کد خبر: 201729
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۷

طی آماری که ما داریم، حدود ۴۰ هزار دستگاه تاکسی شناسنامه‌دار در تهران داریم که از این تعداد دستگاه حدود ۸۰درصدش فرسوده است و آلودگی که تولید می‌کنند، واقعا فاجعه‌بار ا‌ست.

به گزارش اخبار خودرو ، نمایشگاه خودروی مشهد در حالی به کار خود پایان داد که شرکت‌های خودرویی بعد از ارائه محصولات‌شان از خودروهای جدید نیز رونمایی کردند و برخی فروش اقساطی خودروهای جدید را از همین نمایشگاه استارت زدند.

در همین زمینه شرکت خودروسازی کارمانیا یکی از شرکت‌های زیر‌مجموعه گروه کرمان خودرو، در سال ۱۳۸۶ تاسیس شد. این شرکت، با هدف اصلی راه‌اندازی و توسعه خطوط پیشرفته تولید خودروی سواری از برندهای معتبر جهانی و ایجاد اشتغال در منطقه بم فعالیت می‌کند.

این شرکت با محوریت صادرات و همچنین تشویق مردم به استفاده از خودروهای برقی مشهور است و در نمایشگاه خودرو مشهد قیمت و شرایط فروش F3 را اعلام کرد. کارمانیا شرکتی است که تلاش بسیاری برای استفاده از خودروی برقی در حمل‌و‌نقل عمومی دارد.

[caption id="attachment_201793" align="aligncenter" width="394"]محسن برازوان‌، رئیس هیات مدیره و معاون فروش و خدمات پس از فروش محسن برازوان‌، رئیس هیات مدیره و معاون فروش و خدمات پس از فروش[/caption]

در همین راستا این شرکت یک دستگاه خودروی بی‌وای‌دی e6 را به نمایشگاه مشهد آورده بود تا بازدیدکنندگان از نزدیک با این خودروی تمام‌برقی آشنا شوند.

قرار است کارمانیا این خودرو را به‌عنوان تنها خودروی برقی به ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی اضافه کند. در همین زمینه محسن برازوان‌، رئیس هیات مدیره و معاون فروش و خدمات پس از فروش کارمانیا در نمایشگاه مشهد گفت‌وگویی با روزنامه «دنیای خودرو» انجام داده است که به شرح ذیل می‌آید.

درباره شرکت کارمانیا و فعالیت‌های‌تان در این مدت توضیح دهید. حدود یک سال و نیم است که برند کارمانیا در بازار خودرو حضور دارد و تقریبا حدود شش ماه است که در بازار خودرو با این محصول حضور داریم که در این مدت توانستیم رضایت نسبی را از نظر قیمت و کیفیت نسبت به محصول S6 جلب کنیم.

فروش اقساطی خودروی F3 هم در همین نمایشگاه خودرو مشهد آغاز شده است؟ بله. فروش اقساطی خودروی S6 از نمایشگاه خودرو مشهد آغاز شده است و شاهد استقبال متقاضیان از طرح فروش اقساطی بوده‌ایم.

در بخش خدمات پس از فروش چه اقداماتی در دست اجراست؟ اکنون دارای ۱۵ نمایندگی هستیم و تا پایان سال در تمامی مراکز استان‌ها، نمایندگی ایجاد خواهیم کرد. تا پایان سال نیز در تمام مراکز استان‌ها نمایندگی ایجاد خواهیم کرد.

آیا اتفاقی که برای واردکنندگان رخ داده است مانند بسته شدن سایت ثبتارش، روی کار شما نیز تاثیر گذاشته است؟ چون ما بیشتر بحث تولید خودرو را انجام می‌دهیم زیاد در حوزه واردات خودرو و موضوع ثبتارش مشکلی نداریم اما در بازار خودرو بالا و پایین به‌وجود می‌آورد.

در نیمه دوم سال قیمت‌گذاری به چه صورت خواهد بود و چه محصول جدیدی روانه بازار می‌شود؟ سیاست کلی ما از روز اول به این صورت بود که قیمت منطقی با حداقل حاشیه سود ارائه کنیم. در واقع راضی نگاه داشتن مشتری از سود‌، بیشتر اهمیت داشت. در یک سال گذشته ما قیمت را برخلاف سایر خودروسازان اصلا تغییر ندادیم. در کل سیاست ما این است و دنبال ایجاد هیجان در بازار با التهابات قیمتی نیستیم.

شرکت کارمانیا چه سهمی از بازار را در اختیار دارد؟ برنامه ما این است که طی هفت سال آینده به تولید ۱۰۰هزار دستگاه برسیم و بخشی از سیاست‌های ما در محدوده کیفیت برند و خودرو به ما در این زمینه کمک می‌کند.

شرکت شما به دنبال صادرات است، چه برنامه‌ای در این زمینه دارید و چه کشورهایی مقصد صادراتی شما خواهند بود؟ ما در رونمایی اف۳ و سانگ اعلام کردیم می‌خواهیم کارمانیا را به‌عنوان پایلوت منطقه‌ای بی‌وای‌دی قرار بدهیم و این تمایل در بین دوستان نیز وجود دارد.

مثلا در کشورهای حوزه خلیج‌فارس در حال حاضر بی‌وای‌دی در عمان نمایندگی دارد که به صورت واردات انجام می‌دهد. در کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق حوزه شمال ایران تمایل وجود دارد. در عراق نیز بی‌وای‌دی فعال است.

در واقع تمام این امکانات به‌دلیل زیرساخت‌هایی که داریم، وجود دارد. تلاش این است که به حوزه صادرات برسیم اما هدف اصلی این است اول بازار ایران باشیم.

در جمله گفتن واژه تلاش برای صادرات زیباست اما واقعیت این است که آیا از لحاظ کیفیت به مرحله‌ای رسیده‌ایم که کشورها از محصول صادرشده استقبال کنند؟ چند نکته در مبحث صادرات وجود دارد. اول اینکه قیمت‌گذاری منطقه‌ای است که می‌خواهید خودرویی را صادر کنید. یک خودرو خارج از مرزهای ایران مشکلات گمرکی ندارد.

مثلا کشورهای عربی معضلات گمرکی را که در ایران داریم، ندارند پس باید خودرویی را بفرستیم که هم کیفیتش خوب و هم قیمتش منطقی باشد. بحث اول بازار ایران است، بعد از آن نیز نگاه کردن به منطقه مهم است.

خصوصا در ارز‌آوری تلاش ویژه‌ای داریم که بعد از دو خودروساز بزرگ، اولین خودروساز بخش خصوصی خواهیم شد. در کنار این موضوع بحث خودروهای خاص را نیز مدنظر داریم.

خودروی خاص به چه معنی است؟ خودرویی به اسم تانگ، قطعا به‌دلیل خاص بودن و توانایی که دارد، می‌تواند در کشورهای حوزه خلیج‌فارس و حوزه شمال بازار خوبی پیدا کند.

شما در نمایشگاه مشهد، خودروی F3 با قیمت ۴۹ میلیون تومان را معرفی کردید. تا چه حد برای قشر متوسط که خواستار محصول زیر ۵۰ میلیون تومان هستند کیفیت را مدنظر داشتید؟ برای این کار چه تمهیداتی در نظر گرفته‌اید؟ بخشی از بازار را می‌توان در نمایشگاه دید البته نمایشگاه هیجان خاص خودش را دارد. قطعا در پروسه نمایشگاه هم می‌توان فروش خوبی داشت و ما چنین تجربه‌‌ای را هم داشته‌ایم‌.

طی این چند روز اتفاقات ورای تصور ما بوده است ولی در این سگمنت رقبای خوبی هم وجود دارند که با ما رقابت می‌کنند و همین میانگین قیمت را هم دارا هستند.

بخش عمده این موضوع به همت ما و همکاران‌مان در خدمات پس از فروش بستگی دارد که بتوانند خدمات خوبی ارائه دهند. متاسفانه در بازار ایران به فروش بیشتر از خدمات توجه می‌شود ولی تلاش ما روی ارائه خدمات متفاوت است.

بی‌وای‌دی قرار بود درباره خودروهای برقی با سامسونگ همکاری کند. این پروسه به چه مرحله‌ای رسیده است؟ بی‌وای‌دی مشغول کار است اما هنوز قطعی نشده است.

سرانجام اتوبوس برقی که برای یک دوره آزمایشی به شهرداری شیراز داده شده است، چه شد؟ در حوزه خودروهای الکترونیکی و اتوبوس‌های برقی، بارها این موضوع را اعلام کرده‌ام. بخش اصلی این موضوع به مسئولیت اجتماعی مردم ایران بازمی‌گردد که خود را ملزم کنند از ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی و خودروهای پاک استفاده کنند‌.

به‌عنوان معاون فروش و خدمات پس از فروش شرکت اعلام می‌کنم و برای خودم الزام می‌دانم بی‌وای‌دی برقی یا اتوبوس برقی بفروشم. الزام می‌دانم در ایران اتوبوس برقی بیاید و مهم نیست چه برندی باشد زیرا در ایران فاجعه محیط‌زیستی در حال رخ دادن است.

طی آماری که ما داریم، حدود ۴۰ هزار دستگاه تاکسی شناسنامه‌دار در تهران داریم که از این تعداد دستگاه حدود ۸۰درصدش فرسوده است و آلودگی که تولید می‌کنند، واقعا فاجعه‌بار ا‌ست.

این موضوع جدا از ناوگانی مانند تپسی و اسنپ است. طبق آماری که اسنپ اعلام کرده است ۶۰هزار تاکسی در تهران تردد می‌کنند.

چقدر مسئولین با شما در زمینه خودروهای برقی همکاری کرده‌اند؟ بخشی از دولت و سازمان محیط‌زیست در این زمینه همکاری می‌کنند البته انتقاداتی هم نسبت به عملکردهای یکدیگر داریم. اما کمک‌هایی مانند پایین آوردن عوارض خودروهای برقی و هیبریدی یا یکسری مصوباتی که دولت برای ارائه یارانه‌ها برای این خودروها در نظر گرفته، خوب است. اما مهم‌تر از همه مسئولیت اجتماعی خود مردم است که احساس کنند استفاده از خودروهای برقی به نفع خودشان است. ما داریم ماجرا را به سمتی می‌بریم که در واقع مردم بیشتر از دولت این موضوع را پیش ببرند. سه بازوی مهم برای استفاده از خودروی برقی دولت و شهرداری‌ها، مردم و رسانه‌ها هستند. ما نمی‌گوییم حتما تاکسی برقی بی‌وای‌دی بیاید اما تاکسی برقی بیاید تا هوا پاک شود چون شاهد فاجعه زیست‌محیطی هستیم.

در پایان در آستانه آغاز کار دولت جدید و روی کار آمدن وزیر جدید هستیم. انتظار شما به‌عنوان بخش خصوصی از وزارت صنعت چیست؟ دیکته نانوشته غلط ندارد‌. آقای نعمت‌زاده دیکته‌شان را نوشته‌اند و انتقاداتی به زمان تصدی‌شان وجود دارد ولی مهم‌ترین انتقاد ما به ایشان این بود که اقتصاد را مخصوصا بخش صنعت و بالاخص بخش خودرو را بیشتر دولتی دیدند و نگاه چندانی به بخش خصوصی نکردند و این اتفاق شاید برای ما که در بخش صنعت و خصوصی کار می‌کنیم، بیشتر مشهود بود. ما دوست داریم به‌عنوان بخش خصوصی با ایران خودرو و سایپا رقابت کنیم و مطمئنا وقتی رقابت بین ما باشد، آن شرکت‌ها هم برای ارتقای کیفیت‌شان تلاش می‌کنند. امیدواریم آقای شریعتمداری با رایی که می‌گیرند و نگاه مثبتی که به بخش بازرگانی دارند به بخش خصوصی به عنوان بازوی کمکی دولت اجازه کار بیشتری بدهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =