کد خبر: 208086
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۲

هرچند بنابرعقیده برخی‌، دولت از یک‌طرف می‌خواهد برای تامین کسری‌های بودجه‌ای خود به افزایش قیمت سوخت تکیه کند و از طرفی دیگر نمی‌داند چگونه با آثار و تبعات آن مواجه شود.

به گزارش اخبار خودرو ، علی طجوزی در سرمقاله (چهارشنبه -۲۹ آذر ۱۳۹۶) روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « افزایش قیمت بنزین » پرداخت.

دبیر گروه خبر روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت :

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت روز بیستم آذرماه با رد وجود برنامه قطعی برای افزایش نرخ سوخت گفته بود:« دولت در لایحه بودجه همانند سال ۹۶ که مجوز مجلس را کسب کرد، می‌تواند از ظرفیت افزایش قیمت حامل‌های انرژی استفاده کند. تمام مباحثی که در فضای مجازی درخصوص افزایش قیمت حامل‌های انرژی مطرح شده است، شایعه بوده و باید بگویم گاهی به حال افرادی که تحت تاثیر این خبرها در فضای مجازی قرار می‌گیرند، تاسف می‌خورم.»

[caption id="attachment_207993" align="aligncenter" width="671"]قیمت جدید سوخت رسماً اعلام شد؛ بنزین ۱۵۰۰ و گازوئیل ۴۰۰ تومان قیمت جدید سوخت رسماً اعلام شد؛ بنزین ۱۵۰۰ و گازوئیل ۴۰۰ تومان[/caption]

این سخنان درحالی مطرح شده است که صبح دیروز اکثر رسانه‌های مجازی به‌ نقل از یک مقام آگاه در سازمان برنامه و بودجه، از افزایش قیمت بنزین به ۱۵۰۰تومان در هر لیتر از ابتدای دی ماه خبر داده‌اند. امری که به‌نظر می‌رسد این شایعه را به واقعیت نزدیک و نزدیک‌تر می‌کند.

با اینکه هنوز به‌صورت رسمی ازسوی هیچ یک از مقامات مسئول و ذی‌ربط این خبر تایید و یا تکذیب نشده است، اما نگاهی به گفته‌های مسئولان دولتی در این زمینه بر افزایش قیمت بنزین صحه می‌گذارد.

تقریبا اواخر دولت یازدهم بود که زنگنه، وزیرنفت دراین خصوص اعلام کرد:«اگر بخواهیم همین‌طور از خودروهای شخصی استفاده کنیم، نمی‌توانیم هیچ کاری در مدیریت مصرف بنزین انجام دهیم؛ البته سیاست‌های قیمتی هم اثرگذار است که در این راستا ما متاسفانه دو سال قیمت را افزایش نداده‌ایم و این علامت بدی است. اعتقادی ندارم که برداشتن سهمیه‌بندی، تاثیری در افزایش مصرف بنزین داشته است. این دولت که درحال تمام شدن است و روزهای پایانی خود را می‌گذراند، اما دولت بعدی باید درمورد افزایش قیمت بنزین فکر کند.»

البته طی سال‌های اخیر، موضوع قیمت بنزین و ارزان‌تر بودن این سوخت نسبت‌به بسیاری کشورهای دیگر نیز همواره موردتوجه مسئولان بوده است و آن‌ها در بسیاری موارد از لزوم یکسان‌سازی نرخ این سوخت دم می‌زدند.

هرچند بنابرعقیده برخی‌، دولت از یک‌طرف می‌خواهد برای تامین کسری‌های بودجه‌ای خود به افزایش قیمت سوخت تکیه کند و از طرفی دیگر نمی‌داند چگونه با آثار و تبعات آن مواجه شود.

ضمن اینکه به‌نظر می‌رسد دولت به‌دنبال ایجاد فضایی است که بتواند بیش از ۲۰درصد قیمت سوخت را گران کند. با این‌حال آنچه در این میان موردتوجه قرار نمی‌گیرد، تفاوت کشورهایی است که به‌عنوان نمونه‌ای از دارندگان سوخت گران معرفی می‌شوند.

دراین کشورها که گاها بنزین به قیمت بین ۴ تا ۹هزار تومان دارند،اقتصاد کاملا رونق دارد ونرخ بیکاری و تورم بسیار پایین است.ضمن اینکه غالب خودروهایی که مردم در آن کشورها سوار می‌شوند، از بهترین خودروهای روز دنیا هستند که علاوه‌بر کیفیت بسیار بالا از قیمت مناسبی نیز برخوردارند.

ضمن اینکه در آن کشورها خودروها با قیمت واقعی و در فضایی کاملا رقابتی واگذار می‌شوند.در این میان به‌نظرمی‌رسد نگاه به موضوعاتی اینچنین، جامع و کامل نیست و مسئولان تنها آنچه را که برای صحت ادعایشان نیاز دارند، برداشت می‌کنند و لزومی به بیان سایر حقایق و واقعیت‌ها نمی‌بینند.

یعنی اصلا مهم نیست در همان کشورهای حاشیه خلیج‌فارس که نرخ بنزینشان را مثال می‌زنند، خودروهای روزدنیا را به چه قیمتی آزادانه وارد کرده و به فروش می‌رسانند،چگونگی کیفیت جاده و راه‌ها اصلا مهم نیست.

در این میان تنها وتنها آنچه لازم است بیان شود، قیمت ارزان بنزین در ایران است. هر چند بنابراصلی در اقتصاد، قیمت، کنترل‌کننده مصرف است اما پرسش این است که آیا تمام شرایط اقتصادی ایران مهیا و مبتنی بر اصول است؟

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۳:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۲
    مرسی نویسنده محترم که این مقاله رو با اصلاح مقاله قبلیت در همین رابطه تکمیل کردی و حقایق و نشون مسئولین دادی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =