کد خبر: 207962
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۰

حدود دو میلیون دستگاه خودرو در کشور، بیش‌از ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در تهران و بیش از ۷۰درصد موتورسیکلت‌های تهران از مرز فرسودگی عبور کرده‌اند

به گزارش « اخبار خودرو » ، حدود دو میلیون دستگاه خودرو در کشور، بیش‌از ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در تهران و بیش از ۷۰درصد موتورسیکلت‌های تهران از مرز فرسودگی عبور کرده‌اند اما هنوز در معابر تهران و کل کشور تردد کرده و راه تنفس مردم را سنگین می‌کنند.

این رقم در حالی است که برنامه جدی برای خروج و نوسازی خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده وجود ندارد و مسئولان، معاینه‌فنی را تنها راه کنترل آلایندگی خودروهای فرسوده می‌دانند. این درحالی است که بررسی معاینه‌فنی تنها در محدوده طرح زوج‌و‌فرد تهران به‌صورت جدی بررسی می‌شود.

[caption id="attachment_207963" align="alignleft" width="309"] آلودگی هوا[/caption]

سهم فرسوده‌ها در آلایندگی بر اساس آخرین گزارش‌های اعلام‌شده شرکت کنترل کیفیت هوا در سال ۹۲، سهم موتورسیکلت‌ها در آلودگی هوا حدود ۱۶.۳درصد است و خودروهای فرسوده به اضافه خودروهای کاربراتوری حدود ۳۲درصد در آلایندگی هوای کشور تاثیرگذارند.

سیدنواب حسینی‌منش، رئیس ستاد معاینه‌فنی تهران در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» درخصوص تعداد خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده در تهران گفت:‌ «براساس آخرین آمار رسمی اعلام‌شده در سال ۹۲ تعداد خودروهای فرسوده در تهران حدود ۱۰۰هزار دستگاه بوده، به‌علاوه باتوجه به عمر فرسودگی موتورسیکلت‌ها که هشت سال اعلام شده است، بیش‌از ۷۰درصد موتورسیکلت‌هایی که در تهران پلاک شده‌اند، فرسوده هستند. خودروهای فرسوده معاینه‌فنی نمی‌گیرند. این خودروها را توسط دوربین‌های مکانیزه اعمال قانون می‌کنیم و خودروهای فرسوده جریمه می‌شوند. اما دوربین‌ها تنها محدوده زوج‌و‌فرد را پوشش می‌دهند و خودروهای فرسوده در سایر نقاط شهر به سهولت تردد می‌کنند.»

تردد خودروهای فرسوده در کل کشور حدود دو میلیون خودروی فرسوده در سطح کشور وجود دارند که حذف آنها از چرخه حمل‌ونقل قطعا تاثیرگذار خواهد بود. مصطفی جودی، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودروی فرسوده در گفت‌وگو با «دنیای‌خودرو» درباره تاثیرات عدم اجرای الزام خودروسازان داخلی به اسقاط خودروهای فرسوده و راهکارهای خروج خودروهای فرسوده از چرخه حمل‌ونقل گفت: «با ریاست کمیسیون صنعت و معدن و ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس مذاکره رسمی داشتیم. برای آنها و همچنین رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست نامه نوشتیم و راهکارهایی را برای خروج خودروهای فرسوده از چرخه حمل‌ونقل کشور ارائه کردیم که یکی از این راهکارها الزام خودروسازان به اسقاط خودروهای فرسوده است. اگر دولت نمی‌تواند خودروسازان را ملزم به اسقاط خودروهای فرسوده کند، خود در این زمینه نقش داشته باشد.»

وی در ادامه افزود: «مورد دیگر، اجرای لایحه هوای پاک به‌صورت کامل است و براساس آن دولت موظف خواهد شد ردیف بودجه‌ای در بودجه کشور تصویب کند تا وام‌های کم‌بهره و طولانی‌مدت برای جایگزینی خودروهای فرسوده درنظر گرفته شود. متاسفانه در بودجه امسال نیز چنین ردیف بودجه‌ای تصویب نشده، این بند مغفول مصوبه مجلس است و راهی برای آن نیست.»

به‌گفته جودی در‌حال‌حاضر به نظر می‌رسد تنها راهی که دولت پیش‌رو دارد، الزام به اسقاط خودروهای فرسوده در شماره‌گذاری خودروهای وارداتی است.

کاهش سن فرسودگی و نوسازی موتورسیکلت‌ها و از رده خارج کردن آنها نیز از دیگر موضوعاتی است که باید به آن توجه شود. درنهایت اگر قرار باشد به مشکلاتی نظیر آلودگی هوا، ترافیک و مدیریت بهینه مصرف سوخت توجه شود. برای حل این مشکلات نیازمند به اراده ملی، دولت و مجلس هستیم.

وی با اشاره به این که سن فرسودگی موجود قطعا باید تغییر کند، گفت: «در‌حال‌حاضر سن فرسودگی برای خودروهای سواری شخصی ۲۰سال است که بسیار بالاست و با استانداردهای جهانی هیچ‌گونه مطابقتی ندارد. ضمن آنکه کیفیت خودروهای غیرفرسوده که در چرخه حمل‌و‌نقل هستند با استانداردهای جهانی مطابقت ندارند. نکته مهم دیگر موتورسیکلت‌ها هستند که سهم بسیاری در آلودگی هوا دارند و باید به آنها توجه شود.»

لزوم تهیه زیرساخت‌ها حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» درباره اجرایی نشدن مصوبات مجلس که مرتبط به کاهش آلایندگی هوا هستند، عنوان کرد:‌ «برای اجرای تمام قوانین باید زیرساخت‌ها فراهم شوند.»

وی در مورد توجه مجلس به سن فرسودگی خودروها بیان کرد: «اگر معاینه‌فنی جدی گرفته شود، خودروهایی که به سن فرسودگی رسید‌ه‌اند، نمی‌توانند معاینه‌فنی بگیرند. در نتیجه صاحبان این خودروها مجبور خواهند شد تغییرات اساسی در خودرویشان اعمال کرده یا آن را اسقاط کنند.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =