کد خبر: 208061
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۷

در آستانه سال جدید میلادی پرسش‌هایی جدی در زمینه‌های مختلف مانند الکتریکی‌سازی، کاربردی بودن فناوری‌های جدید، آینده خودروهای دیزل، پیشرفت‌ها در زمینه خودروهای الکتریکی و خودران در مقابل بزرگان خودروسازی جهان قرار گرفته است

به گزارش « اخبار خودرو » ، همیشه در آستانه سال جدید، به این فکر می‌کنیم که در ۱۲ ماه آینده چه تغییراتی را در زندگی‌مان خواهیم دید و در سال جدید با چه چالش‌ها و فرصت‌هایی روبه‌رو خواهیم بود. این که اوضاع چه‌قدر بد‌تر یا بهتر خواهد بود و چه‌‌طور می‌توانیم شرایط را به‌نفع خودمان تغییر دهیم ذهن ما را مشغول خواهد کرد.

روند تصاعدی تغییر و تحولات فناورانه و همچنین پیچیده‌تر شدن قوانین و استانداردها، مدیران صنایع مختلف را در شرایطی ناپایدار و متغیر قرار داده است و آن‌ها باید دائما خود را با تغییرات و شرایط جدید وفق دهند.

در اینجا به برخی از پرسش‌هایی نگاه می‌اندازیم که در سال جدید میلادی پیش‌روی خودروسازی جهان قرار خواهد داشت.

[caption id="attachment_208062" align="aligncenter" width="432"]7سوال که خودروسازان را شب سال نو میلادی بیدار نگه می‌دارد! 7سوال که خودروسازان را شب سال نو میلادی بیدار نگه می‌دارد![/caption]

کدام راهبرد الکتریکی‌سازی جواب می‌دهد؟

تا جایی که می‌دانیم در سال‌۲۰۱۸، ۸۱مدل مختلف خودرو راهی بازار خواهند شد که تاحدی در آن‌ها الکتریکی‌سازی صورت گرفته است. جای تعجب نیست که هیبرید‌های سنتی شایع‌ترین مدل‌ها هستند، اما پلاگین هیبریدها نیز، خصوصا در میان برند‌های لوکس، درحال پر کردن شکاف‌های موجود در بازار هستند و خودروسازان این میان در تلاش هستند تا با هر چه کمرنگ‌ کردن نقش موتورهای درون‌سوز، وجدان سهام‌داران خود را آسوده‌تر کنند.

آیا خرید خودرو، به‌سادگی به‌روزرسانی یک تلفن‌ همراه خواهد شد؟

برخی از خودروسازان امیدوارند چنین اتفاقی بیفتد. در ایالت کالیفرنیا، هیوندای، خودروی آیونیک الکتریک خود را مانند یک حق‌اشتراک تلفن‌ همراه یا اینترنت ماهانه عرضه می‌کند. شما می‌توانید یکی از سه گزینه قیمتی ماهانه را انتخاب کنید که شامل تمام هزینه‌ها و امکانات مخصوص آن گزینه می‌شود.

تویوتا هم تا راه‌اندازی برنامه آزمایشی با نام لکسوس پلاس یک‌سال فاصله دارد که درحال‌حاضر در ۱۱شعبه فروش در سراسر آمریکا اجرا می‌شود. به باور کارشناسان این الگوی فروش برای نسل‌های جدیدتری که حوصله چانه‌زنی و مذاکره برای فروش را ندارند، می‌تواند جذاب‌تر باشد.

آیا سازه الکتریکی ۱۲ولتی از دور خارج خواهد شد؟‌

با تکیه کردن هر چه بیشتر خودروسازان بر سخت‌افزارهایی مانند کمپرسورهای الکتریکی که مصرف برق بالایی دارند، به‌نظر می‌رسد خیلی زود شاهد از دور خارج شدن باتری‌های ۱۲ولتی باشیم.

به باور راج راجکومار استاد مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه کارنگی ملون، ماشین‌ها در کنار باتری ۱۲ولتی مجبور به استفاده از سیستم‌های فرعی ۴۸ولتی خواهند بود و در نهایت تغییر به‌سمت باتری‌های ۴۸ولتی صورت خواهد گرفت.

آیا استفاده از نمایشگر‌های لمسی واقعا پیشرفت به‌شمار می‌رود؟

برای طراحانی که در تلاش هستند تا حد ممکن، کاربرد‌های بیشتری را به‌طور فشرده در کابین خودرو ارائه دهند، این نمایشگر‌ها که قابلیت جمع‌آوری صدها کاربرد مختلف را در خود دارند، یک موهبت به‌شمار می‌روند.

اما برای رانندگانی که مجبور هستند ضمن رانندگی از میان کاربردهای مختلف و شاید غیرضروری به‌دنبال گزینه موردنظر خود بگردند، اوضاع کمی متفاوت به‌نظر می‌رسد.

اگرچه خودروسازان منابع مالی هنگفتی را به توسعه سیستم‌های تعامل هوشمند با کاربران خود اختصاص داده‌اند، اما هیچ یک از آن‌ها نتوانسته‌اند نمایشگر آسان‌کاربردی مانند تبلت‌ها یا گوشی‌های همراه موجود در بازار تولید کنند.

درحال‌حاضر نمایشگر لمسی یک ماشین ۱۰۰دلاری، فاقد امکانات موجود در یک آیپد ۴۰۰دلاری است و به‌نظر می‌رسد انجام کارهایی که زمانی با فشردن یک دکمه انجام می‌شد، حالا حتی سخت‌تر شده باشد.

آیا دیزل به پایان عمر خود رسیده است؟

شکی نیست تا صد سال آینده عمر خیلی چیزها به سر خواهد آمد و یکی از آن‌ها موتور گازوئیل‌سوز خواهد بود. درحال‌حاضر آینده این موتورها در هاله‌ای از ابهام است، اما انقراض آن‌ها مدتی طول خواهد کشید.

تا اینجا اروپا به‌خاطر دنبال کردن اهداف مربوط‌به کاهش گاز ‌CO2، در توسعه خودروهای دیزل نقش پررنگ‌تری داشته است (زیرا موتورهای دیزل گاز دی‌اکسیدکربن کمتری تولید می‌کنند).

اما نسل بعدی اهداف مربوط‌به کاهش آلاینده‌ها، آن‌چنان سختگیرانه‌ هستند که حتی موتورهای دیزل نیز به سختی می‌توانند از پس آن‌ها بربیایند و این به آن معناست که رو آوردن به خودروهای هیبرید و تمام‌الکتریکی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

فروش خودروهای دیزل در سال‌۲۰۱۱ با سهم بازار ۵۶‌درصدی، به اوج خود رسید، اما براساس پیش‌بینی تحلیل‌گران موسسه آلیکس‌پارتنرز، این سهم تا سال‌۲۰۳۰ به ۹درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

آیا کسی توانسته است در زمینه شارژ القایی، پیشرفت معناداری داشته باشد؟

شاید شارژ یک خودروی الکتریکی ازطریق کابل سریع‌تر صورت بگیرد، اما پارک کردن آن روی یک صفحه‌ القایی در گاراژ خانه یا پارکینگ محل کار، بدون دخالت هرگونه کابل و دوشاخه‌ منطقی‌تر و مناسب‌تر به‌نظر می‌رسد.

ب‌ام‌و و مرسدس‌بنز مشترکا روی یک سیستم کار کرده‌اند که قرار است ب‌ام‌و در سال ‌۲۰۱۸ آن را وارد خط تولید خود کند. مدل ۲۰۱۹‌ آئودی ای-ترون هم دارای قابلیت شارژ القایی است و ما می‌دانیم مدل‌های تمام الکتریکی فولکس‌واگن نیز روی یک پلت‌فرم مدولار سوار هستند که قابلیت قرارگیری روی سیستم شارژ القایی را دارند. انتظار می‌رود تا پایان دهه حاضر میلادی این فناوری به مرحله بهره‌برداری برسد.

از چه زمان می‌توان خودروهای خودران را خریداری کرد؟ خودروسازان، خودروهای «خودران»‌ را براساس درجه‌بندی ارائه شده توسط انجمن جهانی مهندسان خودرو طبقه‌بندی می‌کنند. این درجه‌بندی از سطح یک (استفاده از کروز کنترل) آغاز می‌شود و تا سطح پنجم (خودروهای کاملا خودران بدون راننده) ادامه خواهد داشت.

تصور اکثر مردم از خودروهای تماما خودران از سطح چهارم آغاز می‌شود که در آن کار حمل‌ونقل بدون نیاز به دخالت انسانی امکان‌پذیر است. به باور کارشناسان حتی با درنظر گرفتن بهترین شرایط برای پیشرفت فناوری نیز، استفاده از خودران‌های سطح پنجم تا دهه‌۲۰۵۰ رایج و عمومی نخواهد شد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۹
    هفت سوال از خودروسازهای داخلی؟ ۱٫آیا وانت پژو ۲۰۰۸ و ۳۰۱ و کیا سراتو - با پژو ۲۰۸ صندوق دار رو تولید میکنید!؟ ۲٫آیا پراید و پژو رو تا سال ۱۴۵۰شمسی تولید میکنید!؟ ۳٫بهترین خودروساز چینی سودآور برای شما کدام شرکت هست !؟ ۴٫چند مدل دنا میخوایید تولید کنید!؟ ۵٫سال بعد چندبار قیمت خودرو رو افزایش میدید!؟ ۶٫بدترین و بهترین خودروساز دنیا کجاست!؟ ۷٫برای افزایش مصرف سوخت خودروها چه طرح و راه کاری دارید!؟

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =