کد خبر: 206299
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۴

ماکت‌ یکی از ابزار مهندسان است اما همیشه توسط طراحان و مهندسان ساخته نمی‌شود بلکه گاهی توسط علاقه‌مندان ساخته می‌شوند.

به گزارش اخبار خودرو ، امیر‌محمد شولی، نوجوان ۱۴ساله‌ اصفهانی است که در ساخت ماکت خودروهای سنگین تبحر خاصی دارد. او نه تحت آموزش‌های مرتبط با ماکت‌سازی بوده و نه سنش به آنجا رسیده است که در رشته‌ای مرتبط تحصیل کند. عشق او به خودروهای سنگین از سال‌ها قبل شروع شده و او را به ماکت‌سازی سوق داده است. خودش می‌گوید: «عاشق ماشین سنگین و دیوانه ساختن ماکت خودروهای بزرگ هستم.»

[caption id="attachment_206300" align="aligncenter" width="700"]ساخت ماکت خودروهای سنگین را با مقوا توسط امیرمحمد شولی ساخت ماکت خودروهای سنگین را با مقوا توسط امیرمحمد شولی[/caption]

طراحی قبل از ماکت‌سازی امیرمحمد شولی در گفت‌و‌گو با «دنیای خودرو» درباره علاقه‌مندی‌اش به ماکت‌سازی و شروع این کار گفت: «همیشه به خودروهای سنگین علاقه زیادی داشتم و بادقت به جزئیات آنها نگاه می‌کردم. از ۱۳سالگی طراحی و نقاشی خودروهای سنگین را آغاز کردم اما حس کردم نقاشی من را راضی نمی‌کند، به‌همین دلیل ساخت ماکت خودروهای سنگین را با مقوا آغاز کردم. کارهای اولیه‌ چندان خوب نبودند اما به مرور ماکت‌هایم شبیه آن چیزی شد که انتظار داشتم و الان پس از یک‌سال ماکت‌سازی، در کارم پیشرفت کرده‌ام.»

علاقه به رشته طراحی مکانیک خودرو او در ساخت ماکت مهارت ذاتی دارد و مقیاس‌بندی ماکت‌ها را با چشم و بدون استفاده از بلوپرینت انجام می‌دهد. وی دراین مورد اظهار کرد: «با دقت در خودروها می‌توانم مقیاس‌بندی درستی انجام دهم. مثلا یک به ۳۶، یک به ۱۸ یا خیلی کمتر، خودم نمی‌دانم چطور اما خوشبختانه این مقیاس‌ها دقیق هستند.»

اسکانیا آر ۴۲۰ اولین ماکتی بود که شولی ساخت اما از آنجایی‌که از کیفیت آن راضی نبود، آن را دور انداخت. وی درباره اولین ماکتی که به‌طور کامل آن را ساخت، توضیح داد: «ولوو ان‌ال۱۰ اولین ماکتی بود که به‌طور کامل آن را ساختم و تا الان حدود ۳۰ ماکت از سازندگان مختلف ساخته‌ام ازجمله ولوو اسکانیا و...»

امیرمحمد ۱۴ سال سن دارد و در مقطع اول دبیرستان شهید عبدالهی تحصیل می‌کند و هنوز تعیین رشته نکرده‌ ولی هیجان نهفته در صدایش نشان می‌دهد علاقه‌اش به ماکت‌سازی مسیر زندگی‌اش را به همین سمت سوق خواهد داد. وی درباره تصمیم خود برای انتخاب رشته گفت: «قصد دارم رشته ریاضی را انتخاب کنم تا بتوانم وارد رشته طراحی مکانیک خودرو یا طراحی خودرو شوم.»

ماکت با تمام جزئیات امیرمحمد با جزئیات کاملی ماکت می‌سازد. او با هیچ خودروساز یا طراح خودرویی ارتباط نداشته است، زیرا عقیده دارد هیچ‌کس برای کار هنری او ارزش خاصی قائل نیست. به همین دلیل به جز اطرافیانش هیچ‌کس از هنر او باخبر نیست و او را تشویق نمی‌کند. به‌گفته شولی اسکانیا درسا، جدیدترین ماکتی است که ساخته‌، درون سقف آن چراغ ال‌ای‌دی و ۲۷‌صندلی وی‌آی‌پی، داشبورد و همچنین فرمان قرار دارد و آن را به‌شکلی طراحی کرده که درهای انبار باز می‌شود.

شولی از وسایل ابتدایی و ساده برای ساخت ماکت بهره می‌برد. مقوا، چسب و تلق، به جای تایر هم از دگمه‌های پرسی استفاده می‌کند. ابعاد اتوبوس‌ها یک‌و‌نیم چوب کبریت است و برای ساخت‌ هر ماکت حدود دو روز زمان صرف می‌کند.

شولی در ادامه افزود: «ساخت هر ماکت حداقل حدود دو روز زمان می‌برد چراکه برای جزئیات باید دقت کرد به‌علاوه الان حجم درس‌های من زیاد است و نمی‌توانم زمان زیادی را صرف ماکت‌سازی کنم.»

ماکت‌های امیرمحمد شولی در میان دوستان و آشنایانش بسیار طرفدار دارد و تاکنون سفارش ساخت هم داشته است. وی دراین باره گفت: «بعضی دوستانم سفارش ساخت ماکت داده‌اند و قیمت آنها به نسبت جزئیاتی که می‌خواهند، تفاوت دارد. یکی از سفارش‌ها، اسکانیا مارال جزو اولین ساخته‌های من بود که آن را فروختم. همچنین دو ماکت کامیون کانورس نیز سفارش گرفتم. در واقع هرچقدر ماکت کیفیت بالاتر و جزئیات بیشتری داشته باشد، قیمت بیشتری هم دارد. سفارش دیگر یک اتوبوس بی آرتی بود که خودم آن را طراحی کرده بودم چون من به‌جز طراحی‌هایی که مختص به شرکت‌های شناخته شده است، طراحی‌های دیگری هم انجام می‌دهم.»

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۷
    زنده باد هنر اصفهان و اصفهانی . واقعا برازنده لقب نصف جهان است . آفرین به این پسر. انشاالله به یاری خدواند متعال و کمک و یاری خانواده و دوستان و تلاش خودش به درجات بالای علمی و هنری و همچنین طراحی های بزرگ صنعتی دست پیدا خواهد کرد .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =