کد خبر: 206402
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۴

اعضای هیات مدیره توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری سایپا، ایدرو و صندوق بازنشستگی فولاد تعیین می‌شوند. آن‌ها تصمیم گرفتند یکی از اعضای هیات مدیره‌شان را که آقای جمالی، به‌عنوان نماینده شرکت‌ کارکنان سایپا باشد، با فرد جدیدی جایگزین کنند

به گزارش اخبار خودرو ، روز گذشته خبر انتصاب محسن قاسم‌ جهرودی به‌عنوان جایگزین مهدی جمالی در سمت مدیرعاملی گروه خودروسازی سایپا منتشر و همچنین اعلام شد حکم این انتصاب توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت امضا شده است و مراسم معارفه مدیرعامل جدید این مجموعه بزرگ خودروساز کشور امروز برگزار می‌شود.

[caption id="attachment_206403" align="aligncenter" width="700"]جمالی + مجمع سایپا مجمع سایپا اعضای هیات مدیره را تعیین و اختیارات را تفویض می‌کند[/caption]

انتشار این خبر در حالی است که پیگیری‌ها نشان می‌دهد سهامدار عمده این گروه خودروسازی نیز موافق این تغییرات است. اگرچه اصولا مدیرعامل سایپا با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت منصوب نمی‌شود بلکه رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به‌عنوان سهامدار اصلی حکم انتصاب مدیرعامل سایپا را صادر می‌کند.

در واقع روال کار به این صورت است که هیات مدیره گروه خودروسازی سایپا تشکیل جلسه داده و مدیرعامل مد نظر خود را انتخاب و به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران معرفی می‌کند.

رئیس این سازمان نیز در صورت تایید، حکم مدیرعاملی را برای فرد مربوطه صادر می‌کند. این در حالی است که با توجه به هم‌زمانی انتشار این خبر با ایام تعطیل، احتمال برگزاری جلسه‌ای در این زمینه بسیار ضعیف است.

در عین حال پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نشان می‌دهد که هنوز این سازمان صدور حکم جدید برای مدیرعاملی گروه خودروسازی سایپا را تایید نکرده است. اما شنیده‌ها حاکی از آن است رئیس هیات عامل ایدرو موافقت تلویحی خود را با فرد منتخب هیات مدیره سایپا اعلام و امضای حکم مدیرعامل جدید را به پایان ماه صفر و اولین روز ماه ربیع‌الاول موکول کرده است.

در این رابطه مدیرعامل اسبق گروه خودروسازی سایپا در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» در خصوص روال انتخاب اعضای هیات‌مدیره و مدیرعامل سایپا گفت: «پیش از سال ۹۴ اختیار تعیین اعضای هیات‌مدیره با شرکت‌‌های سرمایه‌گذاری رنو، سرمایه‌گذاری کارکنان سایپا و سرمایه‌گذاری سایپا بود. یکی از اعضای هیات مدیره توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، انتخاب و عضو دیگر هم توسط شرکت صندوق بازنشستگی فولاد تعیین می‌شد.»

سعید مدنی با بیان اینکه بعد از سال ۹۴ و زمانی که وی در آستانه جدایی از سایپا بود، اختیارات به سازمان گسترش تفویض شد، افزود: «سازمان گسترش اختیارات کامل و اختیارات مجمع را ندارد. اما آن سال من اختیارات را تفویض کردم و اعضای هیات مدیره توسط آن‌ها انتخاب شدند.»

وی همچنین اظهار کرد: «بعدها من شنیدم که در زمان آقای شریعتمداری دوباره این اختیارات برگشته و در اختیار این سه شرکت سرمایه‌گذاری زیر‌مجموعه سایپا قرار گرفته است.»

وی با بیان اینکه مقام وزارت نمی‌تواند به‌صورت مستقیم حکم مدیرعاملی را صادر کند، تصریح کرد: «اعضای هیات‌مدیره توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری سایپا، ایدرو و صندوق بازنشستگی فولاد تعیین می‌شوند. آن‌ها تصمیم گرفتند یکی از اعضای هیات مدیره‌شان را که آقای جمالی، به‌عنوان نماینده شرکت‌ کارکنان سایپا باشد، با فرد جدیدی جایگزین کنند.»

سعید مدنی همچنین با اشاره به اینکه اعضای هیات مدیره مجمع سایپا هستند، گفت: «این‌ شرکت‌ها در واقع مجمع سایپا هستند که اعضای هیات مدیره را تعیین و اختیارات را تفویض می‌کنند.»

مدیرعامل اسبق سایپا با بیان اینکه تصمیمات در شرکت‌های بزرگ به‌صورت کلان گرفته می‌شود، اظهار کرد: «این شرکت‌ها در ظاهر خصوصی هستند تا بتوانند طبق ضوابط خودشان عمل کنند اما در عمل این شرکت‌ها دولتی هستند و حاکمیت دولت با توجه به حساسیتی که این شرکت‌ها دارند، در آن‌ها دخیل است. حتی در رابطه با شرکت‌های خصوصی بزرگ هم ایجاب می‌کند که دولت حاکمیت خودش را اعمال کند. در این‌جا هم به همین شکل است و در واقع ایشان از یکی از این شرکت‌ها حکم گرفته و وارد هیات‌مدیره شده است.»

همچنین از سوابق کاری جهرودی به عنوان مدیرعامل جدید پسیشنهادی سایپا نیز می‌توان به فعالیت در شرکت شرکت ریخته‌گری آلومینیوم ایران‌خودرو و شرکت سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو اشاره کرد.

لازم به ذکر است بر اساس آنچه در سال ۹۴ اتفاق افتاد، در کمتر از ۷۲ ساعت پس از روی کار آمدن مدیرعامل جدید، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به وکالت از شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان سایپا، مهدی جمالی را به‌عنوان عضو جدید هیات مدیره معرفی کرد و ظاهرا تغییر او از زمان اعلام تا ابلاغ ۲۴ ساعت بوده است.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۹
    این مدیریت ها و این پشت میز نشستن ها به هیچ کس وفا نکرده و نخواهد کرده منتها تا وقتی کسی پشت میز هست اگر این حرف را به بگویید به شما میخندد ولی وقتی از میز مدیریت پایین آمد آن وقت میفهمد که دیگر خیلی دیر شده بعضی زمان مدیریتشون خیلی کارها را نباید انجام بدهند و خیلی کارها را که باید انجام دهند متاسفانه برعکس عمل میکنند و باعث نابودی یک ......میشوند.
  • بهنام ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۳۰
    جالبه که فقط مدیران عوض میشن ولی سیاستها همون سیاستهای رو به افول قبل هست . این ظلم به کشوره که یک متخصص که به طراحی و تولید خودرو اشراف داره نباید مدیر این مجموعه ها بشه و تغییر ایجاد کنه . البته داریم کسانی رو که فقط ادعا دارند و در عمل اصلا این کاره نیستن .مثل مدیران ایپکو خودمون . خخخخ

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =