درخواست کرده‌ایم با موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت تاییدیه‌ای برای واردات قطعات خودرو از انجمن قطعه‌سازان اخذ شود. اگر این اتفاق بیفتد، واردات قطعاتی که ساخت داخل دارند، یا بسته می‌شود یا با تعرفه‌های سنگین انجام می‌شود

به گزارش« اخبار خودرو » ، خط‌تولید قطعات پلیمری یک شرکت قطعه‌ساز در قالب طرح توسعه فاز یک این شرکت روز گذشته با حضور نجفی، استاندار البرز افتتاح شد. در این رابطه رئیس هیات‌مدیره شرکت شفق دانا در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» با بیان اینکه این پروژه از سال ۱۳۸۶ کلید خورده است، گفت: «به‌دلیل تحریم‌های اقتصادی، بهره‌برداری چند سال به تاخیر افتاد اما پس از توافق برجام از سال گذشته پروژه ادامه یافت تا شهریور‌ماه سال جاری نهایی و درحال حاضر افتتاح شد.»

ژوبین قاسمی‌ قهیازی با اشاره به اینکه در این پروژه برای ۳۰۰نفر در شهرک صنعتی هشتگرد اشتغال ایجاد شده است، اظهار کرد: «فعالیت این شرکت در زمینه تولید قطعات پلیمری و تزئینات خارجی خودرو شامل آینه‌های جانبی، جلوپنجره، دستگیره‌های دربازکن، دستگیره‌های سقف و سری دنده خودرو است.»

[caption id="attachment_211092" align="aligncenter" width="449"]افتتاح یک خط تولید قطعات پلیمری افتتاح یک خط تولید قطعات پلیمری[/caption]

قیمت ۱۰درصد بالاتر از فوب بندرعباس

وی در پاسخ به این سوال که چه مشکلاتی در حیطه تامین مواداولیه پلیمری وجود دارد، توضیح داد: «بخشی از مواد پتروشیمی موردنیاز را از داخل تامین می‌کنیم که طی چند ماه اخیر افزایش قیمت زیادی داشته است. متاسفانه در این زمینه برنامه‌ای برای کنترل قیمت‌ها وجود ندارد. اگرچه توافقاتی وجود داشت که عرضه این مواد با ۱۰درصد بالاتر از قیمت فوب بندرعباس باشد، اما الان این اتفاق نمی‌افتد. چون کسانی که نفع می‌برند این فرایند را کنترل می‌کنند و اجازه نمی‌دهند این مواد اولیه به دست تولیدکننده واقعی برسد.»

این فعال صنعت قطعه‌سازی در ادامه با اشاره به اینکه بخشی از مواد اولیه موردنیاز ما وارداتی است، افزود: «مواد وارداتی موردنیاز ما در داخل تولید نمی‌شود. متاسفانه در این بخش در عین اینکه تولید داخل وجود ندارد، تعرفه واردات این مواداولیه نیز بسیار بالا است. به این ترتیب مکاتبات بسیاری با اتاق بازرگانی و گمرکات و وزارت صنعت داشته‌ایم. اما مساله برطرف نشده و تعرفه واردات این مواد همچنان ۲۰درصد به بالا است.»

به گفته وی، این واحد تولیدی نزدیک به یک سال است هیچ‌گونه ارز مبادله‌ای برای واردات مواد اولیه موردنیاز خود دریافت نکرده است. برای اکثر مواد و کالاهای موردنیاز در صنعت قطعه‌سازی، بیش از یک سال است که ارز مبادله‌ای حذف شده است.

افزایش تولید قطعه‌سازان در گرو تولید خودروسازان

قاسمی با بیان اینکه تیراژ تولید قطعه‌سازان رابطه مستقیم با تیراژ تولید خودروسازان دارد، تاکید کرد: «درحال‌حاضر تولید خودروسازان به حدود یک‌میلیون‌و۳۰۰هزاردستگاه در سال رسیده است که امیدواریم براساس اهداف تعیین‌شده در سند چشم‌انداز این صنعت تا سال ۱۴۰۴، این میزان به ۳میلیون دستگاه برسد.»

وی ضمن توضیح این مطلب که جوینت‌ونچر پژو و ایران‌خودرو (ایکاپ) قرار است در آینده نزدیک سالانه ۲۵۰هزاردستگاه‌خودرو تولید کنند، گفت: «طی همکاری مشترک سیتروئن و سایپا متعهد شده‌اند سالانه ۲۰۰هزاردستگاه‌خودرو به بازار عرضه کنند که امیدواریم این تعهدات طبق برنامه‌ریزی مشخص به نتیجه برسد تا به‌تبع آن قطعه‌سازان نیز بتوانند افزایش تولید داشته باشند.»

طرح انجمن برای کنترل واردات قطعه

واردات قطعاتی که داخل کشور تولید می‌شود، آن هم با تعرفه پایین، مساله‌ای است که چالش‌هایی را در این بخش از صنعت ایجاد می‌کند. در این رابطه قاسمی با اشاره به تاثیر این موضوع بر تولید داخل، گفت: «این یکی از جدی‌ترین معضلات این صنعت است. موضوعی که آن را با مسئولان مختلف در میان گذاشته‌ایم و خواسته‌ایم در جلسات خود آن را مطرح کنند.»

به گفته این فعال صنعت قطعه‌سازی، برخی از واردکنندگان، کالا یا قطعه‌ای را در یک کانتینر به‌عنوان کالای نیمه‌ساخته یا مواداولیه وارد می‌کنند و در کنار آن، کالای ساخته‌شده و آماده را نیز به کشور می‌آورند.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه در انجمن قطعه‌سازان دنبال ایجاد طرحی هستیم، اظهار کرد: «درخواست کرده‌ایم با موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت تاییدیه‌ای برای واردات قطعات خودرو از انجمن قطعه‌سازان اخذ شود. اگر این اتفاق بیفتد، واردات قطعاتی که ساخت داخل دارند، یا بسته می‌شود یا با تعرفه‌های سنگین انجام می‌شود. به این ترتیب به حل این معضل کمک خواهد شد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =