کد خبر: 204876
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۳

بحث خودروهای متصل، به تولید محصول در سگمنت بالاتر موکول شد

به گزارش اخبار خودرو ، شورای ملی آینده‌نگاری صنعت خودرو مدتی است که برنامه‌ای راهبردی برای آینده علم و فناوری در این صنعت ترسیم کرده است. رئیس این شورا تاکید دارد در این برنامه بحثی در مورد وضعیت موجود نیست. بلکه براساس آن قرار است با توجه به شرایط فعلی، وضعیت آینده به‌طور دقیق ترسیم شود.

[caption id="attachment_204878" align="aligncenter" width="597"]کوئیک ضرورت نگاه نتیجه‌گرایانه و عملگرایانه به چالش‌های اجرایی در صنعت خودرو[/caption]

در تصویر آینده، فعالان صنعت خودرو بخشی از بازیگران هستند و بخش‌های دیگری هم به این مجموعه اضافه می‌شوند. به‌گفته منوچهر منطقی ، هدف اصلی شورا این است که بخش‌های مختلف را در یک مجموعه جمع و به یکدیگر اضافه کند و در واقع اگر این مجموعه‌ها با همکاری یکدیگر وارد عمل شوند، می‌توان گفت سهم ارزش افزوده ما در سطح ملی از این بخش در اقتصاد افزایش خواهد یافت و خودروسازان نقش خود را در این طرح تعریف خواهند کرد.

اما برنامه‌های راهبردی شورای ملی آینده‌نگاری، منتقدانی هم دارد. در این رابطه معاون مهندسی و طراحی خودروی مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودروی سایپا، با اشاره به اینکه در حال حاضر در فضایی از ارتباط میان خودروها صحبت می‌شود که حتی بازار موبایل کشور دست سازنده‌های داخلی نیست، گفت: «در این زمینه بعضی چالش‌های اجرایی در مورد مواجهه سازندگان کشور با آینده وجود دارد. یعنی مباحثی که در این برنامه مطرح می‌شود، چیزهایی نیست که خودروساز از آن غافل باشد. اما چالش‌های اجرایی و شکل فضای کسب و کار در کشور، موانع جدی در مسیر تحقق این برنامه‌ها به شمار می‌روند.»

عبدالله توکلی‌لاهیجانی ، با بیان اینکه از سه سال قبل قرار بود کوئیک به‌عنوان خودرویی با آپشن زیاد به بازار عرضه شود، اظهار کرد: «در حال حاضر در آستانه ورود این خودرو به بازار اصلی، در برنامه‌ریزی محصول، بحث خودروهای متصل (Connected Car) مطرح شده است. از شرکت سایپا یدک خواستیم تا به شکلی مساله تعامل میان راننده و خدمات پس از فروش را اجرایی کنیم.»

[caption id="attachment_204877" align="aligncenter" width="550"]کوئیک کوئیک[/caption]

وی در ادامه با توضیح این مطلب که در این مسیر ساختار الکتریکی (Electrical Architecture) را تغییر دادیم، تاکید کرد: «از سازنده‌های داخلی هم دعوت کردیم که راه حل‌های فنی خود را در اختیار ما بگذارند تا بتوانیم از آن‌ها استفاده کنیم، اما به دلایل فراوانی که از مهم‌ترین آن‌ها، نامناسب بودن فضای کسب و کار در کشور بود، نتوانستیم راه حل داخلی امنی را که واقعا بتواند ما را به هدف برساند، پیدا کنیم.»

به گفته توکلی‌لاهیجانی، در این جریان پروپوزال‌هایی خارجی دریافت می‌کردیم که از نظر طرح کسب و کار (Business Plan) پروژه کوئیک، تولید را بی‌معنا می‌کرد یا باعث افزایش قیمت تمام شده تولید محصول می‌شد. بنابراین این اقدامات به تولید محصولی در سگمنت بالاتر موکول شد.

وی با بیان اینکه باید در مورد چالش‌های اجرایی، نگاهی نتیجه‌گرایانه و عملگرایانه وجود داشته باشد، افزود: «ما هنوز در زمینه تولید تلفن همراه موفق نیستیم. بنابراین وقتی درباره خودروهای متصل صحبت می‌کنیم، باید توجه داشته باشیم که به هر دلیل شرکت‌هایی که بتوانند از چنین خدماتی پشتیبانی کنند، در کشور شکل نگرفته‌اند.»

عبدالله توکلی‌لاهیجانی خاطرنشان کرد: «نکته بسیار مهم دیگر این است که در این برنامه از یک تغییر صحبت می‌شود. براین‌اساس به ۷۰‌درصدی اشاره می‌شود که در حال حاضر به‌صورت سنتی فعالیت می‌کند و قرار است ۳۰‌درصد از این صنعت به محلی برای ایجاد درآمد تبدیل شود. در حالی که با توجه به فضای موجود، این ۷۰‌درصد بسیار متزلزل است و می‌توانیم بگوییم در حال از دست رفتن است و ما پیش از هر چیز باید فکری برای این مساله بکنیم.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =