کد خبر: 208050
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰

هرسال در این فصل مسئولان شروع به پیچیدن نسخه‏ های تکراری و تا حدودی بی ‏اثر می‏کنند. گویا دیگر هیچ‏کدام از طرح‏ها برای کنترل آلودگی هوا جواب نمی‏دهند.

سایه آلودگی هوا آنقدر گسترده شده که تقریبا همه شهرهای بزرگ و کوچک کشور را در برگرفته است. شاید کمتر کسی فکر می‏کرد شهرهایی غیر از تهران که زمانی نماد هوای پاک و تمیز بودند و مردم تهران برای نفس کشیدن به آنجا فرار می‏کردند، درگیر آلودگی هوا و حتی تعطیلی شوند.

هرسال در این فصل مسئولان شروع به پیچیدن نسخه‏ های تکراری و تا حدودی بی ‏اثر می‏کنند. گویا دیگر هیچ‏کدام از طرح‏ها برای کنترل آلودگی هوا جواب نمی‏دهند.

همه طرح‏ها آزموده شده‌اند، ازجمله پاشیدن آب به هوا و تغییر کیفیت بنزین شهرهای بزرگ تا تعطیلی مدارس و اجرای طرح‏های رنگارنگ دیگر مانند طرح‏‌ زوج‌و‌فرد از در منازل. چنین به نظر می‏رسد همه درها بسته شده‌اند و چاره ‏ای جز تعطیلی کشور باقی نمانده است.

بر همین اساس در چند روز گذشته مدارس تبریز و ارومیه و بعضی شهرهای کوچک تعطیل شدند. البته مدارس تهران به‌عنوان مهد آلایندگی هوا، دیرتر تعطیل شدند که این هم خود از عجایب روزگار است. حال کار به جایی رسیده است که مسابقات مهم فوتبال در کشور هم به‌خاطر آلودگی هوا در شهرهایی به غیر از تهران تعطیل می‌شود.

[caption id="attachment_208051" align="aligncenter" width="640"]آلودگی هوای تهران آلودگی هوای تهران[/caption]

به گزارش « اخبار خودرو » دیروز وحید حسینی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از توجه مقطعی مسئولان، رسانه‌ها و مردم به موضوع آلودگی هوا انتقاد کرد و گفت: «آلودگی هوا موضوعی نیست که به شکل مقطعی به آن بپردازند و در ایام پاک سال همه‌چیز رها شود. انگار جوجه آلودگی هوا را آخر پاییز می‌شمارند و در همین دوره است که یادمان می‌افتد پدیده‌ای به نام آلودگی هوا وجود دارد.»

مقایسه تعداد روزهای ناسالم در سال‏های گذشته

در چند سال گذشته مصوبه‏ های زیادی برای کاهش آلودگی هوا تصویب شده است و به نظر می‏رسد این مصوبات روی زمین مانده‌اند و اجرا نمی‏شوند. البته چشم مردم و مسئولان همیشه به نزولات آسمانی بوده تا بلکه با بارش برف و باران تهران و شهرهای دیگر از شر آلودگی هوا خلاص شوند.

شاید آنچه باعث شده آلودگی هوا بیشتر از گذشته به چشم بیاید، افزایش آلودگی هوا نسبت به سال گذشته است. درواقع پس از چند سال سیر نزولی روزهای آلوده هوا در تهران، امسال سیر صعودی جایگزین آن شد و همین امر موجب شده است افکار عمومی نسبت‌به آن حساسیت به خرج دهند.

درواقع تهران ۹ماهه امسال با ۵۹ روز هوای ناسالم، با تهران سال۹۱ که ۲۱۶ روز هوای ناسالم داشت، فاصله دارد. اما این انتظار از سال۹۲ و با تغییر دولت به وجود آمد که آلودگی هوای تهران باید کاهش یابد و حالاکه آلودگی هوا تا همین ایام سال نسبت‌به سال قبل که تعداد روزهای ناسالم آن ۴۸ روز بوده، افزایش محسوسی داشته و صدای اعتراض افکار عمومی هم بلند شده است.

به‌گفته سخنگوی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، روزهای آلوده پاییز امسال دیروز به عدد ۴۰‌رسید تا تهرانی‏ها در آلوده ‏ترین شرایط هوایی چهار سال اخیر تهران قرار بگیرند. نمودار تعداد روزهای ناسالم در ۱۵‌سال اخیر نشان می‏دهند آمار روزهای ناسالم در چهار سال گذشته روند نزولی داشته و این آمار در اوایل دهه۸۰ و اواخر دهه ۹۰ سیر صعودی داشته است.

[caption id="attachment_208058" align="aligncenter" width="698"]نمودار تعداد روزهای ناسالم در ۱۵‌سال اخیر نمودار تعداد روزهای ناسالم در ۱۵‌سال اخیر[/caption]

البته مهم‌ترین تغییری که امسال نسبت به چند سال گذشته اتفاق افتاده، کاهش میزان بارندگی در تهران است و به‌نظر می‏رسد می‏توان امسال خودروها را متهم ردیف اول سیر صعودی آلودگی هوا در پایتخت ندانست، چراکه میانگین بارش پاییز امسال در مقایسه با سال‏های گذشته ۹۵درصد کاهش داشته است.

متهمان حمل‌و‌نقلی

در چند سال گذشته مسئولان شهری ۱۰درصد از خودروهایی را که در خیابان‏ها تردد می‏کنند مقصر ۵۰درصد از آلودگی هوای شهر تهران اعلام کرده‏ اند.

همچنین به‌گفته مسئولان شهرداری عامل۸۰ درصد از آلودگی هوای پایتخت مربوط به خودروها، اعم‌از موتورسیکلت، خودروهای بنزینی و دیزلی است.

البته موتورسیکلت‏های کاربراتوری که تعداد آن‏ها بسیار زیاد است، ۸برابر یک خودرو آلودگی ایجاد می‏کنند.

دیروز سردار تقی مهری، رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد: «در سال ٨۴، حدود ۷.۵ میلیون دستگاه خودرو در کشور وجود داشته است که در‌حال‌حاضر این میزان به ٢٠میلیون خودرو رسیده و بیش‌از ٩٠درصد خودروها نیز تولید داخل هستند. تولیدکنندگان می گویند مصرف خودروهایشان ٧‌لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است اما عملا وقتی وارد چرخه فعالیت می‏شوند، بیش‌از ١٠‌لیتر مصرف دارند. بنابراین باید برای داشتن هوایی سالم‌تر استاندارد خودروهایمان را تغییر دهیم.»

در‌عین‌حال یکی از مهم‌ترین معضلات تهران، وضعیت نامطلوب حمل‌و‌نقل عمومی است. گویا این مشکل با تغییر دولت‏ها هم برطرف نشده است.

در‌حال‌حاضر حمل‌و‌نقل عمومی پاسخگوی جمعیت شهر تهران نیست و به‌همین‌دلیل مردم از خودروهای شخصی استفاده می‏کنند. به‌گفته پلیس، ۸۰‌درصد خودروهایی که تردد می‏کنند، تک‌سرنشین هستند.

نکته مهم دیگر آمار بالای تردد روزانه تاکسی‏ها و اتوبوس‏های فرسوده است. درچندسال گذشته تاحدودی این ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی نوسازی شده است، اما کافی نیست و مسئولان شهری و دولت هر چه سریع‏تر چاره‏ای برای از رده خارج کردن آنها کنند.

کافی است سری به برخی مناطق تهران و به‌خصوص مرکزی بزنید تا از نزدیک نقش آنها را در افزایش آلودگی هوای تهران ببینید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد مهاجر ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸
    آلودگی هوا تا زمانی که خودروهای الکتریکی وطنی تولید نکنیم حل نمیشه تا زمانی که از مخترعینی همچون جمشید آرین حمایت نشه مشکل آلودگی حل نمیشه
  • ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    اگه لبنان بود تاحالا درست کرده بودنش
  • بهنام ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    به جای اینکه دنبال متهم بگردید دنبال راه حل باشید و اجرای هرچه سریع .هر سال همین شعر و ور ها رو تکرار میکنید و این یعنی صلاحیت لازم جهت اداره این شهر و کشور رو ندارید .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =