کد خبر: 208252
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۷

دبیر شورای آینده‏ نگاری صنعت خودرو همچنین با بیان اینکه تغییرات در بازارها و منابع درآمدی از عوامل بسیار تاثیرگذار در صنعت خودرو محسوب می‏شوند، گفت: «در این میان دو بحث منابع جدید درآمدی در صنعت خودرو و رشد مستمر صنعت مطرح هستند.»

به گزارش « اخبار خودرو » ،تغییر و تحولات آینده صنعت خودرو به‏ گونه ای ترسیم می‏شود که به‏ نظر می‏رسد محاسبات و مناسبات در آن به‏ طور کلی شکل دیگری می‏یابد. اگرچه در ترسیم چنین فضایی همچنان فعالان صنعت خودرو بازیگران اصلی به‏ شمار می‏روند، اما مجموعه‏ های دیگری نیز به این فرآیند اضافه خواهند شد که حتی باعث دگرگونی گردش‏های مالی در این حوزه و تغییر سبک کسب و کار می‏شوند.

در این رابطه دبیر شورای راهبردی برنامه آینده‏نگاری صنعت خودرو با اشاره‏به اینکه یک‏سری عوامل کلیدی وجود دارند که بر تغییر و تحولات صنعت خودرو تاثیر می‏گذارند، گفت: «یکی از این عوامل جامعه است که طی سال‏های اخیر نسبت‏به موضوع امنیت خودروها حساسیت بیشتری نشان می‏دهد. به‏علاوه، تغییرات و مسائل زیست‏محیطی را می‏توان عامل دیگری دانست که به‏طور گسترده بر صنعت خودرو فشار وارد می‏کند. همچنین در فضای سیاسی نیز عوامل مختلفی بر صنعت خودرو تاثیر می‏گذارند. این عوامل شامل زیرساخت‏های ایجاد شده در صنعت خودرو، قوانین مالکیت فکری، انتقال اطلاعات و... هستند.»

محمد نقی‏ زاده با بیان اینکه ازنظر اقتصادی نیز موارد مختلفی در این حوزه مطرح می‏شود، اظهار کرد: «تغییرات کانال‏های فروش، توسعه بازارهای نوظهور مانند بازار کشور هند و چین از موارد تاثیرگذار در حوزه اقتصادی به‏شمار می‏روند.»

وی در ادامه با توضیح اینکه در رأس این موارد، رشد تکنولوژی بیشترین تاثیرگذاری را بر این صنعت دارد، افزود: «در این زمینه بحث هوش مصنوعی از یک طرف این صنعت را پیش می‏برد و مباحثی مانند ذخیره‏سازی انرژی به‏صورت باتری، صنعت ارتباطات، روش‏های ساخت و تولید از سمت دیگر در حال متحول کردن آینده خودروسازی هستند و هر کدام به‏نوبه خود در بخش‏هایی از این صنعت تاثیر می‏گذارند.»

نقی‏ زاده با اشاره به اینکه آینده صنعت خودرو با چهار روند اصلی مواجه است، بیان کرد: «این چهار روند شامل سیستم‏های حمل‏و‏نقل متنوع، خودروهای بدون راننده یا خودران، خودروهای برقی و قابلیت اتصال به شبکه هستند.»

دبیر شورای آینده‏ نگاری صنعت خودرو همچنین با بیان اینکه تغییرات در بازارها و منابع درآمدی از عوامل بسیار تاثیرگذار در صنعت خودرو محسوب می‏شوند، گفت: «در این میان دو بحث منابع جدید درآمدی در صنعت خودرو و رشد مستمر صنعت مطرح هستند.»

به گفته وی، صنعت خودرو در دنیا، صنعتی حدود ۳هزارو‏۵۰۰میلیارددلاری است که حدود ۷۵۰میلیارد آن به فروش خودرو مربوط و مابقی به خدمات پس ‏از فروش متعلق است.

محمد نقی‏ زاده با توضیح اینکه تک‏فروشی خودرو که ما از سال‏ها قبل تا امروز با آن مواجه هستیم، طی یک دهه گذشته نرخ رشد ۴درصدی را تجربه کرده است، اعلام کرد: «این نرخ رشد تا ۱۲، ۱۳سال دیگر به حدود ۲درصد خواهد رسید و همین میزان درصد رشد در بخش خدمات پس‏از فروش نیز وجود دارد. در عین حال پیش‏بینی‏ها نشان دهنده آن است که در طول ۱۵سال آینده این صنعت به صنعتی ۶هزارو‏۷۰۰میلیارد دلاری تبدیل خواهد شد که عمده رشد آن مربوط‏به حوزه‏ای به نام منابع جدید درآمدی است که الان حدود ۳۰میلیارددلار است که در سال‏های آینده به حدود ۱۵۰۰میلیارد دلار خواهد رسید.»

وی با اشاره به اینکه در سال‏۲۰۱۵ حدود ۸۷میلیون دستگاه خودرو در دنیا تولید شد که این عدد تا ۱۵سال آینده به ۱۱۵میلیون‏ خودرو خواهد رسید، تاکید کرد: «از آن تعداد، ۱۰میلیون دستگاه خودروهای اشتراکی خواهند بود که افراد مختلف آن را خریداری می‏کنند و این فرایند توسط سیستم‏های نرم‏افزاری انجام می‏شود. این اتفاقی است که امروز در استکهلم افتاده و نزدیک به ۲۵هزار خودروی اشتراکی در این شهر مورداستفاده قرار می‏گیرد.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =