کد خبر: 203927
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۹

ما برای این‌که وارد بازارهای بین‌المللی شویم، باید در سه بخش سرمایه‌گذاری کنیم و آن‌ها را توسعه دهیم. یک بخش مربوط به قیمت تمام شده تولید محصول است، بخش دوم کیفیت کالا و بخش سوم زمان‌بندی‌های تولید است

به گزارش اخبار خودرو ، با وجود تلاش قطعه‌سازان برای توسعه و رشد تولید، به‌نظر می‌رسد شرایط آن‌ها به خصوص در پسابرجام پیشرفت قابل توجهی نداشته است. برخی از کارشناسان و فعالان این صنعت، دلیل این مساله را نبود برنامه و استراتژی مدون و کاربردی می‌دانند. همچنین نبود منابع مالی کافی در این زمینه، یکی دیگر از موانع این مسیر به شمار می‌رود.

[caption id="attachment_200551" align="aligncenter" width="635"]بلاتکلیفی قطعه‌سازان در توسعه خودروسازی برای تولید محصول رقابتی نیازمند ماشین‌آلات پیشرفته هستیم[/caption]

در این رابطه یکی از فعالان صنعت قطعه‌سازی در گفت‌وگو با  «دنیای خودرو» با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی و تدوین استراتژی جدید توسط دولت، برای سه بخش قیمت تمام شده تولید، زمان‌بندی تولید و کیفیت نهایی محصول برای توسعه صنعت خودرو و حضور در فضای رقابت بین‌المللی، گفت: «ما برای این‌که وارد بازارهای بین‌المللی شویم، باید در سه بخش سرمایه‌گذاری کنیم و آن‌ها را توسعه دهیم. یک بخش مربوط به قیمت تمام شده تولید محصول است، بخش دوم کیفیت کالا و بخش سوم زمان‌بندی‌های تولید است.»

محسن رزم‌خواه در ادامه با بیان این‌که برای رقابتی کردن کیفیت و قیمت محصولات تولید داخل در تراز بین‌المللی نیازمند سرمایه‌گذاری در زمینه دانش فنی و تکنولوژی هستیم، افزود: «برای این‌که بتوانیم محصول را با کیفیت قابل رقابت در بازارهای بین‌المللی تولید کنیم، نیازمند ماشین‌آلات پیشرفته، دانش فنی روز، مدیران کارآمد در سطح جهانی و نیروی انسانی ماهر هستیم.»

به گفته وی، وجود همه این عوامل به منابع مالی کافی نیاز دارد. ضمن این‌که باید توجه داشته باشیم این‌ها نه هزینه، بلکه سرمایه‌گذاری برای آینده به شمار می‌رود.

رزم‌خواه همچنین اظهار کرد: «اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت بر روی این سه سرفصلی که اشاره شد سرمایه‌گذاری کند، بودجه تعیین شود و طبق زمان‌بندی مشخص به سطحی از رقابت بین‌المللی برسیم، خواهیم توانست در بازار جهانی حضور یابیم، در غیر این‌صورت با شعار دادن و منفعل بودن، اتفاقی نمی‌افتد. هیچ جای دنیا بدون کمک دولت، بودجه و هزینه‌های دولتی، صنایع نتوانسته‌اند در سطح بین‌المللی رقابت کنند.»

این فعال صنعت خودرو با بیان این‌که صنعت خودرو باید به شکل یک مجموعه دیده شود و استراتژی مشخصی برای آن تعریف شود، گفت: «استراتژی قبلی که برای این صنعت تدوین شده بود، به آن شکل مورد استفاده قرار نگرفت. ضمن این‌که آن برنامه پس از برجام دیگر قابل استفاده نیست و درحال حاضر باید بر اساس شرایط امروز، یک استراتژی جدید در چارچوب همکاری‌های بین‌المللی تدوین و پیش از هر چیز، برای توسعه صنعت کشور برنامه‌ریزی شود.»

وی با تاکید بر این‌که باید یک شورای‌عالی صنایع فراقوه‌ای تشکیل شود که برای تقویت صنایع مهم در ایران برنامه‌ریزی کند تا این صنایع در تراز بین‌المللی رشد و ارتقا یابد، تصریح کرد: «صنعت خودروی کشور که ظرف دو دهه رشد بسیار خوبی را تجربه کرده است، امروز به دلیل نبود استراتژی از مشکلات زیادی رنج می‌برد. در واقع می‌توان گفت ما به ۳۵ سال قبل که مونتاژکار بودیم، بازگشته‌ایم.»

محسن رزم‌خواه با بیان این‌که برای قطعه‌سازان راهی جز این وجود ندارد که برای خرید دانش فنی، تکنولوژی، دانش مدیریت و... هزینه کنند، گفت: «موضوع مهم و قابل توجه این است که برای حضور در بازارهای جهانی الزاما باید شریک خارجی داشت، اگرچه این کار به دلیل تامین منابع مالی مورد نیاز بسیار دشوار است. بر این اساس باید به دنبال تامین منابع رفت که یکی از مهم‌ترین عوامل در این مسیر، وصول مطالبات قطعه‌سازان از خودروسازان است.» وی افزود: «متاسفانه این روزها در مورد میزان مطالبات قطعه‌سازان، واقعیت بیان نمی‌شود. خودروسازان به راحتی اعلام می‌کنند بدهی قطعه‌سازان را پرداخته‌اند، یا ادعا می‌کنند پول واحدهای تولیدی قطعه را ۱۲۰ روزه می‌دهند، درحالی که عملا این‌طور نیست.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =