کد خبر: 202714
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۳

شناسایی و تحلیل تحولات اساسی در آینده بازیگران اصلی، تسهیل همکاری بین بخشی، شناسایی حوزه‌های درآمدی جدید، شناسایی حوزه‌های تهدید و فرصت، رفع چالش‌های ملی مانند مسائل زیست‌محیطی، ترافیک و... از مهم‌ترین اهداف برنامه ملی آینده‌نگاری علم و فناوری در صنعت خودرو به شمار می‌روند.

به گزارش اخبار خودرو ، نقشه راه صنعت و بازار خودرو در حالی توسط شورای راهبری برنامه ملی آینده‌نگاری علم و فناوری در صنعت خودرو ترسیم شد که بیش از ۴۰ نفر از روسا و تصمیم‌گران اصلی مرتبط با این حوزه برای حضور در نخستین نشست این شورا که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برگزار شد، دعوت شده بودند.

[caption id="attachment_202715" align="aligncenter" width="600"]شورای راهبری برنامه ملی آینده‌نگاری علم و فناوری در صنعت خودرو به عنوان مطرح‌کننده و آغازکننده این برنامه، با پشتکار و اراده قوی این کار را ادامه خواهد داد شورای راهبری برنامه ملی آینده‌نگاری علم و فناوری در صنعت خودرو به عنوان مطرح‌کننده و آغازکننده این برنامه، با پشتکار و اراده قوی این کار را ادامه خواهد داد[/caption]

اما تعدادی از آنها یا حضور نداشتند یا نمایندگان خود را برای حضور در این نشست فرستاده بودند. در حالی که برای به نتیجه رسیدن این برنامه و نقشه‌راه آن، به هماهنگی میان بخش‌های مختلف و همکاری و مشارکت آنها نیاز است.

در این رابطه مشاور معاونت سیاست‌گذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با  «دنیای خودرو» با تاکید بر اینکه در صحبت‌های انجام‌شده، مشخص شد مسئولان و روسای بخش‌های مختلف به این برنامه علاقه‌مند هستند، گفت: « این موضوع جدید است. بنابراین حضور نداشتن برخی روسا در این نشست یا به این دلیل بوده که موضوع به اندازه کافی برای این افراد تبیین نشده است یا مسائل دیگری مربوط به سازمان‌ها و ارگان‌های خودشان وجود داشته که مانع حضور آنها در این نشست شده است. کما اینکه اکثر افرادی که در این نشست حاضر نبودند، برای حضور در برنامه‌های بعدی شورا اعلام آمادگی کرده و قول مساعد داده‌اند.»

محمدصادق خیاطیان با اشاره به اینکه در مورد این برنامه باید گفتمان درستی میان بخش‌ها ایجاد شود، اظهار کرد: «هر فرهنگ‌سازی و گفتمان جدیدی که قرار باشد ایجاد شود، زمانبر است و باید اجازه دهیم مفاهیم و گفتمان مربوط به آن در جامعه رواج پیدا کند و اصطلاحا به شکلی جا بیفتد که تبدیل به یک مطالبه شود.»

به‌گفته وی وقتی این مساله از جانب ذی‌نفعان تبدیل به مطالبه شود، آن وقت کسانی که در مورد آن حساسیت ندارند و به نوعی مساله برایشان مهم نیست نیز قطعا در این فضا قرار می‌گیرند و خود را با شرایط تطبیق می‌دهند.

خیاطیان در ادامه با تاکید بر اینکه نیاز به زمان است تا اهمیت این برنامه برای همه مشخص شود، افزود: «شورای راهبری برنامه ملی آینده‌نگاری علم و فناوری در صنعت خودرو به عنوان مطرح‌کننده و آغازکننده این برنامه، با پشتکار و اراده قوی این کار را ادامه خواهد داد. زیرا طی کردن این مسیر امر دشواری است که همه دنیا آن را تجربه کرده‌اند. اگر تحمل و فعالیت مداوم و محکم وجود داشته باشد، این کار به نتیجه می‌رسد.»

محمدصادق خیاطیان همچنین در رابطه با اظهارات رئیس شورای راهبردی آینده صنعت خودرو با این مضمون که «خودروسازان پس از درک اهمیت برنامه ملی آینده‌نگاری علم و فناوری در صنعت خودرو، باید بتوانند جای خود را در آن یافته و نقش خود را به درستی ایفا کنند»، گفت: «همانطور که اشاره شد، این موضوع باید تبدیل به یک گفتمان غالب شود. در این شرایط خودروسازان که در این برنامه از ذی‌نفعان مهم به شمار می‌روند، به دنبال ایفای نقش در این برنامه خواهند بود.»

وی با اشاره به اینکه اقدامات رسانه‌ای قوی برای ایجاد و جا افتادن این گفتمان تاثیر انکار ناپذیر دارد، تاکید کرد: «همچنین برای ترویج این موضوع باید از ابزارهای نوین نیز بهره برد و جزئیات را تحت پوشش قرار داد.»

وی با بیان اینکه دبیرخانه شورا و متولیان آن باید بتوانند این برنامه را برای افراد کلیدی و همه ذی‌نفعان به خوبی تبیین کنند، اظهار کرد: «در واقع با ترسیم تصویری از آینده، نشان دادن مسیری که کشورهای دیگر در دنیا در آن حرکت می‌کنند، بررسی ظرفیت‌های موجود در کشور خودمان و... باید اهمیت این برنامه و لزوم تحقق آن به خوبی مشخص شود. قاعدتا ذی‌نفعان نباید مقاومت خاصی در مقابل آن نشان دهند. فقط باید مفهوم این برنامه برای آنها به درستی جا بیفتد و بدانند ذی‌نفعان مختلف در آن فعال هستند. پس اگر نقش خود را در آن ایفا نکنند، فقط خودشان از سایر بخش‌ها عقب می‌افتند.»

گفتنی است شناسایی و تحلیل تحولات اساسی در آینده بازیگران اصلی، تسهیل همکاری بین بخشی، شناسایی حوزه‌های درآمدی جدید، شناسایی حوزه‌های تهدید و فرصت، رفع چالش‌های ملی مانند مسائل زیست‌محیطی، ترافیک و... از مهم‌ترین اهداف برنامه ملی آینده‌نگاری علم و فناوری در صنعت خودرو به شمار می‌روند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =