کد خبر: 207928
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۱

اگر ترامپ محدودیت‌هایی را درخصوص رابطه تجاری با مکزیک اعمال کند، احتمالا صادرکنندگان آمریکایی با اقداماتی تلافی‌جویانه روبه‌رو خواهند شد، اما به گفته مقامات رسمی مکزیک، هدف نهایی این کشور آمریکای لاتین، کم‌کردن محدودیت‌های تجاری است.

به گزارش « اخبار خودرو » ، ناسیونالیسم اقتصادی دونالد ترامپ ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا که با شعار «اول آمریکا» دنبال می‌شود، مکزیک را وادار کرده است برای کم کردن ضررهای احتمالی ناشی از قطع قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) به‌دنبال برقراری هر نوع رابطه تجاری آزاد با هر کشوری باشد.

تهدیدهای ترامپ برای لغو قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی و برنامه‌اش برای اعمال مالیات‌های سنگین روی تولیدکنندگانی که در مکزیک مشغول به کار هستند، مقامات مکزیک را به این فکر انداخته که چطور باید پاسخ دهند و موجب شده است آنها به راه‌حل‌های مختلفی از تجدید نظر درخصوص سیستم مالیاتی خود گرفته تا افزایش زمین‌های حاصلخیز و حتی برداشتن تمام تعرفه‌ها و بدل کردن مکزیک به یک قطب آزاد تجاری، بیندیشند.

[caption id="attachment_207929" align="aligncenter" width="471"]برنامه جایگزین مکزیک برای مقابله با تهدید‌های ترامپ برنامه جایگزین مکزیک برای مقابله با تهدید‌های ترامپ[/caption]

اگر ترامپ محدودیت‌هایی را درخصوص رابطه تجاری با مکزیک اعمال کند، احتمالا صادرکنندگان آمریکایی با اقداماتی تلافی‌جویانه روبه‌رو خواهند شد، اما به گفته مقامات رسمی مکزیک، هدف نهایی این کشور آمریکای لاتین، کم‌کردن محدودیت‌های تجاری است.

گیلرمو رومرو، وزیر اقتصاد ایالت مرکزی گواناخواتو، که یکی از قطب‌های اصلی برای تولیدکنندگان خودروهای سبک به‌شمار می‌رود، در گفت‌وگو با رویتزر اعلام کرده است: «اگر مکزیک درحال‌حاضر درهای خود را به روی کشورهای دیگر ببندد، نوعی خودکشی محسوب می‌شود. این کشور برای یافتن شیوه‌ها و راه‌حل‌های مختلف تجاری درهای خود را خواهد گشود.»

تا اینجا مکزیک تلاش زیادی کرده است از قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی دفاع کند. اقتصاد این کشور به شدت به تقاضا از سوی ایالات متحده وابسته است و حدود ۸۰درصد از کالاهای صادراتی آن به آمریکا صادر می‌شود.

برنامه جایگزین دولت مکزیک در صورت قطع معاهده نفتا، شامل تنوع بخشیدن به تجارت، ضمانت کردن سرمایه‌گذاری‌های خارجی و اطمینان دادن به سرمایه‌گذاران خارجی برای دوری از هر گونه جار و جنجال در بازار این کشور می‌شود. دولت انریکه پنا نیتو، رئیس جمهور مکزیک همچنین اشاره کرده است احتمال دارد تعرفه‌ها را عوض کند، هرچند جزئیاتی را در این زمینه ارائه نکرده است.

ترامپ تهدید کرده است اگر این توافق بسته شده در سال ۱۹۹۴ نتواند در قالبی که به‌نفع آمریکا باشد بازنویسی شود، کشورش پیمان تجارت آزاد سه جانبه با مکزیک و کانادا را ترک خواهد کرد. مذاکرات در این زمینه پیشرفت چندانی نداشته است.

مقاومت شدید مکزیک و کانادا در برابر تلاش‌های آمریکا برای اختصاص دادن سهم بیشتری از خودروسازی به خود، محدودتر کردن تجارت کشاورزی مکزیک و کانادا و سایر مباحث، ترس‌هایی را در رابطه با آینده این پیمان تجاری به‌وجود آورده است. در غیاب قرارداد نفتا، قوانین سازمان تجارت جهانی میان این کشورها حاکم خواهد شد و با توجه به این‌که درحال‌حاضر میزان تورم در مکزیک به بالاترین سطح خود در ۱۶سال اخیر رسیده است، مقامات این کشور تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بروز شوک‌های قیمتی خواهند کرد.

درحال‌حاضر مکزیک با آرژانتین، برزیل و اتحادیه اروپا وارد گفت‌وگوهایی شده است تا با این کشورها وارد شکل به‌روزشده‌تری از معاهدات فعلی شود یا معاهدات جدیدی را به امضا برساند.

همچنین این کشور در تلاش است معاهده شراکت ترانس پاسیفیک را نیز احیا کند. برخی از مقامات مکزیکی حتی می‌خواهند از این نیز فراتر بروند. به‌عنوان مثال سناتور فرانسیسکو بارکز، عضو حزب کنش ملی مکزیک، معتقد است مکزیک باید تمام تعرفه‌های خود را حذف کند تا هزینه‌ها را برای مصرف‌کنندگان و صادرکنندگان کاهش دهد.

طبق تخمین آقای بارکز، پس از یک دوره گذار ۵ساله، مکزیک می‌تواند به یک مرکز ترانزیت کالا در آمریکای لاتین بدل شود که با سنگاپور یا هنگ‌کنگ رقابت خواهد کرد.

سناتور بارکز گفت: «بعد از مرگ نفتا، زندگی ادامه خواهد داشت و بازتر شدن درها پاسخ اصلی ماست.» بعید به نظر می‌رسد درحال حاضر چنین رویکردهای رادیکالی از سوی مکزیک در پیش گرفته می‌شود، اما حتی مخالفان دست چپی حکومت مکزیک نیز که اساسا با قرارداد نفتا مخالف هستند، برای مقابله با ترامپ از یک سیاست تجاری روبه‌بیرون استقبال می‌کنند.

آگوستین باساو، قانونگذار مکزیکی و رئیس پیشین حزب چپ انقلاب دموکراتیک مکزیک در این خصوص می‌گوید: «اگر ترامپ بخواهد به ضدیتش با مکزیک ادامه دهد، هر دولتی که در مکزیک سر کار باشد، به‌دنبال شراکت‌های تجاری با سایر کشورها خواهد رفت.»

لابی‌های تجاری و برخی از قانون‌گذاران صاحب نفوذ برای مقابله با اقدامات مالیاتی ترامپ و حفظ جریان سرمایه‌گذاری در مکزیک تلاش کرده‌اند دولت این کشور را به پایین آوردن مالیات تشویق کنند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =