کد خبر: 209276
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۵

هنریک فیسکر اخیرا در بیانیه‌ای که ظاهرا با هدف کری‌خوانی برای تسلا طراحی شده بود، مدعی شد به موفقیت چشمگیری در فناوری باتری دست پیدا کرده است.

به گزارش« اخبار خودرو » ، فیسکر که پس‌از ترک بخش طراحی آستون‌مارتین کمپانی خوروسازی خود را تاسیس کرده است، می‌گوید او حق اختراع طراحی جدیدی از باتری‌های «حالت جامد» را به ثبت رسانده که به لحاظ نظری می‌توانند با سرعت بسیار سریع‌تری شارژ شوند و ظرفیت بسیار بالاتری را نسبت‌به باتری‌های لیتیوم یونی کنونی دارند.

اما سوال اینجاست با توجه به این که غول‌های خودروسازی مانند تویوتا و فولکس‌واگن هدفی مشابه را دنبال می‌کنند، چگونه یک شرکت نوپای کوچک می‌تواند به چنین موفقیت بزرگی دست پیدا کند؟

[caption id="attachment_209278" align="aligncenter" width="700"]هنریک فیسکر هنریک فیسکر[/caption]

فیسکر در گفت‌وگو با نشریه ایرلندی آیریش تایمز توضیح داده است: «همه وارد مسیر استفاده از باتری‌هایی شده‌اند که ما به آن باتری‌های نازک صفحه فیلمی می‌گوییم. یکی از نخستین دانشمندانی که روی این باتری‌ها کار کرد دکتر فابیو آلبانو بود.»

آلبانو پیش از پیوستن به کمپانی فیسکر در شرکتی به‌نام « سکتی۳ » کار می‌کرد که در زمینه توسعه باتری‌‌ها پیشتاز بود. این کمپانی بعدتر توسط کمپانی دایسون خریداری شد که در گذشته به تولید جاروبرقی مشغول بود و اخیرا از قصد خود برای تولید خودرویی الکتریکی خبر داده است.آلبانو پس از ترک دایسون تصمیم گرفت در فیسکر کار روی نسل جدید باتری‌ها را دنبال کند.

هنریک فیسکر در این رابطه گفته است: «سطح باتری‌های صفحه فیلمی برای ایجاد نیروی لازم برای یک خودرو کافی نیست. دستاوردی که فابیو یک سال پیش با خود به شرکت من آورد، شکل تکامل‌یافته‌ای از باتری‌های حالت جامد بود. او گفت می‌خواهد این باتری را به فیسکر بیاورد و خیلی مصمم بود از آن در یک خودرو استفاده کند. در آن زمان او معتقد بود با موفقیتی چشمگیر فاصله چندانی ندارد.»

هنوز جزئیات مربوط به باتری طراحی شده توسط آلبانو اعلام نشده است، اما می‌توان تصویری کلی از این باتری را به این شرح ارائه داد: یک طرح سه بعدی الکترود که قادر به نگهداری ۲٫۵برابر انرژی بیشتر نسبت‌به باتری‌های لیتیوم یونی است و می‌تواند با سرعت بسیار بیشتری شارژ شود.

دکتر فابیو آلبانو درباره این باتری گفته است: «این دستاورد سرآغاز دوره جدیدی را در زمینه مواد حالت جامد و فناوری‌های تولید رقم می‌زند.ما تمام موانعی مانند عملکرد در آب و هوای سرد، شیوه‌های ارزان‌قیمت برای تولید و قابلیت ایجاد الکترودهای محکم حالت جامد با ضخامت قابل‌توجه را که باتری‌های حالت جامد برای رسیدن به تولید تجاری با آن مواجه بودند، برطرف کرده‌ایم و از توسعه‌دادن این دستاورد بسیار هیجان‌زده‌ایم.»

فیسکر افزود: «مزیت اصلی این باتری‌های حالت جامد این است که با درنظرگرفتن مواد اولیه به‌کار رفته، قابلیت تولیدی بسیار ارزان‌تری نسبت‌به باتری‌های لیتیوم یونی دارند. سایر باتری‌ها، ادعای متفاوتی را مطرح کرده‌اند، اما همه آن‌ها بسیار گران‌قیمت هستند.نکته منحصربه‌فرد باتری‌های ما این است که ماده حلّالی که در ساخت باتری‌ها استفاده می‌کنیم، ارزان‌ترین ماده‌ موجود یعنی آب است. این مساله باتری ما را بسیار ارزان و قابل‌تولید می‌کند. برای تولید این باتری نیازی به محیط آزمایشگاهی و «اتاق تمیز» نیست و به‌راحتی و سرعت می‌توان کارخانه‌های بزرگی را برای تولید آن احداث کرد. برآورد ما این است که تا سال ۲۰۲۰ قیمت این باتری‌ها یک‌سوم قیمت باتری‌های لیتیوم یونی باشد.»

همان‌طور که هنریک فیسکر اشاره کرده است کمپانی او سازنده باتری نیست، اما او از قبل هم برای تولید خودروی الکتریکی خود با نام ای‌موشن که هفته گذشته در نمایشگاه محصولات الکترونیکی لاس‌وگاس رونمایی شد، با غول‌های باتری‌سازی جهان مانند «ال‌جی کِم» همکاری‌هایی داشته است.

ای‌‌موشن با اندازه‌ای تقریبا یکسان با سری ۵ ب‌ام‌و با یک بار شارژ گستره مسافتی ۶۵۰کیلومتر را می‌پیماید و از یک پکیج باتری لیتیوم یونی با توان ۷۸۰اسب‌بخار بهره می‌برد.

همچنین طبق ادعای هنریک فیسکر ، این ماشین با بهره‌گیری از سنسورهای پیشرفته لیدار نخستین خودروی خودران واقعی در سطح چهارم است که بدون دخالت راننده قابلیت رانندگی دارد.

فیسکر همچنین درحال کار روی یک سیستم شارژ سریع القایی بی‌سیم است؛ زیرا به گفته او رسیدن به این میزان از شارژ در مدت زمان یک دقیقه، یک کابل مسی به قطر پای یک فیل را می‌طلبد و هیچ کس حاضر نیست از چنین چیزی استفاده کند.به همین خاطر بهتر است خودرو را روی صفحه‌ای که در زمین کار گذاشته شده پارک کرد.

به باور فیسکر پمپ بنزین‌های امروزی در آینده مکان‌های ایده‌آلی برای ارائه شارژ سریع خواهند بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =