کد خبر: 210328
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۳:۰۳

درصورت عدم تداخل مطرح‌شدن این موضوع در صحن علنی مجلس با بررسی لایحه بودجه ۹۷، این کاهش تعرفه به‌زودی موردبررسی قرار می‌گیرد

به گزارش« اخبار خودرو » ، یک کارشناس خودروهای هیبرید می‌گوید این خودروها تاثیر زیادی در کاهش آلودگی هوا دارند. این اظهارنظر در حالی مطرح می‌شود که بر سر تاثیر هیبریدهای وارداتی در کاهش آلودگی هوا مدتی است بحث های زیاد و البته متفاوتی در جریان است.

با افزایش تعرفه خودروهای هیبرید تا چندین برابر، یکی‌از مسائلی که درباره علت آن مطرح می‌شد، این بود که این خودروها تنها در هنگام خاموش یا روشن‌شدن از توان الکتریکی خود استفاده می‌کنند و واردات خودروهای هیبرید تنها باعث ایجاد رانت برای عده‌ای می‌شود.

[caption id="attachment_209658" align="alignleft" width="360"]پلاگین هیبریدها پلاگین هیبریدها[/caption]

موضوع تعرفه خودروهای هیبرید به مجلس شورای اسلامی هم رسید و نمایندگان با تاکیدبر اینکه سیاست‌گذاری خودرویی باید در جهت کاهش آلودگی هوا باشد، به گفته یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اخیرا با اعمال ماده ۲۳۶ قانون آیین‏‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و امضای ۱۸نفر از نمایندگان، موضوع کاهش تعرفه واردات خودرو به هیات رئیسه مجلس ارائه شد و سپس هیات‌رئیسه آن را به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع داد.

کاهش تعرفه واردات خودرو در کمیسیون، رای لازم را کسب کرد و اکنون دوباره باید در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود.

ملکی همچنین اعلام کرده است درصورت عدم تداخل مطرح‌شدن این موضوع در صحن علنی مجلس با بررسی لایحه بودجه ۹۷، این کاهش تعرفه به‌زودی موردبررسی قرار می‌گیرد.

با این وجود، به‌تازگی یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت، احتمال تغییر تعرفه‌ها را رد کرده است. بنابراین درحالی که اخبار و نظرات ضدونقیض درباره تعرفه چنین خودروهایی از تاثیر یا عدم‌تاثیر آن‌ها بر آلودگی هوا نشات می‌گیرد، سوال این است که آیا خودروهای هیبرید به‌واقع تاثیری در کاهش آلودگی هوا دارند؟

یک کارشناس خودورهای هیبرید با بیان اینکه خودروهای هیبرید وارداتی به‌طورقاطع در مصرف سوخت تاثیر دارند، به «دنیای خودرو» گفت: «آن‌ها نسبت‌به خودروهای دیگر ۵۰درصد کمتر بنزین می‌سوزانند. خیلی از اوقات موتور احتراق داخلی این خودروها خاموش است و صرفا موتور الکتریکی آن‌ها کار می‌کند.»

مهدی خرازان ادامه داد: «ساختار این خودروها برای مصرف سوخت کمتر است. خودروهای هیبرید دونوع سیستم قوای محرکه دارند، یکی احتراق داخلی که با بنزین کار می‌کند و دیگری موتور الکتریکی. زمانی که نیاز به قدرت یا شتاب زیاد داریم موتور احتراق داخلی بنزینی درحال کار است اما مواقعی مانند رانندگی در سطح شهر که قدرت کمتری نیاز است، موتور الکتریکی کار می‌کند و موتور بنزینی خاموش می شود.»

وی عنوان کرد: «این‌طور نیست که فقط در هنگام خاموش یا روشن‌شدن خودرو از بخش الکتریکی آن استفاده شود. خودروی هیبرید به‌معنای وجود دوجور سیستم قوای محرکه است.»

وی بیان کرد: «اعتقاد دارم که در کشور ما به‌راحتی می‌شود این خودروها را تولید کرد، البته نه اینکه در داخل طراحی شوند، اما می‌توان آن‌ها را مونتاژ کرد؛ به این صورت که امتیاز آن‌ها را از شرکت‌های خارجی تولیدکننده بگیریم و در داخل ایجاد اشتغال کنیم.»

خرازان اضافه کرد: «صرفا الزامی به واردات این خودروها نیست، بلکه می‌توانیم سیاست‌گذاری را به‌سمت تولید آن‌ها ببریم و همزمان مونتاژشان را در داخل راه‌اندازی کنیم. هیچ زیرساخت خیلی ویژه و خاصی نیاز نیست. می‌توانیم از اینجا شروع کنیم تا بعد به‌تدریج یک سری از قطعات را در داخل بسازیم.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =