کد خبر: 210657
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۱

ارائه تسهیلات برای ساخت و بهره‌برداری از شناورهای گردشگری دریایی، حمایت از کارگاه‌های شناورسازی و کشتی‌سازی‌های داخلی را در جهت کمک به رونق گردشگری دریایی در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

به گزارش« اخبار خودرو » ، درحالی که راه‌اندازی کشتی کروز در سواحل جنوبی کشور در ایام نوروز سال گذشته سروصدای بسیاری به پا کرد، اما همچنان خبری از عزمی جدی برای به‌کارگیری این کشتی‌ها در سواحل شمالی کشور که عمدتا به‌عنوان یک جاذبه تفریحی - توریستی موردتوجه گردشگران داخلی و خارجی بوده، نیست.

به عقیده بسیاری از کارشناسان حوزه گردشگری، اگرچه خطه شمالی کشور از ۴۷۸کیلومتر خط ساحلی و گردشگران نسبتا ثابت بهره می‌برد اما زیرساخت‌های این منطقه به‌هیچ‌عنوان در زمره زیرساخت‌های مناسب گردشگری قرار نمی‌گیرد.

از همین رو، محمد راستاد ، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار «دنیای خودرو» از تسهیلات ارزان‌قیمت و مشوق‌های مختلف برای فعالان بخش خصوصی که تمایل به توسعه زیرساخت‌های گردشگری دریایی دارند، خبر داد.

اهم موضوعات طرح‌شده در این گفت‌وگو و نظر مدیرعامل سازمان بنادر به آن‌ها را می‌خوانید:

[caption id="attachment_210673" align="aligncenter" width="675"]به فعالان گردشگری دریایی تسهیلات مناسب می‌دهیم به فعالان گردشگری دریایی تسهیلات مناسب می‌دهیم[/caption]

محمد راستاد در پاسخ به پرسش خبرنگار «دنیای خودرو» مبنی‌بر این که به‌عنوان مدیرعامل سازمان بنادر چه برنامه‌ای برای رونق گردشگری در سواحل دریای خزر دارید، گفت: «یکی از برنامه‌های مهم ما حمایت از فعالیت‌های گردشگری دریایی به‌منظور افزایش میزان استفاده هموطنان عزیزمان از گردشگری دریایی و امکانات جانبی آن است. به‌همین‌منظور، حمایت از فعالان بخش خصوصی و ارائه تسهیلات مناسب برای ساخت و بهره‌برداری از شناورهای گردشگری دریایی، حمایت از کارگاه‌های شناورسازی و کشتی‌سازی‌های داخلی را در جهت کمک به رونق گردشگری دریایی در دستور کار خود قرار داده‌ایم.»

وی ادامه داد: «حمایت از بخش خصوصی به‌شدت موردتاکید ماست زیرا آن‌ها یک سری زیرساخت‌ها را که موردنیاز گردشگری دریایی است تامین می‌کنند.»

بنابراین، این مطلب را بارها در سطح رسانه‌ها و به فعالین بخش خصوصی اعلام کرده‌ایم و انتظار داریم فعالین این حوزه از این موضوع استقبال کنند. ما هم به رویکرد حمایتی خود ادامه خواهیم داد و امیدواریم با سیاست‌هایی که وضع کرده‌ایم، چه در حوزه اعطای تسهیلات و چه در حوزه دیگر حمایت‌ها، بتوانیم شاهد رشد میزان استفاده از پتانسیل‌های دریایی در حوزه گردشگری باشیم.»

راستاد در پاسخ به این پرسش که آیا همانند سال گذشته که در سواحل جنوبی کشور شاهد فعالیت کشتی‌های کروز بودیم، می‌توانیم انتظار مشاهده این کشتی‌ها در دریای خزر را داشته باشیم یا خیر، تصریح کرد: «بله، بعضا مراجعاتی برای شروع این فعالیت‌ها ازسوی بخش خصوصی داشته‌ایم که طبیعتا براساس سیاست‌های سازمان بنادر، این موضوع موردحمایت جدی ماست اما پیشنهاداتی که ارائه می‌شوند تا رسیدن به مراحل عملیاتی کمی زمان‌بر هستند و باید در این زمینه کمی صبورتر باشیم.»

دریایی با منابع فوق‌العاده

دریای مازندران با دارابودن منابع متعدد ازجمله ظرفیت‌های موجود در بخش انرژی، گردشگری، محیط‌زیست، تجارت و حمل‌ونقل می‌تواند نقش ویژه‌ای در توسعه اقتصاد دریامحور کشور ایفا کند. این استان همچنین با ۴۷۸کیلومتر طول نوار ساحلی با احتساب تالاب‌ها، فرورفتگی‌ها و رودخانه‌ها در این بخش، قابلیت‌های فراوانی دارد.

علی رزاق کارشناس گردشگری دریایی در این مورد به خبرنگار روزنامه «دنیای خودرو» می‌گوید: «ارتباط بین دریای خزر و آب‌های آزاد و گردش اقتصادی حاصل از آن می‌تواند تاثیر زیادی بر اقتصاد قفقاز و آسیای میانه بگذارد؛ با وجود این، درحالی‌که همسایگان شمالی کشورمان نهایت استفاده را از این منابع برده‌اند، استفاده نکردن از جایگاه خاص دریایی مازندران، این استان و دیگر استان‌های ساحلی را از مزایای اقتصاد حاصل از عواید دریا بی‌بهره ساخته است.»

به عقیده بسیاری از کارشناسان، توجه به صنعت گردشگری و استفاده از قابلیت‌های دریا برای سهولت در این امر و گردشگرپذیرکردن سواحل می‌تواند اثرات مثبت فراوانی در افزایش سود اقتصادی و بهبود وضعیت زندگی مردم ساحل‌نشین داشته باشد، به‌طوری‌که مانع از مهاجرت نیروی کار آنان به شهرهای مرکزی کشور شود.

محسن کاشی بندان کارشناس دریانوردی در این زمینه می‌گوید: «طبق نظرسنجی‌های انجام‌شده، دریا اولین جاذبه گردشگری مازندران است که مسافران را به این استان می‌کشاند اما گردشگری در حوزه‌های آبی تعاریف مختلفی دارد و تنها به دریا محدود نمی‌شود. گردشگری دریایی علاوه‌بر نوار ساحلی کنار دریا در حوزه‌های آبی دیگری همچون دریاچه پشت سدها، رودخانه‌ها و آب‌بندان‌ها نیز می‌تواند با جذب گردشگر، مکانی تفریحی را تعریف کند. متاسفانه، در گذشته ورود به موضوع گردشگری دریایی چندان در مازندران شناخته‌شده نبود، اما خوشبختانه چندسالی است که به‌طورجدی و با همکاری دستگاه‌های مرتبط ورود بخش خصوصی به این حوزه رونق گرفته است.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =