کد خبر: 207808
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۶

قیمت تمام‌شده تولید قطعه‌سازان به دلیل عوامل محیطی و پیرامونی به‌گونه‌ای بالاست که قیمت قطعات تولید شده در کشور، گاهی حتی از اروپا هم گران‌تر تمام می‌شود؛ بنابراین مثل کشورهای کره‌جنوبی و ترکیه، دولت باید در این زمینه اقدام کند

به گزارش اخبار خودرو ، بسیاری از قطعه‌سازان کشور، قطعات باکیفیت و در سطح استانداردهای جهانی تولید می‌کنند. برخی از فعالان این بخش معتقدند اگر بستر و زیرساخت‌ها در این صنعت فراهم شده و راه‌حل مناسب برای مشکلات موجود پیدا شود، قطعه‌سازان امکان تولید محصولاتی قابل‌رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی را دارند.

کمبود منابع مالی و مسائل مرتبط با کمبود نقدینگی را می‌توان به‌عنوان اصلی‌ترین مشکلات این بخش از صنعت برشمرد و تا پیش‌از برطرف شدن این مانع، نمی‌توان از تولیدکنندگان انتظار افزایش کیفیت محصولات و تولید قطعات رقابت‌پذیر را داشت.

[caption id="attachment_200551" align="aligncenter" width="635"]بلاتکلیفی قطعه‌سازان در توسعه خودروسازی قطعه‌سازان[/caption]

رئیس سابق انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در این رابطه طی اظهارنظری به «دنیای خودرو» گفت: «تی‌یروان‌های خارجی چندان از انتقال سرمایه به کشور استقبال نمی‌کنند. شاید بتوان گفت آن‌ها به‌جای آوردن پول به کشور، از انتقال تکنولوژی یا دانش‌فنی بیشتر استقبال می‌کنند. اما درخواست ما این است که در این صنعت سرمایه‌گذاری هم داشته باشند.»

رضا رضایی با بیان اینکه تی‌یر‌وان‌های بین‌المللی در خرید زمین برای احداث واحد تولیدی مشارکت نمی‌کنند، توضیح داد: «آن‌ها زمین را اجاره می‌کنند. بنابراین با قیمت بالای هر متر زمین، با توجه‌به اینکه برای احداث یک واحد تولیدی نیاز به خرید زمین با متراژ بالا وجود دارد، قطعه‌سازان داخل سرمایه کافی برای تهیه زمین با مساحت بالا را ندارند که این از مشکلات مطرح در مسیر همکاری تولیدکنندگان داخلی و قطعه‌سازان خارجی است.»

وی با توضیح این مطلب که در راستای جذب سرمایه خارجی‌، باید یک‌سری قوانین جاری در کشور نیز اصلاح شود، بیان کرد: «باید درنظر داشت نشانه‌هایی مبنی بر اینکه شرایط و تعاملات تا حدی رو به بهبود هستند، وجود دارد.»

رضایی در ادامه با بیان اینکه در مدت اخیر برخی مشارکت‌های ۵۰-۵۰ خصوصا با قطعه‌سازان ترکیه‌ای صورت گرفت که طی آن طرف ترک سرمایه آورده است، افزود: «درواقع هرچه بازار خودرو و قطعات کشور امن‌تر شود، این مشکلات کمرنگ‌تر خواهد شد.»

وی با تاکید بر اینکه در این زمینه مسئولیت خودروسازان بسیار زیاد است، گفت: «آن‌ها باید بیشتر پیگیر مباحث مرتبط با ارتقای تکنولوژی، فن‌آوری، دانش و افزایش کیفیت قطعات داخل باشند. چه بسا آمار نشان می‌دهد در شش‌ماهه اول سال گذشته ۲میلیاردتومان واردات خودرو و قطعه به کشور داشتیم که امسال این میزان به ۴میلیارد رسید. این نشان می‌دهد توان فعلی قطعه‌سازان پاسخگوی نیاز کشور درراستای رسیدن به اهداف سند چشم‌انداز نیست.»

رئیس انجمن قطعه‌سازان کشور با اشاره به اینکه برخی قطعه‌سازان خصوصا با ایکاپ قرارداد بسته‌اند و مشغول تولید هستند، تاکید کرد: «اکثر قطعه‌سازان کشور با استانداردهای جهانی تولید آشنایی دارند و این عامل، مانع پیشرفت کار به‌شمار نمی‌رود. اکثر قطعه‌سازان تولیدات خود را طبق آخرین استانداردهای دنیا انجام می‌دهند.»

رضایی گفت: «اصلی‌ترین مشکل قطعه‌سازان درحال‌حاضر به مباحث سخت‌افزاری و ماشین‌آلات تولید قدیمی برمی‌گردد. این‌ها باعث ضعیف شدن اقتصاد در این بخش از صنعت شده است که باعث می‌شود قطعه‌سازان نتوانند ابزار تولید را به‌روز کنند یا مهارت‌های تکنولوژیکی و دانش‌فنی نیروی انسانی خود را افزایش دهند.»

وی با بیان اینکه همه این مشکلات در حالی است که میزان مواد اولیه ساخت داخل پاسخگوی تولید خودروهای جدید با تکنولوژی روز نیست، اظهار کرد: «به این ترتیب ما معتقدیم دولت باید برای حل این مشکل دخالت کند. به این دلیل که در طرف دیگر مشکل بهره‌های بانکی وجود دارد. درحال‌حاضر بهره‌های بانکی ۱۸درصد است و بانک‌ها پول قطعه‌سازان را بدون بهره در حساب‌ها نگه‌داشته‌اند و درصورت ادامه این روند، بهره‌ها به ۲۲درصد هم خواهد رسید. همچنین افزایش بالای ۳۶درصدی نرخ ارز نیز از مشکلات تاثیرگذار دیگر در این حوزه است.»

رضا رضایی با توضیح اینکه در همین شرایط نیز قطعه‌سازان با تمام وجود تلاش می‌کنند این عقب‌ماندگی در زمینه تکنولوژی را جبران کنند، گفت: «با این حال قیمت تمام‌شده تولید قطعه‌سازان به دلیل عوامل محیطی و پیرامونی به‌گونه‌ای بالاست که قیمت قطعات تولید شده در کشور، گاهی حتی از اروپا هم گران‌تر تمام می‌شود و در این مورد قطعه‌سازان نمی‌توانند کاری کنند. بنابراین مثل کشورهای کره‌جنوبی و ترکیه، دولت باید در این زمینه اقدام کند.»

وی دررابطه با پایین بودن قیمت فروش قطعات به خودروسازان افزود: «متاسفانه قیمت فروش قطعات بسیار پایین است. درحالی که خودروسازان می‌گویند به دلیل افزایش پیدا نکردن قیمت خودرو، نمی‌توانند قیمت قرارداد با قطعه‌سازان را بالا ببرند. این بخش به‌طور جدی باعث آسیب دیدن قطعه‌سازان می‌شود.»

رئیس سابق انجمن قطعه‌سازان با اشاره به ضعف قطعه‌سازان کشور در تولید قطعات های‌تک، توضیح داد: «بهترین راه برای جبران این ضعف، ایجاد جوینت‌ونچر با شرکت‌های خارجی یا تولید تحت لیسانس است و برنامه‌ریزی و اقداماتی هم در این زمینه صورت گرفته است. در عین حال برای تغییر این شرایط، خودروسازان باید در قرادادها، شرایط سخت‌گیرانه‌تری را برای ساخت داخل محصولات درنظر بگیرند.»

رضایی با تاکید بر اینکه خودروسازان خارجی به‌راحتی می‌توانند در این زمینه نقش موثر داشته باشند، افزود: «برای مثال رنو قطعه‌سازان خوبی را در کشورهای مختلف دارد و با این هدف که بازار خود را در ایران مستحکم‌تر کند، می‌تواند به شکل دستوری به این قطعه‌سازان بگوید با تولیدکنندگان ایرانی مشارکت کنند. به این ترتیب فاصله میان قطعه‌سازان ما و اروپایی‌ها کمتر خواهد شد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =