و تجربه رانندگی از آن‌جایی که برنامه این سفر، تست خودروی بی‌وای‌دی اس۶ در جاده و شرایط سخت خارج جاده‌ای است، ابتدا شاید این نگرانی منطقی باشد که با یک کراس‌اوور تک‌ دیفرانسیل نشود به خوبی در شرایط ناهموار جاده‌های خاکی و تپه‌های شنی رانندگی کرد.

[caption id="attachment_201618" align="aligncenter" width="700"]BYD S6 BYD S6[/caption]

اما از آن‌جایی که اعداد و ارقام خروجی از موتور روی کاغذ تا حدودی ما را متقاعد می‌کرد، اقدام به انجام تست‌های آفرودی؛ این کراس‌اوور تک دیفرانسیل چینی کردیم.

شروع سفر از محل ساختمان مرکزی شرکت واقع در جاده مخصوص تهران کرج آغاز شد و پس از گذراندن خیابان‌ها و بزرگراه‌های شلوغ تهران، وارد آزادراه پردیس و سپس جاده هراز شدیم. با وجود روشن بودن کولر در بیشتر مسیر و ترافیک سنگین در قسمت‌هایی از شهر تهران، مصرف سوخت این شاسی‌بلند نسبتا بزرگ حدود ۱۰ لیتر بوده که باتوجه به اندازه و وزن خودرو عدد نسبتا معقولی به نظر می‌رسد.

همچنین عملکرد خوب کولر یکی دیگر از نکات مثبتی است که در این تست نمایان شد. پس از رسیدن به دشت لار و محدوده سدلار، اقدام به برگزاری تست‌های آفرودی کردیم که نتیجه کار تاحدودی دور از انتظار بود.

سواری نرم و بی‌صدا یکی از مشخصه‌های اصلی اس ۶ بوده که هنگام رانندگی با سرعت‌های بالا در جاده خاکی و روی سنگ‌ریزه‌ها به خوبی نمایان می‌شود.

زمانی که اقدام به صعود از یک تپه با شیب نسبتا تند کردیم، متوجه شدیم موتور چهار سیلندر ۴/۲ لیتری با توان ۱۶۴ اسب‌بخاری، کشش خوبی دارد و از پس ناهمواری‌های جاده به خوبی بر می‌آید، همچنین هماهنگی خوب جعبه‌دنده ۶ سرعته دو کلاچه با موتور یکی از مزایای بی‌وای‌دی اس ۶ بوده که این موضوع در اکثر خودروهای چینی کمتر دیده شده است.

[caption id="attachment_201615" align="aligncenter" width="700"]BYD S6 BYD S6[/caption]

کشش بالای سیستم تعلیق مک‌فرسون در جلو و عقب سبب شده است هنگام رانندگی در جاده‌‌های ناهموار تکان و کوبش کمتری به کابین وارد شود.

در پایان می‌توان اشاره کرد اگر بی‌وای‌دی اس ۶ مجهز به سیستم چهارچرخ متحرک بود، گزینه‌ای بسیار مناسب برای آفرود و سفرهای طبیعت‌گردی به‌شمار می‌رفت چراکه با وجود سپرهای کوتاه و زاویه ورود و خروج مناسب به خوبی از پس موانع و ناهمواری‌های پیش رو برمی‌آید.

«بی‌وای‌دی»s6؛ خودرویی نرم

همیشه بحث سر این است که چرا باید مشتریان سراغ خودروهای کراس‌اوور تک‌دیفرانسیل بروند؟ زیرا خودروهای کراس‌اوور تک‌دیفرانسیل عملا کاربرد خاصی ندارند و در بسیاری از موارد کیفیت سواری و راحتی یک خودروی سدان و هاچ‌بک را به سرنشینان تحویل نمی‌دهند.

ولی واقعیت این است که شاید باید نظرمان را درباره بی‌وای‌دی S6 عوض کنیم. کافی است یک‌بار تجربه رانندگی با این خودرو را در فضاهای سخت داشته باشید تا منظور ما را بهتر متوجه شوید. با اینکه بی‌وای‌دی S6 از نظر طراحی آنچنان به‌روز نیست و نمی‌تواند در نگاه اول جذابیت زیادی داشته باشد ولی واقعیت این است که شاید از نظر کیفیت و نرمی یک سر و گردن بالاتر از سایر رقبای چینی ظاهر شود.

[caption id="attachment_201616" align="aligncenter" width="700"]BYD S6 BYD S6[/caption]

وقتی به هیکل درشت S6 نگاه می‌کنید، شاید مهار این خودرو برایتان سخت به نظر آید. ولی وقتی در خودرو را باز می‌کنید، می‌بینید از حداکثر فضا در این خودرو استفاده شده است.

این بدان معنی است که کابین S6 از تمام رقبا بزرگ‌تر است. همچنین زوایای دید خوب، دوربین زیر آینه و سنسورهای پارک جلو باعث می‌شوند کنترل خودرو حتی در فضاهای کوچک هم آسان باشد.

وقتی با S6 وارد جاده شدیم، با کولر خوب این خودرو مواجه شدیم که حتی در گردنه‌ها و دورهای بالا، کمپرسور کولر قطع نمی‌شد و یک‌سره کار می‌کرد. جالب بود در سفر یک روزه ما، شرایطی پیش آمد تا خودرو را با کولر روشن و گاهی با بخاری روشن بررسی کنیم.

زیرا از دمای ۳۶ درجه تهران به دمای ۸ درجه سدلار رسیدیم. پرتاب باد و میزان سرما و گرمای S6 را می‌توان مناسب و قابل قبول دانست.

[caption id="attachment_201617" align="aligncenter" width="700"]BYD S6 BYD S6[/caption]

وقتی وارد جاده‌های خاکی و تاحدی آفرودی شدیم، معنی عملکرد سیستم تعلیق مک‌فرسون جلو و عقب S6 را درست متوجه شدیم. زیرا وقتی با این خودرو از چاله‌ها و سنگ‌ریزه‌ها با سرعت بیش از ۵۰ کیلومتر بر ساعت عبور می‌کردیم، اتاق نرمی خوبی از خود نشان می‌داد و کیفیت سواری واقعا مناسبی را از آن دریافت می‌کردیم.

البته این نرمی اتاق تا حدی مدیون لاستیک‌های بزرگ و رینگ ۱۷ اینچی S6 است. زیرا میزان بازی خودرو را در چاله‌ها بیشتر می‌کرد. مسیر تست ما به شکلی تعیین شده بود که پیش از این تجربه رانندگی با دو خودروی رقیب S6 را در آنجا داشتیم که این روزها به عنوان یکی از پرفروش‌ترین کراس‌اوورهای چینی بازار شناخته می‌شوند.

به واقع می‌توان گفت کیفیت سواری و میزان صدای کابین به مراتب بهتر از سایر رقبای چینی بود. همچنین انعطاف بالای سیستم تعلیق S6 باعث می‌شد هنگام عبور از چاله‌های بزرگ، تا حد امکان چرخ‌های خودرو روی زمین باشند.

همچنین کشش خوب موتور ۴/۲ لیتری ۱۶۴ اسب‌بخار و انتقال قدرت گیربکس شش سرعته دو کلاچه آن تا حد زیادی دقیق و مناسب بود. از سوی دیگر زاویه ورود و خروج S6 به خاطر شباهت زیاد به پلت‌فرم لکسوس RX مناسب و کاربردی است.

[caption id="attachment_201620" align="aligncenter" width="700"]BYD S6 BYD S6[/caption]

وقتی از تپه‌های خاکی سست عبور می‌کردیم، برایمان جالب بود گیربکس خودرو خنگی از خود نشان نمی‌داد و کمتر جایی مخالف میل ما عمل می‌کرد. در پایان تست به این نتیجه رسیدیم که S6 از نظر کیفیت سواری و هندلینگ نسبت به رقبای چینی برتری دارد.

همچنین دقت مونتاژ شرکت خودروسازی کارمانیا برای این خودرو خوب و مناسب است و در سفر به نسبت سخت ما کم‌ترین صدای مزاحمی به اتاق نفوذ می‌کرد.

امکانات خوب هم از ویژگی‌هایی است که در این کراس‌اوور چینی وجود دارد. با اینکه سفر یک روزه ما به مناطق سخت با بی‌وای‌دی S6 خوب و جذاب بود ولی همیشه این حس وجود دارد که شاید لیاقت S6، دو دیفرانسیل بودن است و این قابلیت می‌تواند S6 را به یک خودروی کاملا منطقی تبدیل کند.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • parsa as; IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
    0 0
    کاش دو دیفرانسیل بود کاش فیلم افود بر می داشتید

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =