کد خبر: 207877
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۴

احمد نعمت‌بخش: قطعه‌ساز برای اینکه قطعه‌ای را تولید کند و قالب‌سازی داشته باشد، باید تیراژ انبوه یعنی تولید اقتصادی داشته باشد. چراکه خودروهای چینی تیراژی زیر ۲۰هزار یا ۱۵ هزار دستگاه دارند و به همین دلیل تولید قطعه از واردات آن گران‌تر تمام می‌شود و باید فکری به حال این موضوع کرد

به گزارش اخبار خودرو ، خودروهای چینی امسال در نمایشگاه خودروی تهران به وفور دید‌ه می‌شدند، خودروهایی با شکل و طراحی متفاوت که نسبت‌به طراحی خودروهای داخلی یک سر و گردن بالاتر هستند. در روزهایی که ثبت سفارش بسته است و زمینه برای حضور مدل‌های جدید خودروسازان مطرح خارجی در کشورمان مهیا نیست، این خودروهای چینی هستند که بازار کشورمان را با محصولات جدید پر خواهند کرد.

درحال حاضر بیش از ۱۰۰مدل خودرو در بازار کشورمان وجود دارد که تولید برخی از این مدل‌ها اصلا صرفه‌ اقتصادی ندارد. رسیدن به محصولاتی باکیفیت و پرتقاضا در این بخش می‌تواند بازار را سامان بخشد و تولید قطعه را برای قطعه‌سازان دارای توجیه اقتصادی کند.

[caption id="attachment_207878" align="aligncenter" width="449"]پیشنهاد دبیر انجمن خودروسازان به شرکای داخلی خودروسازان چینی پیشنهاد دبیر انجمن خودروسازان به شرکای داخلی خودروسازان چینی[/caption]

در سال‌های اخیر تعداد شرکت‌های چینی که اقدام به سرمایه‌گذاری با خودروسازان داخلی و همچنین واردات خودرو به کشورمان کرده‌اند، افزایش پیدا کرده و بسیاری از خودروسازان چینی یا در ایران حضور داشته‌اند یا در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد حضور آن‌ها در کشورمان خواهیم بود.

در چین بیش‌از ۴۰شرکت و برند خودروسازی دیده می‌شود که بسیاری از آن‌ها در کشور ما نیزحضور دارند. از این تعداد شرکت خودروسازی در چین، تعداد بسیار زیادی برند و مدل خودرو وجود دارد.

خودروسازی‌های چین عموما در همکاری با خودروسازان بزرگ خارجی قرار دارند و البته با استفاده از پلت‌فرم و کپی‌برداری از مدل خودروهای خارجی، توانسته‌اند خودروهای خودشان را به بازار عرضه کنند. خودروهایی که مورد استقبال ایرانی‌ها قرار گرفته‌اند و اگر شرکت‌های خودروساز داخلی با برنامه به همکاری با چینی‌ها بپردازند، انتظار می‌رود هر مدل خودروی چینی در کشورمان به فروش برسد.

خودروهای چینی عموما با قیمتی بالاتر از قیمت اصلی و پایه خود، در ایران به فروش می‌رسند. خودروهایی که در بحث داخلی‌سازی آمار متناقضی از آن‌ها منتشر می‌شود و همچنان مشخص نیست با چند درصد ساخت داخل به فروش می‌رسند.

چیزی که در این بین بسیار اهمیت دارد حضور ثابت و بی‌دغدغه چینی‌ها در بازار کشورمان، با وجود تلاطم‌‌های بسیار در آن است. چینی‌ها زمان تحریم‌ها به‌راحتی جای پای خود را تثبیت کردند و فارغ از دغدغه و نگرانی نسبت‌به جریمه از سوی آمریکا در ایران فعالیت کردند و کشور ما را بزرگ‌ترین مقصد صادراتی خود دیدند.

درحال‌حاضر با وجود اتفاقاتی که در بحث واردات خودروهای خارجی و افزایش تعرفه‌ها وجود دارد، بازهم این خودروسازان به‌راحتی کار خود را پیگیری می‌کنند و هر سال شاهد حضور و افزایش مدل‌ها و برندهای مختلف چینی در بازارمان هستیم.

همین افزایش و تعدد حضور چینی‌ها در بازار، ازسویی سبب ایجاد تنوع بسیار در بازار یخ‌زده خودروی کشورمان شده و به خیابان‌ها رنگ و لعاب بخشیده است و ازسویی دیگر باعث شده است برخی از مدل‌ها و شرکت‌های خودروساز چینی نتوانند آن‌طور که باید حضور موفقی داشته باشند و همین باعث لطمه دیدن مشتریان شده است.

تیراژ‌های زیر ۵هزارخودرو برای برخی مدل‌ها و کنارگذاشته شدن بعد از یک دوره یک ساله، باعث شده است اعتماد برخی از شرکت‌های خودروسازی سلب شود. در این بین البته مدل‌های بسیاری هم وجود دارند که از ابتدا با برنامه وارد بازار شده‌اند و اتفاقا از کیفیت بالاتری نسبت‌به سایر چینی‌های بازار برخوردار هستند.

در این زمینه دبیرانجمن خودروسازان با اشاره به تنوع و تعداد بالای خودروهای چینی در کشورمان به «دنیای خودرو »می‌گوید: «مشکل این‌جاست که تنوع این مدل‌ها زیاد است و هیچ‌کدام تولید انبوه ندارند و تولیدشان به ۱۰۰هزار خودرو هم نمی‌رسد.»

احمدنعمت بخش با بیان اینکه پایین بودن تعداد تولید خودروهای چینی برای قطعه‌سازان هم مشکل ایجاد می‌کند، اظهار کرد: «قطعه‌ساز برای اینکه قطعه‌ای را تولید کند و قالب‌سازی داشته باشد، باید تیراژ انبوه یعنی تولید اقتصادی داشته باشد. چراکه خودروهای چینی تیراژی زیر ۲۰هزار یا ۱۵ هزار دستگاه دارند و به همین دلیل تولید قطعه از واردات آن گران‌تر تمام می‌شود و باید فکری به حال این موضوع کرد.»

وی می‌افزاید: «به‌هرحال قطعه‌ساز باید قیمت پایین‌تری نسبت‌به قیمت قطعات وارداتی ارائه دهد تا خودروساز به خرید رغبت پیدا کند.»

روزگاری در صنعت خودروی کشورمان تنوع محصولات آنقدر پایین بود که تقریبا همه از آن وضع ابراز نارضایتی می‌کردند. هرچند در آن وضعیت به‌دلیل تولید بسیار بالای برخی مدل‌ها، قطعه‌سازان برای تولید صرفه اقتصادی بیشتری داشتند اما درحال حاضر به‌دلیل تنوع بسیار زیاد در بازار شاهد وضعیت نامناسب برای قطعه‌سازان هستیم. این افراط و تفریط باعث شده است در کشورمان خودروهایی با تیراژ حتی کمتر از ۵هزار دستگاه نیز وجود داشته باشند و در این خصوص هنوز ازسوی وزارت صنعت اقدام قابل توجهی برای سامان دادن به وضعیت تولید خودروهای غیراقتصادی نشده است.

نعمت‌بخش درخصوص تنوع مدل‌های بازار می‌گوید: «زمانی مردم حق انتخاب نداشتند اما درحال حاضر شاهد ایجاد حق انتخاب برای آن‌ها هستیم.»

دبیر انجمن خودروسازان با پیشنهاد تولید انبوه به شرکت‌های همکار خودروسازان چینی می‌گوید: «این شرکت‌ها باید بازارسنجی کنند و ببینند کدام محصولشان در بازار، تقاضای بیشتری دارد. لازم است آنها تمرکز خود را روی توسعه و افزایش تیراژ آن محصول بگذارند و کم‌کم از تولید محصولات دیگر صرف‌نظر کنند. با این کار ساخت داخل محصولات هم برای قطعه‌ساز صرفه اقتصادی پیدا می‌کند.»

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۵
    با سلام چرا به ملت دروغ میگید قطعه سازی کجا بود شما بیشتر قطعات پراید وپژو حتی تندر را بر اساس آمار گمرک از چین وارد میکنید حال هر روز به مردم میگید داخلی سازی من یک جک اس۵ دارم که حتی باطریش چینی است حال کجاش چهل در صد داخلی است من نمی دانم

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =