کد خبر: 206234
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۴

سالانه ۱۲٫۵درصد از تایرهای موجود در بازار با حجمی معادل ۵۰هزار تن به‌صورت قاچاق و بدون در نظر گرفتن استانداردهای لازم به کشور وارد می‌شوند.

به گزارش اخبار خودرو ، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده توسط گمرک ایران سالانه۱۱۰هزار تن تایر خارجی با عبور از مبادی رسمی وارد کشور می‌شود با توجه به نیاز بازار داخلی به ۴۰۰هزارتن تایر در سال و ظرفیت ۲۴۰هزار تنی واحدهای تولیدی برای تامین نیاز بازار تایر، بخش قابل‌توجهی از تایرهای موجود در بازار در سایزها و کاربری‌های مختلف، به‌صورت قاچاق و غیررسمی به کشور وارد می‌شوند.

[caption id="attachment_205266" align="aligncenter" width="375"]خط تولید «یزد تایر» سالانه ۵۰هزار تن تایر قاچاق واردکشور می‌شود[/caption]

کالاهای قاچاق علاوه‌بر مشخص نبودن استاندارد‌های تعیین‌شده توسط دستگاه‌های نظارتی می‌توانند صدمات جبران‌ناپذیری را به مصرف‌کننده نهایی تایر و البته اقتصاد این صنعت وارد کند.

سیدمحمد میرعابدینی، دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک درحالی از ورود سالانه ۵۰هزار تن تایر قاچاق به کشور خبر می‌دهد که در‌حال‌حاضر سخت‌گیری‌های بسیاری برای ورود تایرهای استاندارد و باکیفیت انجام می‌شود و واردکنندگان ملزم به رعایت کردن و گذراندن استاندارد‌های سخت‌گیرانه اروپایی و داخلی ایران شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه وظیفه تامین تایر موردنیاز بازار خودرو برعهده دو گروه تولیدکنندگان و واردکنندگان است، می‌گوید: تایر خودرو جزو کالاهایی است که تولیدکننده برای مصرف آن، مدت زمان مشخصی تعیین کرده است و پس از منقضی شدن تاریخ مصرف، می‌تواند لطمات جبران‌ناپذیری را برای مصرف‌کننده به‌همراه داشته باشد. به‌همین دلیل نظارت‌های فعلی بر واردات تایر که توسط انجمن واردکنندگان تایر و سازمان‌های نظارتی مانند استاندارد انجام‌ می‌شود، می‌تواند به‌عنوان یک اهرم اطمینان‌بخش برای مصرف‌کننده مد نظر قرار گیرد.

وی یادآور شد: درحال‌حاضر کمبودی در زمینه تایر احساس نمی‌شود و در عمل ورود تایرهای قاچاق به کشور باعث برهم خوردن تعادل بازار می‌شود.

دبیر انجمن وارد کنندگان تایر دلایل قاچاق این کالا به کشور را چنین بیان می‌کند: در گذشته به دلیل اینکه برای واردات از ارز مبادله‌ای استفاده می‌شد و تعرقه واردات تایر نیز پایین‌تر از۳۲درصدی که به‌عنوان تعرفه واردات تایر تعیین شده است، بود قاچاق تایر برای فرصت‌طلبان صرفه اقتصادی نداشت و کمتر کسی تمایل به قاچاق تایر به کشور داشت.

وی مبدا ورود تایرهای قاچاق را کشورهای همسایه عربی ایران می‌داند و می‌گوید: پایین بودن تعرفه واردات تایر در کشورهای همسایه باعث می‌شود قیمت تمام‌شده این محصول در این کشورها به‌مراتب از واردات رسمی به ایران کمتر باشد و همین موضوع سبب رونق بخشیدن به قاچاق تایر از این کشورها به ایران شده است.

میرعابدینی البته تایرهای قاچاق موجود در بازار را معضل و مشکل بزرگی برای تولیدکنندگان و واردکنندگان رسمی و قانونی این محصول می‌داند و معتقد است:تایرهای قاچاق بدون پرداخت هرگونه هزینه و عوارض وارد کشور می‌شوند و درنهایت به‌دلیل هزینه تمام‌شده پایین‌تر با قیمت بسیار کمتری نسبت به کالایی که به‌صورت رسمی وارد کشور می‌شود، به فروش می‌رسد. معضلی که اقتصاد این صنعت را هم برای تولیدکننده و هم برای واردکننده رسمی با تهدید مواجه کرده است.

وی راهکار مناسب برای کاهش ورود تایرهای قاچاق به کشور را درج، راه‌اندازی ثبت و پیگیری کد رهگیری در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌داند و تاکید می‌کند: بالا بودن تعرفه واردات تایر، بازار قاچاق را رونق می‌بخشد، بنابراین می‌توان با کاهش منطقی تعرفه‌ها، زمینه را برای فعالیت تاجران خاکستری در این صنعت محدود کرد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =