کد خبر: 202185
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۲

دیروز در خلال بررسی برنامه وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت دوزادهم، یکی از نمایندگان مخالف با توجه به انتقادی که به وضعیت صنعت خودروی کشور داشت، پیشنهاد کرد از استرالیا الگوبرداری کرده و این صنعت را تعطیل کنیم.

به‌گفته این نماینده «به‌شدت این صنعت مورد توجه همه‌جانبه قرار گرفته اما نکته این است حداقل تاکنون به هدف موردنظر نرسیده‌ایم. بد نیست بدانید در کشوری مانند استرالیا که در این صنعت بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارند و از ما جلوتر هستند، اخیرا به این نتیجه رسیده‌اند صنایع خودروسازی خود را تعطیل و جمع‌آوری کنند، زیرا با توجه به شرایط بازارهای جهانی، دیگر تولید خودرو به‌صرفه نیست و بهتر است منابع خود را در سایر زمینه‌هایی که مزیت نسبی دارند، به کار گیرند.»

[caption id="attachment_202193" align="alignleft" width="259"]کره و ترکیه نزدیک‌تر از استرالیا هستند کره و ترکیه نزدیک‌تر از استرالیا هستند[/caption]

به گزارش اخبار خودرو ، در این میان هرچند ممکن است ‌بخشی از سخنان این نماینده صحیح باشد ولی او حرف تازه‌ای مطرح نکرده است. ضمن اینکه دولت یازدهم نشان داده است با درک این موضوع می‌خواهد مسیر دیگری را بپیماید. اما در عین‌حال به نظر می‌رسد پیش‌از طرح‌هایی نظیر الگوبرداری از استرالیا باید به چند پرسش پاسخ داده شود.

اول: در حال حاضر غیر از خام‌فروشی نفت و پتروشیمی در کدام صنعت به اندازه خودروسازی مزیت نسبی داریم که سرمایه‌ها به آن سو هدایت شوند؟ دوم: اگر این مزیت‌ها وجود دارند، چرا پس از برجام بیشترین حجم از مشارکت و قراردادها که اجرایی نیز شده‌اند، در این بخش بوده است؟ سوم: قوی بودن صنعت استرالیا به دلیل وجود یک بخش قدرتمند و مستقل است.آیا در ایران بخش خصوصی این شرایط را دارد؟ چهارم: استرالیا اقتصادی پیوسته به جهان و سازمان تجارت جهانی دارد، آیا ایران نیز این‌گونه است؟

البته با مراجعه به آمار وارقام می‌توان پرسش‌های بسیار دیگری نیز به این فهرست اضافه کرد اما در عین حال باید دانست عمده‌ترین تفاوت اقتصاد ایران غیردولتی بودن اقتصاد و فضای بازار رقابتی است.

در عین‌حال آمار نشان می‌دهد در دولت یازدهم اقدامات بسیاری برای رشد صنعت خودرو صورت گرفته است. ضمن اینکه با توجه به دوران طی‌شده، صنعت خودرو تجربه بسیاری را در این زمینه از صنعت کسب کرده است.

بنابراین الزامی برای تغییر سیاست‌گذاری‌های تولید خودرو در دولت دوازدهم وجود ندارد و خودروسازان باید به همکاری بیشتر با طرف‌های خارجی بپردازند.

به نظر می‌رسد دولت دوازدهم باید به سمتی حرکت کند که آرامش و ثبات را برای این صنعت به همراه بیاورد. مجلس نیز می‌تواند با حمایت‌های قانونی راه را برای سایر صنایع باز کند.

به بیان دیگر هرچند صنعت خودروی ایران به میزانی که در آن سرمایه‌گذاری صورت گرفته، خروجی نداشته است ولی در حال‌حاضر با توجه به اقدامات انجام‌شده بیش‌از پیش میل به بازگشت به مسیر اصلی تولید پیدا کرده است.

تلاش‌های انجام‌شده نیز موید این نکته هستند. در همین حال به نظر می‌رسد به جای الگوبرداری از صنعت خودروی استرالیا باید نگاهی به کارنامه صنعتی کشورهایی نظیر کره، چین وترکیه داشته باشیم. اینکه چگونه در آن کشورها با دیدگاه‌های مختلف سیاسی یگانگی دیدگاه نسبت به منافع ملی ایجاد شده است ؟

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • hamed ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
    ارامش برای صنعت خودرو جهت مونتاژ قطعات چینی انهم از جیب و سلامتی مردم
  • شهروند ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
    اولاً اینکه نویسنده مطلب فوق از ذینفعان صنعت فرغون ساز می باشند ثانیاً مسیری که فرغون سازی ایران طی کرده و می کند با کدام یک از کشورهای مذکور ذره ای شباهت دارد؟ثالثاً فرد ...نگارنده مطالب فوق خیال میکنند تا کی میتوان تحت لوای حمایت از خودروسازانِ ... ،مردم بینوا را تحت فشار حمایت از این ... قرار داد. مخلص کلام اینکه هر کسی را بهر کاری ساختند و همانطور که علیرغم زور و تقلای فراوان هیچوقت نتوانستیم موبایل تولید کنیم ... اظهر من شمس است که این جریان کذایی لگن سازان هم محکوم به نابودی است...شب دراز است وقلندر بیدار...
  • مدافع جان ملت ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
    بیخیال بابا، این صنعت جز برای یک عده مخصوص هیچ عایدی در طول این چند ده سال برای ملت جز کشت و کشتار، هزینه های اضافی و اعصاب خوردکنی نداشته، ندارد و با توجه به شرایظ فروش ماشینای جدید پژو توسط ایران خودرو نخواهد داشت. آقا یک همه پرسی بگذارید ببینید چند درصد ملت از مونتاژ محصولات چینی و دلالی شرکتهای خودرو ساز راضی هستند و ایا ملت رای به ادامه حیات این شرکتها می دهند یا خیر؟ آخه تا کی حمایت؟ همین بنده خدایی که این متن را نوشته چرا وقتی ایران خودرو و کرمان با ارز دولتی خودرو وارد می کنند و به دو سه برابر قیمت بین المللی و وارداتیش می فروشند هیچ صدایی ازش درنمیاد؟!!!!!!!!!!!!
  • رضا ۲۳:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
    شما باید جواب هر فرد بی سوادی را بدهید؟
  • ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۳۰
    قطعه سازی بجای خودروسازی: ٪۱۰۰
  • امیر. ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۳۰
    روزی این اتفاق می‌افتد خودرو سازی ما مصرف داخلی دارد اون هم با این شرایط اسفبار، هیچ تجربه ای هم نداریم بجز هدر دادن پول بیت المال که کلیه مدیران بیسواد خودرو ساز ما می دادنند به گفته شما استرالیا با آن همه تجربه درست ومفید خداحافظی کرد، شرکتهای دولتی فقط محل ..مدیران ...، با این صبحت نماینده شمار ش معکوس شروع شد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =