کد خبر: 207405
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۸

در هر حال اگر بخواهیم سه رأس را برای شرکای خارجی خودروسازان ایرانی در دوران پسابرجام در نظر بگیریم، رأس سوم در کنار چینی‌ها و فرانسوی‌ها، سوئدی‌ها هستند

به گزارش اخبار خودرو ، محمدعلی دیانتی‌زاده در سرمقاله شماره امروز (دوشنبه -۱۳ آذر ۱۳۹۶) روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « حضور پررنگ سوئدی‌ها در بخش خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین نمایشگاه خودروی تهران » پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

[caption id="attachment_207406" align="aligncenter" width="600"]حضور پررنگ سوئدی‌ها در بخش خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین نمایشگاه خودروی تهران حضور پررنگ سوئدی‌ها در بخش خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین نمایشگاه خودروی تهران[/caption]

هفته گذشته از نمایشگاه خودروی تهران نوشتیم و از این‌که در میان خارجی‌ها حضور چینی‌ها و فرانسوی‌ها از همه پررنگ‌تر است. این گزاره البته در بخش خودروهای سواری صادق بود و اگر سری به فضای باز نمایشگاه یا سالن‌های اختصاصی می‌زدید و بازدیدی از محل استقرار غرفه‌های خودروسازان بخش کاروتجاری به عمل می‌آوردید، در کنار چینی‌ها شاهد حضور پررنگ سوئدی‌ها بودید که خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین ولوو و اسکانیا را با همکاری شرکت‌هایی همچون سایپادیزل و ماموت‌دیزل به نمایشگاه آورده بودند.

نکته جالب این‌جا بود که قدرتمندترین خودروی نمایشگاه هم یک خودروی سوئدی بود؛ کامیون ولوو FH16 با موتور شش‌سیلندر ۷۵۰اسب بخاری، قوی‌ترین گیربکس اتوماتیک I-shift و قابلیت حمل بیش‌از ۲۰۰تن بار در شرایط آفرود.

اما آ‌ن‌چه حضور سوئدی‌ها را در بخش خودروهای کاروتجاری ایران اعم‌از باری و مسافری رقابتی‌تر می‌کند، رقابت با چینی‌ها در بحث فاینانس است که افق‌های جدیدی از تامین مالی را به روی صنعت و بازار خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین می‌گشاید و جا دارد بیش‌از این، مورد استقبال و حمایت دولت قرار گیرد.

این حمایت هم می‌تواند در قالب طرح نوسازی ناوگان خودروهای باری و مسافری کشور باشد و هم برای تامین خودروهای موردنیاز ناوگان‌های اتوبوس‌رانی درون‌شهری.

همچنین سازمان‌های دولتی، حاکمیتی و نظامی نیز که برای انجام امور خود نیاز به ناوگان سنگین دارند، می‌توانند برای توسعه و نوسازی آن از این امکان مالی استفاده کنند.

قرار است سایپادیزل در ماه‌های آینده با همکاری یک بانک سوئدی، نسبت‌به جذب فاینانس مالی با بهره کمتر از ۱۰درصد برای خریداران محصولات برند ولووتراکس اقدام کند که این امکان به محصولات پرطرفدار این برند در ایران تعلق خواهد گرفت.

عقاب‌افشان نیز طی مذاکره با اسکانیا موفق به برقراری یک خط فاینانس ۵۰۰میلیون یورویی شده که تاکنون حدود ۱۰۰میلیون‌یورو از آن به‌سمت اتوبوس‌های شهری هدایت شده است. اما بدیهی است که انتظار استقبال از این‌گونه فاینانس‌ها ازسوی سازمان شهرداری‌ها و وزارت کشور بسیار بیش‌از این‌هاست.

حضور سوئدی‌ها در صنعت خودروی ایران را از این زاویه حتی می‌توان از حضور فرانسوی‌ها مغتنم‌تر دانست. زیرا فرانسوی‌ها سرمایه‌گذاری خود را محدودبه بخش تولید کرده‌اند و در بخش شرایط فروش سواری، چینی‌ها با پشتیبانی از مشتریان شرکای خود در ایران پیشتاز هستند.

در هر حال اگر بخواهیم سه رأس را برای شرکای خارجی خودروسازان ایرانی در دوران پسابرجام در نظر بگیریم، رأس سوم در کنار چینی‌ها و فرانسوی‌ها، سوئدی‌ها هستند که حساب بلندمدتی را روی صنعت و بازار خودروی ایران در بخش کاروتجاری باز کرده‌اند و برنامه ایجاد شرکت مشترک سایپادیزل-ولووتراکس، خود شاهدی بر این مدعاست.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =