کد خبر: 209657
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۷

باید توجه داشت که یکی از اصلی‌ترین دلایل در نظر گرفتن تعرفه‌ برای واردات خودرو‌، جلوگیری از خروج ارز است. حال باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که تا چند سال آینده خودرویی صرفا با سوخت فسیلی در جهان تولید نخواهد شد و با این اوصاف حتی در نظر گرفتن تعرفه ۱۰۰درصدی هم دردی را از کشور دوا نمی‌کند.

به گزارش« اخبار خودرو » ، پس از اعلام تعرفه جدید برای خودروهای هیبریدی برخی واردکنندگان نسبت به این افزایش تعرفه معترض شدند اما این در حالی است که با گذشت چهار سال از ورود این خودروها به کشور، قیمت بالایشان به ترمزی برای همه‌گیری هیبریدی‌ها بین مردم تبدیل شده است.

اگرچه خودروهای هیبریدی در کاهش آلودگی هوای کلانشهرها نقش دارند، اما این نقطه آرمانی و مطلوب نیست و نمی‌توان از آن به‌عنوان تنها راهکار پیش رو در شهرهای بزرگ نام برد. تا جایی‌که کمپانی‌های بزرگی چون تویوتا و هیوندای بحث خودروهای EV را برای کاهش آلایندگی‌های موجود در هوا مطرح می‌کنند و بر این باورند که می‌توان خودروهایی را به خیابان‌ها فرستاد که قابلیت حرکت تمام‌وقت با موتور الکتریکی را داشته باشند؛ امکانی که پیش از تولید خودروهای برقی در خودروهای پلاگین‌هیبرید عملیاتی کرده‌اند.

[caption id="attachment_209658" align="alignleft" width="360"]پلاگین هیبریدها پلاگین هیبرید[/caption]

خودروسازان مسئول ایجاد ایستگاه‌های شارژ در تمام دنیا هستند

مسلما دلیل اصلی آلودگی هوای شهرهایی چون تهران، فقط خودروها به‌تنهایی نیستند اما اگر تصور کنیم که تمام خودروهای تهران بدون هیچ آلایندگی در سطح شهر حرکت کنند، می‌توان احتمال داد که درصد زیادی از آلودگی هوا کاهش پیدا می‌کند.

ولی برای رسیدن به چنین هدفی مهم‌تر از تولید، مونتاژ و واردات خودروهای برقی، ایجاد زیرساخت‌هایی است که پیاده‌سازی آن یک‌روزه انجام نمی‌شود و پیش‌نیاز آن مطالعات محلی در ایران، همچنین سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین خودروسازان با دولت و دیگر نهادهای داخلی است.

درست برخلاف باورهای عمومی، این خودروسازان هستند که در سراسر دنیا زیرساخت‌های شارژ را با مشارکت دولت‌ها انجام می‌دهند؛ نکته‌ای که گویا در ایران به کلی مغفول مانده و قرار است تمام مشکلات توسط دولت حل‌و‌فصل شود.

مسیر اصلی که در کشورهای توسعه‌یافته برای رسیدن به این هدف انتخاب‌شده، گذر از شرایط پیشین است که به تشویق مردم برای استفاده از خودروهای هیبرید منجر شود.

مردمی که به استفاده از خودروهای هیبریدی عادت کرده‌اند، پس از مدتی با نسخه‌های پلاگین آن درگیر می‌شوند و با گذر از نسخه‌های پلاگین هیبرید، خودروهای تمام‌برقی را انتخاب و مورد استفاده قرار می‌دهند.

پلاگین‌هیبرید‌ها دروازه ورود به حمل‌و‌نقل پاک

پلاگین‌هیبریدها این قابلیت را دارند که به‌صورت مشترک با خودروهای برقی از ایستگاه‌های شارژ استفاده کنند. البته با این تفاوت که مسافت‌ بیشتری را بدون خروج هیچ آلایندگی طی طریق کنند.

بنابراین کم‌کم به‌جای خودروهای هیبرید معمولی، پلاگین-هیبریدها رواج پیدا می‌کنند و مردم به استفاده از جایگاه‌های شارژ برقی عادت می‌کنند. درنهایت تا صنعتی شدن نسل جدید باتری‌ها، این خودروسازان هستند که زمان می‌خرند تا باتری‌های پیشرفته‌تری را تولید کنند.

اما سوال اصلی اینجاست که چرا کمپانی‌هایی که امروزه از افزایش تعرفه هیبریدها نگران هستند به این فکر نمی‌کنند که شرکت‌های مادر که آنها نمایندگی‌شان را در کشور برعهده دارند در حال کنار‌گذاری خودروهای هیبرید هستند.

درواقع در شرایط فعلی بیشترین توان این واردکنندگان باید روی همکاری با دولت برای احداث زیرساخت‌های لازم برای بهره‌وری از پلاگین‌هیبریدها باشد، تا همزمان پیش‌نیازهای خودروهای برقی نیز ایجاد شود.

کمپانی تویوتا که چند وقتی هیچ استراتژی برای تولید خودروهای تمام‌برقی نداشت، دو هفته پیش اعلام کرد آخرین پازل برای تحقق دنیای خودروهای برقی را پیدا کرده و تا سال ۲۰۲۰ خودروهای تمام‌برقی این برند ژاپنی نیز وارد بازار خواهند شد.

از این گذشته طبق برنامه‌ریزی که کمپانی‌های خودروسازی انجام داده‌اند تا حدود ۲۰ سال آینده اکثر خودروهای شهری که کمپانی‌های بزرگ خودروسازی تولید می‌کنند، از انواع EV خواهند بود.

همان‌طور که می‌دانیم این عنوان برای خودروهای پلاگین‌هیبرید، تمام‌برقی و پیل سوختی استفاده می‌شود. بنابراین افزایش تعرفه خودروهای هیبریدی را که توسط دولت انجام پذیرفت، می‌توان با این دید نگریست که تا چند سال آینده خودروی شهری با سوخت صرفا فسیلی تولید نخواهد شد.

باید توجه داشت که یکی از اصلی‌ترین دلایل در نظر گرفتن تعرفه‌ برای واردات خودرو‌، جلوگیری از خروج ارز است. حال باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که تا چند سال آینده خودرویی صرفا با سوخت فسیلی در جهان تولید نخواهد شد و با این اوصاف حتی در نظر گرفتن تعرفه ۱۰۰درصدی هم دردی را از کشور دوا نمی‌کند.

بنابراین چگونه می‌توان از خروج ارز جلوگیری کرد؟ به نظر می‌رسد بهترین راهکار برای واردکنندگان که نگران افزایش تعرفه خودروهای هیبرید استاندارد هستند، تصویب تعرفه‌های جدیدی است که در آن پلاگین‌هیبریدها جای داشته باشند.

همچنین می‌توان پیشنهاد داد که در تعرفه پلاگین‌هیبریدها ظرفیت باتری و توان پیمایش «صرفا» با نیروی برق، مبنای ارزش‌گذاری برای افزایش یا کاهش تعرفه باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =