کد خبر: 211338
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۴:۱۹

لازم به ذکر است آنچه پنجمین همایش را نسبت به دوره‌های پیشین متفاوت کرده بود، تبادل نظر و پرسش و پاسخ‌های عمدتا چالشی بود که فضای متفاوت و موثری را نیز ایجاد کرده بود.

به گزارش « اخبار خودرو » ، دومین روز از پنجمین همایش بین‌ المللی صنعت خودروی کشور که به برگزاری پنل‌ها و نشست‌های علمی-تخصصی اختصاص داشت، در سالن همایش‌های برج میلاد با تجلیل از محمدرضا نعمت‌زاده وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان پدر صنعت ایران و همچنین بزرگداشت و تجلیل از بزرگان و پیشکسوتان صنعت خودرو و قطعات کشور به پایان رسید.

به گزارش «دنیای خودرو»، در مراسم اختتامیه این دوره از همایش بین‌المللی صنعت خودرو که با حضور وزیر سابق صنعت و همچنین منصور معظمی رئیس هیات‌عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و جمعی دیگر از مسئولین این صنعت برگزار شد، از شش پیشکسوت صنعت قطعه‌سازی و خودروسازی کشور تجلیل به عمل آمد.

[caption id="attachment_211339" align="aligncenter" width="1000"]آنچه پنجمین همایش را نسبت به دوره‌های پیشین متفاوت کرده بود، تبادل نظر و پرسش و پاسخ‌های عمدتا چالشی بود که فضای متفاوت و موثری را نیز ایجاد کرده بود. آنچه پنجمین همایش را نسبت به دوره‌های پیشین متفاوت کرده بود، تبادل نظر و پرسش و پاسخ‌های عمدتا چالشی بود که فضای متفاوت و موثری را نیز ایجاد کرده بود.[/caption]

سیف‌الله ابراهیمی، عبدالله اکبری‌راد، رضا رضایی، سیدعلی مرتضوی، داود میرخانی‌رشتی و ایرج یزدانبخش از جمله کسانی بودند که با لوح و تندیس موردتقدیر قرار گرفتند.

دومین روز این همایش به سخنرانی و نشست‌های علمی-تخصصی با موضوعات «جایگاه زنجیره تامین در صنعت خودرو و سیاست‌گذاری برای تعالی آن» و همچنین «معماری مناسب و راهکار همپایی فناوری برای زنجیره تامین رقابت‌پذیر» اختصاص یافت که این محورها با حضور فعالان و کارشناسان داخلی و خارجی خودروسازی و قطعه‌سازی کشور مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و به دنبال آن پیشنهاداتی نیز برای بهبود شرایط و توسعه و ارتقای این صنعت ارائه شد.

لازم به ذکر است آنچه پنجمین همایش را نسبت به دوره‌های پیشین متفاوت کرده بود، تبادل نظر و پرسش و پاسخ‌های عمدتا چالشی بود که فضای متفاوت و موثری را نیز ایجاد کرده بود.

روز اول این همایش (سه‌شنبه) به سخنرانی و صحبت‌های مدیران دوخودروساز بزرگ کشورمان، سایپا و ایران‌خودرو در خصوص آخرین وضعیت این صنعت و شرکت‌های متبوع‌شان و همچنین صحبت‌های وزیر صنعت در رابطه با پیشنهاد برای ساخت خودروهای خودران و برقی اختصاص داشت.

به این ترتیب در روز پایانی، پنل‌های تخصصی و عموما با محوریت زنجیره‌تامین و همپایی فناوری برای این بخش برگزار شد. سخنرانان در این نشست‌های تخصصی به ارائه راهکار و البته بیان انتقاد و نقطه ضعف‌های زنجیره تامین پرداختند. نکته جالب در این بخش علاوه‌بر پیشنهادات سخنرانان، پرسش‌ و پاسخ‌هایی بود که حاضرین در جلسه با سخنرانان مطرح می‌کردند.

تاکید بر بحث زنجیره تامین و صنعت قطعه‌سازی در این همایش باعث تمایز آن با چهار دوره قبلی شد. به گفته حاضرین در جلسه مباحث مطرح شده در روز دوم این همایش بسیار کاربردی و پرمحتوا بود.

طبق نظر شرکت‌کنندگان، برگزاری دوره‌ای این چنین نشست‌هایی، توسط ایدرو و وزارت صنعت می‌تواند ضمن به‌روز رسانی و تبادل اطلاعات میان مدیران شرکت‌های خودروسازی و قطعه‌سازی کشورمان، باعث معرفی دستاوردهای جدید استادان، محققین و پژوهشگران حوزه صنعت خودرو و پیشنهادات این افراد به صنعت خودرو شود.

در نشست‌هایی که با موضوع معماری مناسب و راهکار همپایی فناوری برای زنجیره تامین رقابت‌پذیر برگزار شد، سخنرانان به چرایی مشکلات این بخش و همچنین راهکارها و سیاست‌هایی که می‌تواند منجر به ارتقای صنعت خودرو و جهانی شدن آن شود، پرداختند.

یکی از موضوعات مهمی که در این بخش مطرح شد، لزوم پیاده‌سازی فرمول‌های جدید برای صنعت خودرو و قطعه‌ کشورمان بود. به این صورت که باید در بحث زنجیره تامین و به‌کارگیری صحیح ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود تغییرات اساسی در صنعت کشور صورت گیرد.

در این نشست‌ها امیر البدوی استاد دانشگاه تربیت مدرس با ارائه پیشنهاد بازنویسی استراتژی صنعت خودرو، توجه بر ارتباط بین صنعت نفت، گاز و پتروشیمی با خودروسازان را مورد تاکید قرار داد و خواستار تشکیل اتاق فکر میان وزارت نفت و خودروسازان به منظور وحدت در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های آن شد.

به اعتقاد البدوی صنعت نفت و پتروشیمی به‌عنوان بزرگ‌ترین تامین‌کننده خودروسازان آن‌طور که باید نقش فعالی در صنعت خودرو ایفا نمی‌کند و باید تغییراتی در این بخش ایجاد شود که نیازمند تشکیل اتاق فکر میان وزارت نفت و خودروسازان است.

همچنین در دو نشست پی‌درپی دیگر موضوع جایگاه زنجیره تامین در صنعت خودرو و سیاست‌گذاری برای تعالی آن توسط اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها، پژوهشگران و مدیران در صنعت خودرو و قطعه‌سازی مورد بررسی قرار گرفت.

در این بخش عواملی ازجمله بازار پول، ابزارهای نوین مالی، ابزار و ماشین‌آلات مهندسی و تولید و... به‌عنوان تعدادی از چالش‌های موجود در این صنعت مورد بررسی قرار گرفتند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سعید ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷
    اره دیگه تجلیل از کسی شده که صنعت خودرو رو جهانی کرده ...

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =