کد خبر: 205332
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰

داده‌های جدید تحلیل‌گران موسسه JATO نشان می‌دهد که عدم قطعیت درخصوص جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا، وضعیت فروش خودرو را در این کشور تحت تاثیر قرار داده و عملکرد کلی خودروسازی را در سراسر اروپا کاهش داده است.

به گزارش اخبار خودرو ، در ماه سپتامبر ثبت خودروهای جدید در اروپا مجموعا به ۱٫۴۶‌میلیون دستگاه رسید که نسبت به دوره مشابه در سال گذشته ۲٫۲‌درصد کاهش داشته است. اما این همه ماجرا نیست و این‌طور که دیلی تلگراف از قول تحلیلگران موسسه تحقیقات JATO نقل می‌کند، ثبت خودروهای جدید در بریتانیا با ۹٫۳‌درصد کاهش نسبت‌به دوره مشابه در سال گذشته، به ۴۲۶‌هزار و ۱۷۰ دستگاه رسیده است.

[caption id="attachment_205333" align="aligncenter" width="700"]سردرگمی خودروسازان از نتیجه برگزیت سردرگمی خودروسازان از نتیجه برگزیت[/caption]

طی یک سال اخیر فروش خودروهای جدید در اروپا به ۸٫۷‌میلیون دستگاه رسیده که ۲٫۳‌درصد رشد داشته است، اما بریتانیا با مجموع فروش ۲٫۰۶‌میلیون دستگاه خودرو، ۳٫۹‌درصد کاهش را در بازار خودرو به ثبت رسانده است.

به‌گفته فلیپه مونوز، تحلیلگر خودروسازی در سطح جهانی، «چنان‌که قبلا پیش‌بینی شده بود، ثبت خودروهای جدید پس از یک دوره بی‌سابقه از نتایج فوق‌‌العاده، به‌شدت کاهش پیدا کرده است. این کاهش پس‌از یک دوره‌‌ از سطح بالای فروش غیرمعمول نیست، اما واضح است عملکرد اخیر بازار خودروی بریتانیا، که یکی از قابل ملاحظه‌ترین بازارهای اروپا به‌شمار می‌رود، تاثیری عمده‌بر کل بازار خودروی اروپا می‌گذارد.»

به باور کارشناسان تا زمانی که مذاکرات مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به نتیجه قطعی نرسد و آینده این کشور در قاره سبز مشخص نشود، اوضاع همین‌گونه ادامه پیدا خواهد کرد.

این در حالی است که دیدیه لیروی، رئیس بخش اروپایی تویوتا نیز هشدار داده است که ادامه بی‌ثباتی و گنگی در‌رابطه‌با مذاکرات مربوط به خروج بریتانیا مانع عملیات تولیدی این غول خودروساز ژاپنی در بریتانیا خواهد شد.

لیروی در نمایشگاه توکیو در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد با توجه به این‌که بخش عمده تولید اروپایی این شرکت در برنستون دربی‌شایر انگلستان صورت می‌گیرد، تصمیمات مربوط به آینده تجارت در مرزهای اروپا بر ادامه روند تولید این کارخانه تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.

لیروی گفت: «امروزه ما ۸۰ تا ۸۵‌درصد از تولیدات این کارخانه را به سراسر قاره اروپا صادر می‌کنیم، در نتیجه اگر قرار باشد سروکله‌ تعرفه‌های گمرکی یا هر گونه هزینه اضافی دیگر پیدا شود، این مساله می‌تواند تاثیر منفی زیادی بر رقابت‌پذیری این کارخانه بگذارد.»

کارخانه تویوتا در انگلستان ۲‌هزار‌و‌۴۰۰‌نفر کارگر دارد. مایک هاوز مدیرعامل موسسه تحقیقاتی SMMT نیز دراین خصوص گفته است: «با در نظر داشتن کاهش تولید خودروسازان بریتانیایی برای ۵ ماه متوالی در سال میلادی جاری، روشن است که افت اطمینان مشتریان و تولیدکنندگان، بر تقاضای داخلی و در نتیجه وضعیت بازار تاثیری منفی گذاشته است.»

به باور هاوز، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین چالش پیش‌روی مردم این کشور است و هنوز هیچ وضوح و اطمینانی درخصوص آینده رابطه این کشور با بزرگ‌ترین شریک تجاری‌اش یعنی اتحادیه اروپا وجود ندارد. به گفته هاوز: «ترک اتحادیه اروپا بدترین نتایج را برای بخش خودروسازی به بار خواهد آورد و به همین خاطر ما دولت را به حمایت جدی از رقابت‌پذیری در خودروسازی تشویق می‌کنیم.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =