کد خبر: 205073
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۵

پیش‌از این صاحبان خودروهای نامتعارف برای دریافت کل مبلغ خسارت از مسبب حادثه شکایت می‌کردند اما مبلغ خسارت از این پس بر اساس فرمول مشخص محاسبه می‌شود. به‌همین دلیل برای دارندگان خودروهایی با قیمت بیش از ۱۴۰‌میلیون‌تومان ضروری است که بیمه بدنه خریداری کنند

به گزارش اخبار خودرو ، طبق ابلاغیه جدید شورای عالی بیمه تمام خودروهای سواری که در سال ۹۶ قیمتی بیشتر از ۱۴۰میلیون تومان دارند، جزو خودروهای سواری نامتعارف محسوب شده و در صورت زیان دیدن در تصادفات، مبلغ خسارت آنها با فرمول جدیدی محاسبه می‌شود.

براساس این فرمول تمام خودروهای سواری که سال ۹۶ هنگام حادثه ۲۸۰‌میلیون تومان قیمت داشته‌اند، تنها ۵۰ درصد خسارت را دریافت می‌کنند.

[caption id="attachment_205074" align="aligncenter" width="700"]تمام خودروهای سواری که سال 96 هنگام حادثه 280‌میلیون تومان قیمت داشته‌اند، تنها 50 درصد خسارت را دریافت می‌کنند. تمام خودروهای سواری که سال ۹۶ هنگام حادثه ۲۸۰‌میلیون تومان قیمت داشته‌اند، تنها ۵۰ درصد خسارت را دریافت می‌کنند.[/caption]

گران‌قیمت‌ها به فکر بیمه بدنه باشند بر اساس تبصره ۳ ماده ۸ قانون بیمه شخص‌ثالث مصوب سال ۱۳۹۵ خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفا تا میزان خسارت متناظر وارده بر گران‌ترین خودروی متعارف از طریق بیمه‌نامه شخص‌ثالث یا مقصر حادثه قابل‌جبران خواهد بود. در تبصره ۴ این قانون ذکر شده بود «منظور از خودروی متعارف، خودرویی است که قیمت آن کمتر از ۵۰درصد سقف تعهدات بدنی (دیه در ماه حرام) که در ابتدای هرسال مشخص می‌شود، باشد.»

در تبصر ۵ همین ماده ذکر شده است «ارزیابان خسارت موضوع ماده ۳۹ قانون و کارشناسان ارزیاب خسارت شرکت‌های بیمه و کارشناسان رسمی دادگستری هنگام برآورد خسارت موظف هستند مطابق این ماده اظهارنظر کنند. بنابراین خسارت خودرو برمبنای این دو تبصره باید تعیین شود.»

وحیدرضا باختری، مدیر بیمه‌های اتومبیل شرکت بیمه دانا در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» درباره تعریف خودروهای متعارف و نامتعارف در دستورالعمل اجرایی جدید شورای عالی بیمه توضیح داد: «یکی از ابهامات کارشناسان صنعت بیمه این بود که روش محاسبه خسارت در این گونه موارد به چه شکلی باشد. در همین راستا دستورالعملی توسط رئیس شورای‌عالی بیمه در تاریخ۲۹ مردادماه سال جاری تصویب و ۱۹ مهرماه ۹۶ نیز به شرکت‌های بیمه ابلاغ شد. در این دستورالعمل ضمن تعریف خودروهای متعارف و نامتعارف، نحوه تعیین خسارت وارده بر این خودروها اعلام شده است.»

به گفته وی از دیگر ابهامات، قرارگرفتن یا قرار نگرفتن خودروهای غیرسواری، اتوکار و بارکش در دسته خودروهای نامتعارف بود. زیرا معمولا این خودروها قیمت‌های بالایی دارند و سرمایه این خودروها بیشتر از نصف دیه ماه‌های حرام است.

یعنی در سال ۹۶ دیه ماه حرام ۲۸۰میلیون‌تومان و نصف آن ۱۴۰میلیون‌تومان است. بر اساس تعریف قانون، این دسته از خودروها به دلیل آن که قیمتی بیش از ۱۴۰میلیون‌تومان دارند، در زمره خودروهای نامتعارف قرار می‌گیرند.

باختری افزود: «در پی این دستورالعمل مشخص شد بحث خودروهای متعارف و نامتعارف فقط مربوط به خودروهای سواری است و شامل خودروهای سنگین نمی‌شود. بر اساس آیین‌نامه خودروی متعارف، خودروی سواری است که هنگام وقوع حادثه به تشخیص ازریابان خسارت یا کارشناسان ارزیابی خسارت شرکت بیمه یا کارشناسان رسمی دادگستری معادل ۵۰درصد سقف بیمه بدنی هرسال باشد و خودروی نامتعارف، خودروی سواری است که ارزش روز آن هنگام وقوع حادثه به تشخیص افراد ذکرشده بیشتر از ۵۰درصد سقف تعهدات بدنی در هر سال باشد.»

در ماده ۲ قانون، فرمولی مشخص است تا کارشناسان ارزیاب خسارت بیمه مشخص کنند میزان خسارت مالی که در تعهد مقصر حوادث رانندگی است چطور محاسبه می‌شود.

باختری با اشاره به این که بیمه‌گر وسیله نقلیه مسبب حادثه، موظف است میزان تعهد مسبب حادثه را بر اساس فرمول تعیین‌شده محاسبه و تا سقف تعهدات مالی بیمه‌نامه شخص‌ثالث اعم‌از تعهدات اجباری یا تعهدات مازاد اختیاری نسبت به پرداخت خسارت به خودرو نامتعارف اقدام کند، اظهار کرد: «درواقع اگر خسارتی به خودرویی وارد شد که قیمت آن در روز حادثه از نصف دیه ماه حرام بیشتر باشد (در سال ۹۶ یعنی خودروهایی که قیمت آنها از ۱۴۰میلیون تومان بیشتر است) براساس این فرمول محاسبه می‌شود. تعهد مسبب حادثه به این شکل محاسبه می‌شود که خسارت مالی واردشده بر خودرو ضرب‌در قیمت روز گران‌ترین خودروی متعارف (در سال جاری معادل ۱۴۰ میلیون تومان)، تقسیم بر قیمت خودروی شخص زیان‌دیده در روز حادثه شود.»

به‌گفته باختری اگر در روز حادثه ارزش خودروی زیان دیده ۲۸۰ میلیون‌تومان باشد و ۱۰۰میلیون‌تومان به آن خسارت وارد شود، مسبب حادثه بر اساس قانون باید ۵۰ میلیون‌تومان (معادل ۵۰درصد خسارت واردشده) خسارت بپردازد و نه بیشتر.

بر اساس فرمول اعلام‌شده ۱۰۰‌میلیون تومان خسارت ضربدر ۱۴۰‌میلیون تومان شده و عدد به‌دست‌آمده تقسیم‌بر ۲۸۰میلیون‌تومان و مبلغ خسارت مشخص می‌شود. بنابراین خودرویی که ۲۸۰میلیون‌تومان قیمت دارد، هر میزان خسارتی که به آن وارد شود، بیشتر از ۵۰‌درصد خسارت را نمی‌تواند از مسبب حادثه دریافت کند.

تصویب این قانون در مجلس بر مبنای این بوده که اگر وسیله نقلیه‌ای با خودرویی گران‌قیمت تصادف کرد، برای پرداخت خسارت آن با مشکل مواجه نشود. در سال‌های اخیر بسیاری از افراد برای پرداخت خسارت به خودروهای میلیاردی و گران‌قیمت با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند.

باختری با تاکید بر اینکه بیمه‌گر تا سقفی که بیمه‌گذار تعیین کرده است، خسارت را پرداخت می‌کند، عنوان کرد: « پیش‌از این صاحبان خودروهای نامتعارف برای دریافت کل مبلغ خسارت از مسبب‌حادثه شکایت می‌کردند اما مبلغ خسارت از این پس بر اساس فرمول بالا محاسبه می‌شود. خودرو جزو اموال منقول محسوب شده و اگر کسی اموال منقول غیر‌متعارف خود را وارد خیابان می‌کند، اطلاع داشته باشد که اگر خسارتی وارد شد مسبب حادثه متعهد به پرداخت همه خسارت نیست. به‌همین دلیل برای دارندگان خودروهایی با قیمت بیش از ۱۴۰‌میلیون‌تومان ضروری است که بیمه بدنه خریداری کنند.»

باتوجه به شرایطی که اعلام شده بیمه دانا طرح فروش بیمه بدنه با تخفیف ۵۰ درصدی را اجرا کرده است. این قانون در خرداد ماه سال ۹۵ تصویب شد و در ۱۹مهرماه ۹۶ دستورالعمل اجرایی آن به شرکت‌های بیمه ابلاغ شد.

این قانون در حال اجراست و همچنین در ماده ۴ دستورالعمل قید شده است که رعایت دستورالعمل برای آن دسته از بیمه نامه‌هایی که بعد از لازم‌الاجرا شدن قانون صادر شده باشند و خسارت آنها پرداخت نشده است، مشمول این دستور‌العمل خواهند شد.

بنابراین خسارت‌هایی که از این‌به بعد اتفاق خواهد افتاد و خساراتی که پس از ۲۹ خرداد ۹۵ وارد ‌شده اما پرداخت نشده‌اند شامل دستورالعمل خواهند شد.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دادجو ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
    1
    یعنی دقیقا محاسبه کردن که قیمت گرانترین محصول ایرانخودرو چنده؟ ویتارا ۱۴۰ میلیون. ازین به بالا میشه وارداتی. پس بیایم بگیم نصف دیه میشه ۱۴۰ تومان نا متعارف! (حالا ماشین چه ربطی به دیه آدم داره) پس ازین به بعد همه وارداتی ها میشن نامتعارف و اگه یه راننده بی احتیاط زد ماشینشونو داغون کرد مقصر خودشونن که اموال منقولشونو آوردن تو خیابون! پس پول مقصر هم خود زیان دیده باید بده. یا خدا.
    • فریدون ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
      1
      طرح خیلی خوبیه .نه طرف کل زندگیشو بفروش خسارت ماشین میلیاردی بده؟ بیمه بدنه کنن خوب.درضمن همین مبلغ هم زیاده .بعدشم قیمت ماشین وارداتی به خاطر عوارضشه که خیلی گرونتره .
  • بهروز ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
    1
    این قانون خیلی خوبه ولی به ایراداتی هم داره که اگه بیشتر بررسی بشه خیلی خوب میشه
  • ولی صالحی کوز ه کنان ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۶
    در انتهای مطلب نشوته شده ۲۹ خرداد ۹۵ آیا ۱۸ خرداد ۹۶ درست نیست ؟
  • پرویز ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۸
    1
    خیلی مسخره است. اینطوری یه عده عمدا می زنن ماشین مردم رو داغون میکنن چون مسئولیتی در این مورد ندارن

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =