دستورالعمل و ابلاغیه‌ای در زمینه قطع ارز مبادله‌ای وجود ندارد. سیاست‌های بانک مرکزی حدود یک سال و نیم است که بر تک‌نرخی کردن قیمت ارز تاکید دارد و همانطور که مشاهده می‌شود، قیمت دلار الان به حدود ۴۴۰۰تومان رسیده است

به گزارش« اخبار خودرو » ، قطعه‌سازان به‌دنبال افزایش قیمت قراردادهای خود با خودروسازان هستند. مساله‌ای که خودروسازان تحقق آن را منوط‌ به اجازه افزایش قیمت خودروها توسط شورای رقابت می‌دانند. اما قطعه‌سازان می‌گویند قیمت تمام‌شده تولید قطعات برای آن‌ها بیشتر از قیمت فروش به خودروسازان تمام می‌شود که در نتیجه قطعه‌سازان نه‌تنها سود نمی‌برند، بلکه متضرر می‌شوند.

[caption id="attachment_200551" align="aligncenter" width="635"]بلاتکلیفی قطعه‌سازان در توسعه خودروسازی احتمالا حدود ۱۰ تا ۱۵روز دیگر ، ارز مبادله‌ای به مواد اولیه و قطعات موردنیاز قطعه‌سازان اختصاص نخواهد یافت[/caption]

این فرایند در حالی است که روز گذشته یکی از اعضای هیات‌مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودروی ایران بدون دریافت هیچ ابلاغیه یا دستورالعمل مشخص از وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک، بانک مرکزی و... اعلام کرد ۱۰ تا ۱۵روز دیگر ارز مبادله‌ای قطعه‌سازان برای واردات قطع می‌شود و این موضوع باعث افزایش بیشتر قیمت تمام‌شده تولید خواهد شد که براین‌اساس، پیش‌نویسی هم برای ارائه به شورای رقابت و مدیران ارشد خودروسازی تهیه کرده‌اند تا درمورد افزایش قیمت خودروهای تولید داخل و متعاقب آن افزایش قیمت فروش قطعات به خودروسازان تصمیم‌گیری شود.

قیمت جهانی ضربدر قیمت روز ارز

در این رابطه یکی از اعضای هیات‌مدیره انجمن قطعه‌سازان خودروی ایران در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» با بیان اینکه ارز مبادله‌ای کل صنعت قطعه‌سازی در آینده نزدیک قطع می‌شود، گفت: «ما اخبار موثقی داریم که در راستای تک‌نرخی کردن قیمت ارز، این جریان در آینده نه‌چندان دور و احتمالا حدود ۱۰ تا ۱۵روز دیگر رخ خواهد داد، دیگر ارز مبادله‌ای به مواد اولیه و قطعات موردنیاز قطعه‌سازان اختصاص نخواهد یافت، چراکه خیلی از کالاهایی که ما برای آنها ارز مبادله‌ای دریافت می‌کردیم، طی یک هفته گذشته تبدیل به ارز آزاد شده است.»

محمد شهپری در پاسخ به این سوال که آیا در این زمینه دستورالعمل اجرایی یا ابلاغیه‌ای به دست قطعه‌سازان رسیده است یا خیر، توضیح داد: «دستورالعمل و ابلاغیه‌ای در این زمینه وجود ندارد. سیاست‌های بانک مرکزی حدود یک سال و نیم است که بر تک‌نرخی کردن قیمت ارز تاکید دارد و همانطور که مشاهده می‌شود، قیمت دلار الان به حدود ۴۴۰۰تومان رسیده است.»

این فعال در صنعت خودرو با اشاره به اینکه درحال‌حاضر قیمت مواد اولیه خیلی از کارخانجات دولتی مثل تولیدکنندگان مس، آلومینیوم، زاماک و... حاصل قیمت جهانی این مواداولیه ضربدر قیمت روز ارز است، اظهار کرد: «به همین دلیل قیمت مواداولیه تولید داخل نیز به‌شدت افزایش پیدا کرده است و اگر در این زمینه درمورد خودروسازان و قطعه‌سازان چاره‌اندیشی نشود و شورای رقابت، این مساله و اتفاقاتی را که در نتیجه آن خواهد افتاد، بررسی نکند، این صنعت در آینده نه‌چندان دور دچار بحرانی بسیار سنگین خواهد شد.»

وی در ادامه در رابطه با عمده‌ترین مواد اولیه موردنیاز قطعه‌سازان، افزود: «یک‌سری از قطعه‌سازان نیاز به وارد کردن مواد اولیه مانند میلگرد و فولاد دارند و عمده نیاز وارداتی آنها مربوط‌به قطعات نیمه‌ساخته است. وقتی قرار است یک قطعه‌ساز مجموعه خودرو تولید کند، این مجموعه ارزبری دارد. یا برای تولید یک موتور EC با عمق ساخت داخل بالا، قطعاتی مانند کالکتور، مگنت، یک‌سری از بووش‌ها، زغال و... نیاز است که اساسا ساخت داخل ندارد. همچنین برای تولید کولر خودرو نیاز به کمپرسور است که در کشور تولید نمی‌شود و باید وارد شود. به‌طورکلی قطعات الکترونیک و های‌تک که در تولید خودرو به‌کار می‌رود، مثل ای‌سی‌یو یا بوردهای الکترونیک خودرو نمی‌تواند ساخت داخل باشد.»

به گفته شهپری، برخی از قطعه‌سازان حتی برای تولید برف‌پاک‌کن خودرو ناچار به واردات لاستیک این قطعه هستند چون این قطعه پتنت است و با وجود اینکه تیغه و همه بخش‌ها در کشور ساخته می‌شود، امکان تولید این لاستیک با این کیفیت و شکل در ایران وجود ندارد.

فعالیت کمیته انجمن بی‌نتیجه ماند

سال گذشته دبیر انجمن قطعه‌سازان خودروی ایران در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» در این رابطه توضیح داد که درراستای کاهش هزینه‌های خرید مواد اولیه و قطعات برای شرکت‌های قطعه‌ساز، کمیته گمرکی انجمن قطعه‌سازان جهت اصلاح تعرفه‌های گمرکی سال ۹۶ با وزارت صنعت، معدن و تجارت به مذاکره پرداخت.

مازیار بیگلو همچنین تاکید کرد: «به‌دنبال این مذاکرات به‌منظور تکمیل اطلاعات و ارائه بهترین پیشنهاد به این وزارتخانه قرار شد اعضای انجمن قطعه‌سازان تا بهمن ماه سال ۹۵، فهرستی از ردیف تعرفه‌های مورداستفاده خود تهیه کرده و برای به‌نتیجه رسیدن این مذاکرات تحویل انجمن قطعه‌سازان دهند تا براساس فهرست‌های ارائه شده، در این زمینه تصمیم‌گیری شود.»

بر این اساس محمد شهپری در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط ایجاد شده فعلی، نتیجه فعالیت آن کمیته چه بوده است، گفت: «این کار به این شکل صورت نگرفت و متاسفانه به جای کاهش قیمت مواد اولیه، افزایش قابل‌توجهی در این بخش اتفاق افتاد. ضمن اینکه ارز مبادله‌ای واردات نیز در حال حذف است.»

وی با اشاره به اینکه انجمن درحال آماده‌سازی یک پیش‌نویس است که آن را به‌صورت مکتوب دراختیار مدیران ارشد خودروسازان قرار دهد، اظهار کرد: «عمده قیمت خودرو توسط شورای رقابت تعیین می‌شود. درواقع محاسباتی که منجربه افزایش یا کاهش قیمت خودرو می‌شود، بر همین اساس خواهد بود و ما این پیش‌نویس را آماده کرده‌ایم که دراختیار رئیس شورای رقابت قرار بگیرد تا در این رابطه تصمیم‌گیری شود.»

شهپری در رابطه با عمده‌ترین مواد اولیه‌ای که موردنیاز قطعه‌سازان است، توضیح داد: «یک‌سری فولادهای آلیاژی که امکان ساخت داخل آن‌ها وجود ندارد، گِرِیدهای خاصی از میلگردها، برخی از ورق‌های فولادی که تولیدات فولاد مبارکه نمی‌تواند به‌طور کامل تامین‌کننده نیاز قطعه‌سازان در این زمینه باشد، ازجمله مواد اولیه وارداتی در این دسته هستند که معمولا هم از کره‌جنوبی وارد می‌شوند. همچنین خیلی از مواد پلاستیک و پلیمری هم هنوز ساخت داخل ندارند. بخشی از پلی‌استارها، پلی‌آمیدها، پلی‌کربنات و مواد تخصصی پلاستیک را پتروشیمی می‌تواند تولید کند و بخشی هم داخل کشور تولید نمی‌شود.»

این عضو هیات‌مدیره انجمن قطعه‌سازان خودرو در پایان تاکید کرد: «برآوردها به‌طور کلی نشان می‌دهد حجم و ارزش مالی واردات قطعات به کشور از مواد اولیه بیشتر است.»

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۴
    خدایا به بنده هات یکمی شرم حیا بده تا این همه دروغ نگن!!!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =