کد خبر: 208796
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۰

طبق اعلام وزارت توسعه اقتصادی روسیه، دولت این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۵، سالانه مبلغ ۶۵میلیارد روبل (۱٫۱میلیارددلار) را صرف توسعه خودروسازی روسیه کند.

به گزارش « اخبار خودرو » ، براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته بخش عمده‌ای از این سرمایه‌گذاری روی فناوری‌های جدید مربوط به خودران‌ها و خودروهای هیبرید و تمام‌الکتریکی صورت خواهد گرفت.

بخشی از حمایت‌های دولتی هم به عملی ساختن برنامه‌های رایج جهت برانگیختن تقاضا برای خودروهای ساخت داخل معطوف می‌شود. این برنامه‌ها بخشی از راهبرد موجود هستند که به‌منظور تنظیم توسعه صنعت خودروی روسیه ظرف ۷سال آینده طراحی شده‌اند.

[caption id="attachment_208797" align="aligncenter" width="800"]برنامه‌ریزی خودرویی کهنه ابرقدرت شرق برنامه‌ریزی خودرویی کهنه ابرقدرت شرق[/caption]

به گفته سخنگوی وزارت توسعه اقتصادی روسیه برخلاف سال‌های گذشته که بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری‌های دولتی صرف سوبسید خرید خودروهای ارزان قیمت و برنامه‌هایی مشابه می‌شد، تمرکز حمایت دولتی اخیر که از سال آینده میلادی آغاز می‌شود، عمدتا بر فعالیت‌های تحقیق و توسعه در خودروسازی روسیه و مخصوصا توسعه فناوری‌های جدید است.

در این میان قرار است حمایت ویژه‌ای از استارت‌آپ‌های حوزه صنعت خودرو صورت بگیرد. علاوه‌بر این بخشی از سرمایه‌گذاری دولتی نیز صرف مراکز جدید طراحی و مهندسی خواهد شد که بر تحقیق و توسعه متمرکز هستند.

به‌طور کلی از سال ۲۰۱۵ حجم حمایت‌های دولتی از صنعت خودروی روسیه به میزان قابل‌ملاحظه‌ای افزایش پیدا کرده است. در سال ۲۰۱۵ از کل بودجه فدرال، ۴۳میلیارد روبل (۷۴۱میلیون‌دلار)‌ به حمایت از خودروسازی داخلی اختصاص داده شده بود.

در سال ۲۰۱۶ حجم سرمایه‌گذاری دولت در بخش خودروسازی به ۵۰میلیاردروبل (۸۴۸میلیون‌دلار) افزایش پیدا کرد و در سال ۲۰۱۷ این رقم به ۶۵میلیارد روبل رسید.

به‌گفته‌ وزارت توسعه اقتصادی روسیه این حجم از سرمایه‌‌گذاری سالانه به تولیدگنندگان داخلی خودرو و همچنین سایر خودروسازان بین‌المللی که در روسیه مشغول تولید هستند، اجازه می‌دهد تمرکز بیشتری روی فعالیت‌های تحقیق و توسعه داشته باشند و محلی‌سازی خودروهای تولیدی در این کشور را ارتقا دهند.

در رابطه با خودروهای الکتریکی، خودروسازان روسی مانند آوتواز، گاز و سولرز نمونه‌های آزمایشی و کانسپت‌‌هایی را تولید کرده‌اند که در آینده‌ای نه‌چندان‌دور سر از خط تولید این خودروسازان درخواهد آورد.

آوتواز به‌عنوان بخشی از ائتلاف رنو-نیسان-میتسوبیشی، همچنین از امکان دستیابی به فناوری‌های خارجی نیز بهره‌مند است، هرچند این کمپانی اولویت اصلی خود در سال‌های آتی را توسعه موتورهای درون‌سوز به جای خودروهای الکتریکی اعلام کرده است.

آوتواز اعلام کرده است قصد دارد توجه خود را بر ارتقای لادا وستا معطوف کند و ظرف چند سال آینده در بازار داخلی و بازارهای خارجی بر تولید خودروهای گازسوز متمرکز باشد.

گروه خودروسازی گاز ، که یکی دیگر از خودروسازان بزرگ روسیه به‌شمار می‌رود نیز قصد خود را برای ساخت خودروهای گازسوز اعلام کرده است. به باور این کمپانی تولید این خودروها با توجه به جغرافیای روسیه، شرایط اقلیمی و وجود میادین گازی در این کشور، سودآور و مقرون‌به‌صرفه است.

گروه خودروسازی گاز اخیرا در نشریات این کشور اعلام کرد: «توسعه حمل‌و‌نقل گازی در روسیه به لحاظ اقتصادی و زیست‌بومی بسیار سودآور است.»

در عصر حمل‌ونقل الکتریکی، وزارت توسعه اقتصادی روسیه معتقد است توسعه این نوع از حمل‌ونقل در این کشور با موانعی روبه‌روست. طبق گفته ماکسیم سوکولوف وزیر حمل‌ونقل روسیه، مهم‌ترین مشکل در این زمینه فقدان زیرساخت لازم برای شارژ خودروهای الکتریکی است.

در رابطه با خودروهای خودران هم در حال حاضر گروه خودروسازی گاز، کاماز و یادنکس (تامین‌کننده اصلی خدمات IT در روسیه) به توسعه این فناوری در این کشور فعال هستند، اما هنوز هیچ یک از آن‌ها از نسخه آزمایشی رونمایی نکرده است.

در نتیجه تحلیل‌گران وزارت حمل‌ونقل روسیه پیش‌بینی می‌کنند رونمایی از خودروهای خودران در این کشور پیش از سال ۲۰۲۰ صورت نگیرد. تا آن زمان دولت روسیه قصد دارد زمینه قانونی برای استفاده از چنین خودروهایی را فراهم آورد و علاوه‌بر بهبود شرایط عمومی جاده‌های داخلی این کشور، زیرساخت‌های لازم را تدارک ببیند.

طبق اعلام موسسه تحلیلی اتوستات در روسیه، در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ تعداد خودروهای الکتریکی در این کشور به ۱۱۰دستگاه رسید که یک سوم از آن‌‌ها در مسکو ثبت شده‌اند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =