کد خبر: 205894
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۱

تفاوت‌هایی که در بازار خودروهای دست دوم دیده‌ می‌شود، مواردی است که از بازار خودروهای نو به آن منتقل شده و همان رفتارهای خودروهای صفر کیلومتر را می‌بینیم، با این تفاوت که خوشبختانه هنوز دست‌دوم‌ها دولتی نشده است

به گزارش اخبار خودرو ، بازار خودروهای دست دوم ایران با دیگر کشورها متفاوت است. در کشورمان فروش خودروهای دست‌دوم توسط مالک خودرو انجام شده و حتی در مواردی به‌رفع مشکلات ظاهری و فنی آن نیز پرداخته نمی‌شود. قیمت‌ها نیز کمتر به شکل کارشناسی واقعی تعیین می‌شود و فروشنده‌ها در هر جایی که امکان داشته باشند، به خرید و فروش خودرو می‌پردازند.

[caption id="attachment_205895" align="aligncenter" width="700"]بازار خودروهای دست دوم ایران بازار خودروهای دست دوم ایران[/caption]

فارغ از تفاوت کلی بازار خودروهای دست دوم در کشورمان و سایر کشورها، المان‌های فروش یک خودرو در ایران با کشورهای خارجی نیز متفاوت است.

رنگ شدن و مشکلاتی که برای بدنه خودرو به‌وجود می‌آید، یکی از مهم‌ترین مباحث خرید و فروش خودروهای دست دوم است. در کشورهای پیشرفته خرید و فروش خودروهای دست دوم بر عهده خودروسازان و شرکت‌های تشکیل شده در این خصوص است که هر ساله سود بسیاری را از فعالیت در این بخش کسب می‌کنند.

این درحالی است که در ایران این رویه اعمال نمی‌شود و عملا خودروسازان در این بخش فعال نیستند و اصولا شرکت تخصصی در رابطه با خودروهای دست‌دوم نداریم.

در همین زمینه فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه بازار خودروهای دست دوم در کشورمان تنها بازاری است که دولت در آن دخالتی ندارد، به روزنامه «دنیای خودرو» می‌گوید: «این بازار صرفا توسط عرضه و تقاضا اداره می‌شود و تنظیم آن فقط توسط بازار انجام می‌شود. این برخلاف بازار خودروهای نو است که دولت دخالت بسیاری در آن دارد. بازار خودروهای دست دوم ما تفاوت‌های ماهوی با بازارهای جهانی دارد. در همه جای دنیا بحث خودروهای دست دوم تایید شده یا گواهینامه‌دار توسط شرکت‌های خودروسازی وجود دارد و اتفاقا از منابع مالی مورد تایید شرکت‌ها هم استفاده می‌کنند. یعنی به‌صورت لیزینگی، مدت‌دار و اقساط بلند مدت به فروش می‌رسند، در عین‌حال این خودروها داری وارانتی‌های طولانی مدت هستند و بحث گارانتی و وارانتی این خودروها تمدید می‌شود و خیال خریدار از خودرویی که خریداری می‌کند، راحت است اما متاسفانه در ایران این موضوع وجود ندارد.»

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به تفاوت بازار خودروهای دست دوم ایران و خارج می‌گوید: «تفاوت عمده دیگر بازار خودروهای دست دوم ایرانی و خارجی که البته در بحث خودروهای نو هم وجود دارد، این است که به‌واسطه عدم تنوع محصول در حجم خودروهای پرفروش بازار نو، در بازار خودروهای دست دوم هم شاهد نبود تنوع در بازار هستیم.»

وی می‌افزاید: «البته وقتی ما می‌گوییم تنوع محصول کم است برخی از دوستان اشاره می‌کنند که ۸۰‌مدل خودرو در بازار داریم که البته این حرف صحیح است، اما از بین این تعداد خودرو، تنها ۷ یا ۸‌محصول است که زیر ۵۰‌میلیون تومان قیمت دارد و قیمت مابقی خودروها بالاتر از این رقم است. این تنوع به همان تناسب کمتر است و نهایتا مسائلی در بازار دست دوم کشورمان اهمیت پیدا کرده‌اند که دارای اهمیت فنی نیستند.»

زاوه با بیان اینکه رنگ‌شدگی خودروها در بعضی بازارها چندان اهمیتی ندارد، گفت: «برخی مباحث در کشور ما مهم هستند. البته خودروی تصادفی و غیرتصادفی در همه جای دنیا اهمیت دارد، اما موضوع این است که این تصادف در چه سطحی بوده و آیا منجر به آسیب‌دیدگی فنی شده یا صرفا یک فرورفتگی ساده بوده است.»

وی می‌افزاید: «در ایران چنانچه خودرو بدون رنگ درآمده باشد، قیمت آن بیشتر از نمونه رنگ شده خواهد بود. این در حالی است که خودرویی که بدون رنگ درآمده به لحاظ ظاهری وضعیت مناسبی ندارد.»

زاوه در ادامه بیان می‌کند: «درواقع تفاوت‌هایی که در بازار خودروهای دست دوم دیده‌ می‌شود، مواردی است که از بازار خودروهای نو به آن منتقل شده و همان رفتارهای خودروهای صفر کیلومتر را می‌بینیم، با این تفاوت که خوشبختانه هنوز دست دوم‌ها دولتی نشده است.

در خصوص پوشش خودروهای دست دوم، هم شبکه‌ها و شرکت‌های تخصصی، هم شبکه‌های خودروسازان و هم شرکت‌های واسطه مستقل در این زمینه وجود دارند. البته در خیلی از کشورها همانند ایران، فروش خودرو به‌صورت فردی هم انجام می‌شود، اما بحث خرید و فروش به صورت ناوگانی و فروش توسط واسطه‌های مستقل در این کشورها بسیار محبوبیت دارد.

این‌‌ شبکه‌ها وقتی می‌خواهند خودرویی را به فروش برسانند، ابتدا آن را به شرایط ایده‌آل نزدیک می‌کنند و سپس می‌فروشند و صرفا خودرو را از این دست به آن دست نمی‌کنند.

البته در ایران‌ هم بنگاه‌های خرید و فروش، معمولا پس از خریداری تغییراتی را در خودرو اعمال و ظاهر آن را مرتب می‌کنند و به قیمت بالاتر و بهتری به فروش می‌رسانند.

افت قیمت خودروهای نو در بسیاری از خودروها وجود دارد، خودرو چه ۴‌کیلومتر کار کرده باشد، چه ۴‌هزار کیلومتر، با افت قیمت مواجه می‌شود. در حال حاضر به دلیل طولانی بودن زمان تحویل خودروها در کشورمان، شاید بتوان خودروی دست دومی را که کیلومتر پایینی دارد، گران‌تر از قیمت کارخانه به فروش رساند.

یعنی حتی حواله‌هایی که اعلام می‌شود غیرقابل انتقال هستند و پلاک به نام نفر اول صادر می‌شود هم دست دوم محسوب می‌شوند، اما بنا به زمان تحویل خودروهای صفر کیلومتر گران‌تر به فروش می‌رسند.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =