کد خبر: 208774
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۶

استقرار خرد مالی، ایجاد انضباط مالی و همچنین ایجاد شورای مالی از برنامه‌های جدید گروه خودروسازی سایپاست تا ارزش سهام این شرکت در بورس حفظ شده و ارتقا یابد.

نخستین نشست خبری محسن جهرودی مدیرعامل جدید سایپا با خبرنگاران درحاشیه سمینار مدیران مالی و اعضای هیات‌مدیره گروه خودروسازی سایپا برگزار شد.در این نشست که بامحوریت مباحث مالی و خرد مالی در اجرای پروژه‌های ساخت خودروی سایپا برگزار شد، جهرودی به بیان اهداف این شرکت و همچنین بدهی‌ سایپا به قطعه‌سازان پرداخت.

[caption id="attachment_208775" align="aligncenter" width="444"]محسن جهرودی مدیرعامل جدید سایپا محسن جهرودی مدیرعامل جدید سایپا[/caption]

محسن جهرودی در پاسخ به «دنیای خودرو» در خصوص اینکه خردمالی چگونه قرار است اجرایی شود، می‌گوید: «انضباط مالی، عدالت مالی، کاهش هزینه‌ها و انجام هزینه‌ها در جای درست، همه جزو خرد مالی است. ضمن اینکه عدم ورود به سرمایه‌گذاری‌های غیرمولد و کاهش هزینه‌های تولید از موارد خرد و انضباط مالی است. ما در گروه خودروسازی سایپا به‌دنبال ایجاد خرد جمعی هستیم.»

مدیرعامل سایپا با بیان اینکه هیچ پروژه‌ای در گروه خودروسازی سایپا انجام نخواهد شد، مگر اینکه پیش‌از آن به‌صورت کامل ارزیابی شده باشد، اظهار می‌کند: «محصول و پروژه‌هایی عرضه و پیگیری خواهد شد که بحث بازاریابی و فروش در بازار، کنترل هزینه و موارد این چنینی در آن‌ها دیده‌ شده باشد. این خرد مالی است که ما ترسیم‌ کرده‌ایم.»

وی همچنین در پاسخ به این پرسش «دنیای خودرو» که آیا بحث توقف عرضه خودروی کوئیک و به‌طور کلی پروژه کوئیک، مخالف خرد مالی است یا خیر می‌گوید: «کل گروه صنعتی سایپا اعم‌از بخش‌های فروش، مهندسی، مرکز تحقیقات با نگاه خرد مالی به پروژه کوئیک ورود کرده‌اند. یعنی تبلور این خرد مالی را در کوئیک خواهیم دید.»

جهرودی درمورد اینکه چه تغییراتی درخصوص پروژه کوئیک برای رسیدن به خرد مالی اعمال خواهد شد، گفت: «بحث تغییرات در این محصول نیست. بحث مدل‌هایی است که قرار است از این محصول ارائه شود. قبلا قرار بود یک مدل ازکوئیک به بازارعرضه شود، اما امروز این محصول حداقل در سه مدل ارائه خواهد شد تا بتواند مخاطب خودش را از لحاظ قیمت و مدل پوشش بدهد.»

مدیرعامل سایپا در این نشست با تاکید بر بحث انضباط مالی می‌افزاید: «استقرار خرد مالی، ایجاد انضباط مالی و همچنین ایجاد شورای مالی از برنامه‌های جدید گروه خودروسازی سایپاست تا ارزش سهام این شرکت در بورس حفظ شده و ارتقا یابد. ضمن آنکه مشکلات مالی گروه خودروسازی سایپا بزرگ نیست و با توجه‌به فروش ۲۸هزارمیلیاردتومانی شرکت، مشکل خاصی در این رابطه نداریم. دارایی‌های غیرمولد که در فضای تولید نقشی ندارند نیز باید شناسایی و واگذار شوند.»

جهرودی درخصوص میزان زیان انباشته سایپا گفت: «اگر عدد ۱۸هزارمیلیاردتومان درست باشد، ما درعوض مجموعه‌ای هستیم که روزانه ۲۸میلیاردتومان گردش مالی داریم. همچنین لازم است دارایی های غیرمولد را شناسایی و نقد کنیم. ضمن اینکه سایپا پروژه‌هایی را با ۱۶ میلیارد تومان تعریف کرده اما تا الان افق هزینه ۷۰میلیارد تومانی دارد، این پروژه‌ها دیگر در سایپا جایگاهی ندارد مگر اینکه در تولید ما موثر باشد.»

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا درباره واگذاری سایت بن‌رو به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت رنو اظهار کرد: «درمورد بن رو ما مجری سیاست‌های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران هستیم.»

جهرودی می‌افزاید: «از جمله کارهایی که قرار است در گروه سایپا صورت گیرد، استقرار حسابداری مدیریت است که نباید با فاصله از تولید باشد. همچنین همه شرکت‌های گروه موظف شدند تعامل سازنده‌ای را با شرکت‌های بورسی داشته باشند تا شفاف‌سازی نیز با قدرت ادامه پیدا کند.»

وی در ادامه از برنامه‌ریزی برای تولید محصولات سایپا در کلیه سگمنت‌های قیمتی خبر داد و گفت: «گروه خودروسازی سایپا درنظر دارد در کلیه سگمنت‌های قیمتی خودرو تولید کرده و به بازار عرضه کند. ضمن اینکه به‌دنبال طراحی پلت‌فرم با سطح خودکفایی بالا هستیم و در این زمینه با چند شرکت خارجی در حال مذاکره به‌سر می‌بریم.»

جهرودی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم زنجیره تامین شرکت ازجمله قطعه‌سازان را تقویت کنیم، اظهار کرد:‌ «از طریق یک زنجیره تامین قوی است که می‌توان تولید را به بهره‌وری رساند.»

وی درباره میزان مطالبات قطعه‌سازان، گفت: «حدود ۶۰۰میلیاردتومان در یک ماه اخیر به قطعه‌سازان پرداخت شده است. تمرکز ما بر شرکت‌هایی بود که توان مالی کمتری دارند و قسمتی از پرداخت ها تا ۹۰روز هم کاهش داشته است.»

جهرودی درباره حذف پراید، بیان کرد: «ما درگیر تولید محصولی هستیم که به اقشار پایین‌دست جامعه بستگی دارد و تولید پراید برای ما سودی ندارد اما با یک جمعیت ۱۳۰هزار نفری روبه‌رو هستیم که قطعات این خودرو را تولید می‌کنند بنابراین نمی‌توانیم به‌راحتی درباره آن تصمیم بگیریم.»

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا همچنین تاکید کرد که دیگر امکان ندارد محصولی با قیمت پراید داشته باشیم. او در ادامه و در پاسخ به پرسشی درخصوص استانداردهای جدید خودرویی و خروج برخی خودروهای این شرکت از خط تولید، یادآوری کرد: «اکنون سایپا چند محصول با چهار ستاره کیفی نیز دارد، اما برای ارتقای کیفی یک محصول باید بتوانیم هزینه‌های آن را کاهش دهیم.»

جهرودی با بیان اینکه سایپا از هیچ کجا بودجه نمی‌گیرد، تصریح کرد: «اگر استراتژی این گروه مبنی‌بر حفظ و ماندن برخی محصولات باشد، برای آن‌ها هزینه می‌کنیم و در غیر این صورت حذف خواهند شد.»

وی تصریح کرد: «امروز سایپا نیازمند بازنگری در استراتژی‌های خود است، زیرا به‌طور نمونه با رقبایی مواجه هستیم که فروش اقساطی را از جیب شرکای چینی خود انجام می‌دهند.»

مدیرعامل سایپا از بازتعریف روابط این گروه خودروسازی با شرکت‌های مطرح کیا و نیسان و انجام مذاکرات جدید خبر داد و ابراز امیدواری کرد که مذاکرات به نتایج خوبی برسد.

جهرودی همچنین از اختصاص یکی از سایت‌های تولیدی سایپا به تولید خودروی الکتریکی در آینده نزدیک خبر داد و افزود:«تیبای برقی به‌عنوان اولین نمونه در این زمینه تولید شده است. سعی می‌کنیم برای تولیدهای آینده، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که بتوانیم به تمام نیازهای بازار پاسخ دهیم.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 10 =