کد خبر: 202852
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰

بیمه شخص ثالث از الزامات تردد خودروهاست.به رغم اهمیت بالای بیمه اجباری شــخص ثالث، به گفته مدیر بیمه های اتومبیل بیمه دانا، فقدان ارتباط اطلاعاتی میان پلیس راهور ناجا و شرکتهای بیمه مانعی بر سر راه اجرای طرحهای رفاهی و تسهیلاتی بیمه گران است.

طرح صدور کارت هوشمند بیمه به حالت تعلیق درآمد بیمه شخص ثالث از الزامات تردد خودروهاست. به‌رغم اهمیت بالای بیمه اجباری شخص ثالث، به گفته مدیر بیمه‌های اتومبیل بیمه دانا، فقدان ارتباط اطلاعاتی میان پلیس راهور ناجا و شرکت‌های بیمه مانعی بر سر راه اجرای طرح‌های رفاهی و تسهیلاتی بیمه‌گران است.

تبعات قطع ارتباط اطلاعاتی با پلیس راهور نیروی انتظامی بیش‌ از یک‌سال است که تبادل اطلاعات مربوطه را با بیمه‌مرکزی قطع کرده و این امر مشکلات زیادی برای شرکت‌‌های بیمه به وجود آورده است.

وحیدرضا باختری، مدیر بیمه‌های اتومبیل بیمه دانا در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای خودرو» درباره مشکلات پیش روی شرکت‌های بیمه توضیح داد: «نیروی انتظامی طبق قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال ۸۷ و همچنین طبق بیمه شخص ثالث مصوب سال ۹۵ مکلف است اطلاعات خودروها را در اختیار شرکت‌‌های بیمه‌ای قرار دهد.

در همین رابطه مدتی این همکاری انجام شد و شرکت‌های بیمه به اطلاعات خودروها دسترسی داشتند. واحد صدور بیمه اطلاعات صاحب خودرو و سایر مشخصات فنی خودرو مثل اطلاعات شاسی، موتور و نوع خودرو به‌جز پلاک را در اختیار داشت.»

باختری افزود: «پس از آن که اصالت خودرو برای بیمه‌گر احراز می‌شد، بیمه‌گر اقدام به صدرو بیمه‌نامه می‌کرد و صرفا به کارت خودرو اکتفا نمی‌کرد. متاسفانه بیش‌از یک سال است که ارتباط اطلاعاتی قطع شده است و این اطلاعات در اختیار شرکت‌های بیمه قرار نمی‌گیرند. یکی از تبعات قطع اطلاعات پلیس راهور با بیمه، ثبت اطلاعات اشتباه در شرکت بیمه است. درحالی که در زمان ارتباط با پلیس راهور امکان اشتباه به حداقل می‌رسید. مغایرت اطلاعات بین بیمه و نیروی انتظامی موجب می‌شود در زمان تصادف و اخذ سرویس از بیمه‌گر و سایر مراجع، بیمه‌گذار دچار مشکلات بسیاری شود.» وی با اشاره به این که اجرای طرح‌هایی مانند صدور کارت هوشمند بیمه که شرکت بیمه در پی انجام بوده، به حالت تعویق افتاده است، تصریح کرد: «صدور کارت هوشمند خودرو مستلزم تبادل اطلاعات صحیح است و شرکت بیمه تا زمانی‌که به اطلاعات صحیح ثبت‌شده توسط مرکز و مرجع قانونی که پلیس راهنمایی و رانندگی است، دسترسی و آخرین اطلاعات مالک خودرو را نداشته باشد، نمی‌تواند تسهیلاتی به بیمه‌شدگان ارائه دهد.»

تعیین نرخ بیمه‌های اجباری توسط دولت باختری در توضیح تفاوت نرخ و تسهیلات ارائه‌شده از سوی بیمه دانا با سایر بیمه‌ها توضیح داد: «نرخ بیمه شخص ثالث و حوادث راننده توسط دولت تعیین می‌شود و بیمه‌گر اختیار چندانی برای تغییر نرخ و شرایط ندارد. اما در بیمه بدنه که بیمه اختیاری محسوب می‌شود، نرخ بیمه توسط بیمه‌گر تعیین شده و بیمه‌گر اختیار بیشتری برای ارائه پوشش‌های متنوع و شرایط آن دارد. بیمه دانا برای بیمه بدنه پوشش‌های کاملی در نظر گرفته، شامل پوشش سرقت قطعات کامل یا سرقت قطعات خاصی که مدنظر بیمه‌گذار است. علاوه‌بر این پوشش خطرات ناشی از سیل، زلزله و آتش‌فشان، شکست شیشه، اثرات رنگ و مواد شیمیایی بر بدنه خودرو و پرداخت هزینه ایاب‌و‌ذهاب بیمه‌گذار در مدت زمان تعمیر خودرو و همچنین پوشش نوسانات قیمت خودرو در بازار جزو پوشش‌های بیمه بدنه است و همه این موارد با مناسب‌ترین حق بیمه عرضه می‌شود.» به‌گفته باختری بیمه دانا برای خودروهایی که قیمتی بالاتر از ۱۰۰ میلیون تومان دارند، تخفیفات ویژه‌ای در نظر گرفته ‌است. به‌علاوه کسانی که تا پایان شهریورماه جاری اقدام به خرید بیمه بدنه کنند، از تخفیف ۵۰ درصدی بهره‌مند خواهند شد.

انواع پوشش‌های بیمه بدنه خودرو باختری درباره انواع بیمه و پوشش‌های خودرویی بیمه دانا عنوان کرد: «در بیمه دانا سه نوع پوشش خودرویی داریم. اول بیمه‌نامه بدنه که اختیاری است. دوم بیمه اجباری شخص ثالث و سوم پوشش حوادث راننده. در بیمه بدنه خسارات وارده بر خودرو شامل تصادفات، صاعقه، آتش‌سوزی، انفجار، سرقت کلی خودرو و هزینه حمل و نجات خودرو تا نزدیک‌ترین محل تعمیر توسط بیمه‌گر پرداخت می‌شود.» باختری افزود: «در بیمه شخص ثالث خسارت‌های وارده از محل خودرویی که بیمه شده، به مال و جان اشخاص ثالث تا سقف مندرج در بیمه‌نامه تحت تعهد بیمه‌گر است و پرداخت می‌شود. در بیمه حوادث راننده غرامت‌های فوت، نقص عضو و جراحات وارده به راننده مسبب حادثه که در زمان حادثه رانندگی وسیله‌نقلیه را برعهده داشته است، از محل بیمه حوادث راننده جبران می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =