کد خبر: 204548
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۷

۲۶ سال طول کشید تا این فناوری توجیه اقتصادی پیدا کرد و ۲۱ سال است که در تراکتورهای فنت به‌کار می‌رود

فنت (Fendt) یکی از تولیدکنندگان تراکتور و دیگر خودروهای کشاورزی در آلمان است. این شرکت که دفتر مرکزی آن در شهر مارکت‌اوبردورف این کشور قرار دارد، خط تولید و بازاریابی خود را در زمینه تراکتور و خودروهای برداشت پربارتر از سایر ماشین‌آلات کشاورزی کرده است.

به گزارش اخبار خودرو ، فنت تراکتورهای خود را در رنج ۷۰ تا ۵۰۰ اسب‌بخار و کمباین‌ها را در رنج ۲۲۰ تا ۵۰۰ اسب‌بخار را با نام تجاری فنت و زیرنظر AGCo به بازار عرضه می‌کند.

سیستم انتقال واریو نخستین فناوری بود که شرکت فنت در دهه ۱۹۷۰ به آن رسید اما به دلیل کمبود منابع مالی تا سال ۱۹۹۶ نتوانست از این تکنولوژی در محصولات خود استفاده کند. زمانی که فنت محصولات ۹۲۶ را با تکنولوژی واریو (Vario) به بازار روانه کرد، انقلابی را در این صنعت راه‌اندازی کرد.

[caption id="attachment_204550" align="aligncenter" width="600"]فنت (Fendt) فنت (Fendt)[/caption]

واریو ؛ فناوری پیشتاز شرکت فنت آلمان که همکار شرکت AGCo محسوب می‌شود، در سال ۱۹۳۷ توسط ژاور فنت راه‌اندازی و در سال ۱۹۹۷ توسط AGCo خریداری شد.

داستان این شرکت به دسامبر ۱۹۳۷ برمی‌گردد یعنی زمانی که برادران فنت در کارگاه کوچکی و زیر نظر پدرشان چندین تراکتور تولید می‌کنند.

این تراکتورها شامل ویژگی‌های مانند موتور ۶ اسب‌بخار، تیغه شخم‌زنی و... می‌شدند. اما بر پایه فناوری Vario فنت بود که برای نخستین‌بار در بازار تراکتورها جعبه‌دنده بی‌سیم عرضه شد و این تنها سیستمی بود که در این زمینه به ثبت رسید.

هر چند این سیستم به‌زودی جایگاه خود را در بازار از دست داد و برای ۲۶ سال به محاق رفت اما در سطح خود منحصر‌به‌فرد بود و رقبای این شرکت در آن زمان موفق نشدند سیستم انتقال قدرتی را معرفی کنند که به اندازه Vario فنت پیشرفته باشد.

ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد فنت رانندگی با ماشین‌آلات فنت بیش از رانندگی با یک تراکتور به نظرمی‌رسد که این احساس به دلیل حس راحتی حتی در شرایط سخت و دشوار شکل می‌گیرد.

تراکتورهای فنت راحتی خود را مرهون سیستم جعبه‌دنده‌های متغیر پیوسته این شرکت هستند که هیچ سروصدایی ایجاد نمی‌کنند اما بیشترین بهره‌وری را برای خودروهای فنت به همراه دارند.

این ویژگی‌ها برای کوچک‌ترین تراکتورها تا بزرگ‌ترین محصولات این شرکت یکسان هستند. تراکتورهای فنت به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در شرایط متفاوت، بازدهی یکسانی را به کاربران ارائه می‌دهند؛ چه در مسافت‌های طولانی برای جابه‌جایی بار و چه در مزارع. فنت به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های افزایش بهره‌وری، نقش یک پیشرو را در این بازار بازی می‌کند.

سبد محصول‌ فنت در‌حال‌حاضر شرکت فنت، ۸ مدل تراکتور را با ویژگی‌هایی مشابه و متفاوت روانه بازار می‌کند. تمامی این محصولات با پسوند Vario همراه هستند که نشان از برخورداری این تراکتورها از سیستم Vario دارد. این محصولات عبارتند از فنت ۱۰۰۰ Vario، فنت ۹۰۰ Vario، فنت ۸۰۰ Vario، فنت ۷۰۰ Vario، فنت ۵۰۰ Vario، فنت ۳۰۰ Vario، فنت ۳۰۰ Vario، فنت ۲۰۰ Vario و فنت ۲۰۰ V/F/P Vario.

آمار فروش و صادرات ۶ ساله شرکت تولیدکننده تراکتور فنت در ۶ سال گذشته سهم چشمگیری از صادرات ماشین‌آلات کشاورزی آلمان را به خود اختصاص داده و روند روبه‌رشدی را در این زمینه در اختیار داشته‌ است.

در سال ۲۰۱۰، این شرکت ۶۰ درصد از محصولات ماشین‌آلات کشاورزی را به دست آورد و این رقم را در سال ۲۰۱۱ به ۶۳ درصد رساند.

فنت در سال ۲۰۱۲ دوباره به ۶۰درصد نزول کرد و با رسم یک دوره تناوب، در سال ۲۰۱۳ به ۶۲ درصد از سهم صادرات دست یافت و کمترین سهم خود را در سال ۲۰۱۴ رقم زد و صادرات خود را به ۵۹ درصد رساند.

اما در دو سال اخیر یعنی سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ این شرکت سهمی رو‌به رشد از صادرات ماشین‌آلات کشاورزی را در اختیار داشته و به تریب ۶۳ و ۶۴ درصد را کسب کرده است. میزان فروش فنت نیز ۱۲ هزار و ۵۸۴ دستگاه در سال ۲۰۱۰، ۱۴ هزار و ۸۹۷ دستگاه در سال ۲۰۱۱، ۱۴ هزار و ۵۸۸ دستگاه در سال ۲۰۱۲، ۱۷ هزار و ۸۳۷ دستگاه در سال ۲۰۱۳، ۱۴ هزار و ۷۸۱ دستگاه در سال ۲۰۱۴، ۱۳ هزار و ۶۷۸ دستگاه در سال ۲۰۱۵ و ۱۳ هزار و ۶۶۷ دستگاه در سال ۲۰۱۶ بوده است.

بازارهای هدف و سهم فنت در آن‌ها شرکت فنت تراکتورهای خود را به بازار ماشین‌آلات کشاورزی کشورهای بسیاری در سراسر جهان صادر می‌کند اما بیشترین سهم به جز کشور آلمان، مخصوص فرانسه، ایرلند، ایتالیا، اسپانیا، اسکاندیناوی، بنلوکس (شامل هلند، بلژیک و دریای شمال)، اتریش، سوئیس و کشورهای اروپای شمالی (کشورهای CIS) است.

این شرکت در بازار کشور خود توانست در سال ۲۰۱۶ سهمی معادل ۳۵٫۶ درصد به دست بیاورد اما این سهم در دیگر کشورهای هدف به ۲۰٫۳ درصد (فرانسه)، ۶٫۷ درصد (انگلستان)، ۵٫۹ درصد (ایتالیا)، ۴٫۶ درصد (اسکاندیناوی)، ۳٫۸ درصد (بنلوکس)، ۳٫۷ درصد (اتریش)، ۲٫۳ درصد (سوئد) و ۶٫۷ درصد (اروپای شمالی) می‌رسد.

این در حالی است که میزان صادرات فنت به دیگر کشورها تنها ۵٫۴ درصد از سهم بازارها را در سال ۲۰۱۶ تحت پوشش قرار داده است.

برترین خدمات و بیشترین سطح رضایت مراسم اهدای جایزه معتبر خدمات کشاورزی در شانزدهمین دوره خود در ۱۳ ژانویه سال گذشته (۲۰۱۶) و در شهر وورتسبورگ برگزار شد.

این جایزه هرساله به برترین ارائه‌دهنده سرویس‌های کشاورزی واگذار می‌شود و بهترین نمایندگی‌های ماشین‌آلات کشاورزی را سطح ایالتی، ملی و بین‌المللی به رسمیت می‌شناسد.

برای نخستین بار این جایزه در بخش «بهترین نوآوری در ماشین‌آلات کشاورزی» به شرکت فنت آلمان تعلق گرفت. همچنین براساس آمار شبکه اروپایی اتحادیه نمایندگی‌های فروش، فنت به‌عنوان تولیدکننده ماشین‌آلات کشاورزی در بالاترین رده شاخص رضایت‌مندی نمایندگی‌های اروپایی قرار گرفت.

بیشترین فروش در سال ۲۰۱۶ براساس آمارهای اعلام شده در سال ۲۰۱۶، فنت موفق شد به سه جایگاه اول پرفروش‌ترین محصول کشاورزی آلمان دست پیدا کند. جایگاه اول این جدول مربوط به تراکتور ۷۲۴ این تولیدکننده با ۲۳۷ اسب‌بخار بوده است.

دومین جایگاه نیز به فنت ۵۱۶ با ۱۶۳ اسب‌بخار و سومین جایگاه نیز به فنت ۳۱۳ با ۱۳۲ اسب‌بخار تعلق داشته است. همچنین جایگاه پنجم، چهاردهم و شانزدهم این جدول نیز در اختیار شرکت فنت قرار گرفت که به ترتیب محصولات فنت ۷۱۸ با ۱۸۱ اسب‌بخار، ۸۲۸ با ۲۸۷ اسب‌بخار و ۷۲۰ با ۲۰۱ اسب‌بخار را در خود جای داده‌اند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهرام ویسی ملکشاهی IR ۰۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۶
    4 3
    تلفظ FENDT سخته مگه نه!
    • IR ۲۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۴
      2 0
      ارزو هم برای ایرانیها حرامه
  • کسرا IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۱
    6 0
    خیلی باهاله
  • DE ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۲
    5 0
    فنت تراکتور سنگین بینظیر است
  • فرشید IR ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۵
    6 0
    تمام زندگی ما در حسرت گذشت
  • کشاورز IR ۲۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۸
    6 0
    ایران چسبیده به چین وروسیه
  • حسن گودرزی IR ۰۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۰
    7 0
    کاشروابطمانباكشورهایی مثل المان بودوقدرت خر یدمان اجازه میدادفندت‌ هزارؤپنجاه‍ بخریم
    • کرد پلنگان IR ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
      4 0
      ای کاش.. من از سال ۸۶که تراکتور های شیش سیلندر تبریز نه میلیون بوده آرزوم بوده یکی بخرم هنوز نشده ده هکتار هم زمین دارم با یک حلقه چاه یک چشمه هم دارم چهارده روز چهار روزش رودارم ده روزش مال هشتصد هکتاره یعنی زمین دیم فقط کنارمه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =