کد خبر: 211357
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۷

در مورد عملکرد خودروسازان برای سال آینده باید به چند فاکتور توجه کرد. نخستین موضوع این است که باید منتظر گزارش‌های ۱۲ماهه خودروسازان بود و دید امسال چه میزان سودی برای هر سهم در نظر گرفته‌شده است.

به گزارش « اخبار خودرو » ، گروه خودرویی که روزگاری به‌عنوان لیدر بازار سرمایه در برابر سایر گروه‌های بورسی عرض‌اندام می‌کرد، حداقل در یک‌سال گذشته از روزهای آرمانی و اوج خود به‌شدت فاصله گرفته است. در این رابطه باید سهامداران گروه خودرویی با بررسی روند حرکتی خودروسازان، با احتیاط نسبت‌به خرید‌و‌فروش سهام خود اقدام کنند و گرفتار جو هیجانی بازار برای معامله سهامشان نشوند، ‌حال باید دید در کوتاه‌مدت و تا پایان سال خودروسازان چه مسیر حرکتی را در بورس طی می‌کنند.

[caption id="attachment_209594" align="aligncenter" width="700"]خودروسازان خودروسازان[/caption]

به‌همین‌منظور و برای اطلاع از آخرین وضعیت خودروسازان در بازار سرمایه، تاثیر برگزاری پنجمین همایش بین‌ المللی صنعت خودرو بر سهام خودرویی‌ها و همچنین آینده صنعت خودرو طی سال آینده در بورس تهران، سراغ شهاب‌الدین شمس و مصطفی احمدلو، دو تن از کارشناسان بازار سرمایه رفتیم و آن‌ها در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای خودرو» به بیان نظرات خود پرداخته‌اند.

شهاب‌الدین شمس - کارشناس بازار سرمایه :

مسائل مالیاتی و تجدید ارزیابی خودروسازان نهایی نشده است

روند حرکتی خودروسازان در هفته‌های گذشته را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در گروه خودرویی شاهد تحرکات مثبتی هستیم که این امر دلایل خاص خود را دارد. مهم‌ترین دلیل آن، نزدیک شدن به روزهای آخر سال است، چراکه در این ایام میزان فروش و تولید خودروسازان افزایش می‌یابد و این موضوع مزید بر علت می‌شود تا سهام خودرویی در دو ماه آخر سال نیز روند مثبتی به خود بگیرند.

وضعیت قطعه‌‌سازانی که در بورس هستند، چگونه است؟

ممکن است مجموعه‌های قطعه‌ساز با تغییرات قیمت فروش، گران‌تر شدن مواد اولیه، ورودی‌های شرکت را تا حدی جبران کنند و به‌نظر می‌رسد این هم می تواند محرک خوبی باشد .

موضوع مالیات و بحث تجدید ارزیابی خودروسازان سرانجام به کجا می‌انجامد؟

ازآنجاکه هنوز مسایل مربوط به مالیات و تجدید ارزیابی مجموعه‌های خودروساز و قطعه‌ساز نهایی نشده است، نمی‌توان دوباره نحوه اعمال این فاکتور و تاثیرش بر شرکت‌ها نظر دقیقی داد. شاید بر طیف گسترده‌ای از شرکت‌ها موثر نباشد ولی درهرصورت این مجموعه، باعث تقویت وضعیت بنیادی شرکت‌های بازار خواهد شد.

عملکرد خودرویی‌ها را برای سال آینده چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در مورد عملکرد خودروسازان برای سال آینده باید به چند فاکتور توجه کرد. نخستین موضوع این است که باید منتظر گزارش‌های ۱۲ماهه خودروسازان بود و دید امسال چه میزان سودی برای هر سهم در نظر گرفته‌شده است.

دومین موضوع اینکه اکثر قیمت‌های خودرویی‌های بورس، در سطوح حمایتی قرار دارند و اگر این نمادها مورداستقبال معامله‌گران قرا بگیرند، به‌طور‌قطع قیمت‌های این صنعت بورسی می‌تواند در مسیر رشد و افزایش قرار بگیرد.

سومین موضوع در این زمینه به نتیجه رسیدن همکاری‌های خودروسازان با شرکای خارجی است. باید صبر کرد و دید در سال آینده چند خودرو از قراردادهای مشترک روانه بازار خودروی کشور می‌شوند.

این روزها دوباره بازار ارز، مسیر افزایش قیمت را در پیش گرفته است و به‌طور کلی تمام ارزها در مدار صعودی قرار دارند. وضعیت بازار ارز چه تاثیری بر بازار سرمایه می‌گذارد؟

در‌حال‌حاضر حجمی از نقدینگی در بازار ارز وجود دارد و این بازار به‌عنوان یک بازار رقیب که سرمایه سرمایه‌گذار خرد و حتی سرمایه‌گذار حقوقی را به سمت خود می‌کشد، مقداری از نقدینگی را جذب کرده است. درحالی‌که دلار روند افزایشی را درپیش گرفته است و بازگشت دوباره پول به بازار سرمایه، روند رشد شاخص یا روند قیمت سهام بنیادی را تندتر خواهد کرد.

نحوه تاثیر افزایش قیمت دلار در بورس چگونه است؟

افزایش نرخ دلار در بازارها به ترتیب خاصی عمل می‌کند. این افزایش، ابتدا در بازارهای سکه و دلار جذب نقدینگی می‌کند سپس به بازارهای کالا و بورس می‌آید و نهایتا به بازار مسکن می‌رسد که آن‌هم به‌طور غیرمستقیم بخش کوچکی از بازار را دوباره متاثر خواهد کرد.

مصطفی احمدلو - کارشناس بازار سرمایه :

تاثیر مثبت حضور مدیران پژو و رنو در تهران بر سهام خودرویی‌ها

همزمان با برگزاری پنجمین همایش بین‌المللی صنعت خودرو در هفته گذشته، روند نمادهای خودرویی نیز در آن هفته مثبت بود. برگزاری این همایش چه پیامی برای خودروسازان در بورس خواهد داشت؟

باتوجه به حضور مدیران ارشد دو شرکت پژو و رنو در این همایش، برگزاری این رویداد خودرویی می‌تواند اخبار مثبتی را در بازار سرمایه رقم بزند. این در حالی است که مدیران این دو شرکت خودروساز فرانسوی باردیگر بر تعهدات خود در قراردادهای خودرویی با سایپا و ایران‌خودرو تاکید کردند که این موضوع می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی را بر عملکرد خودروسازان در بازار سرمایه رقم بزند.

روند حرکتی خودروسازان تا پایان سال جاری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

با‌توجه به اینکه در انتهای سال قرار داریم، به صورت اصولی باید روند حرکت نمادهای خودرویی تا پایان سال مثبت باشد. با این‌حال این امر بستگی به شرایط دارد. نخست ‌آنکه باید دید روند کلی حرکت بازار سرمایه تا پایان سال چگونه خواهد بود.

دومین مورد این است با‌توجه به عملکردی که خودروسازان از خود برجای گذاشته اند، باید دید اقبال سهام‌داران و فعالان بازار سرمایه به نمادهای خودرویی چگونه خواهد بود و آیا این صنعت بورسی مورد توجه آن‌ها قرار خواهد گرفت یا خیر؟

آیا می‌توان امید داشت روند حرکتی خودروسازان به‌صورت مستمر با رشد همراه باشد؟

در این باره باید گفت باتوجه به کلیتی که بر بازار سرمایه حکمفرماست، نمی‌توان انتظار داشت خودروسازان رشد مستمری داشته باشند، زیرا در‌حال‌حاضر این نمادها در حالت کلی در مرکزثقل بازار سرمایه قرار ندارند و گروه‌های دیگر بورسی در کانون توجه اهالی بازار سرمایه هستند.

بر‌همین اساس نمی‌توان انتظار رشد چشمگیر خودرویی‌ها را داشت. این در حالی است که خودروسازان بعد از مدتی که با رشد همراه می‌شوند، به اصطلاح نمادهای زمان اصلاح قیمتی آن‌ها فرا می‌رسد، با‌توجه به این موضوع باید منتظر ماند تا خودروسازان در بورس رشد تدریجی را به‌صورت بلندمدت تجربه کنند اما آهنگ رشد آن‌ها با کندی همراه خواهد بود.

آیا برای سال آینده می‌توان منتظر یک رشد قیمتی چشمگیر از سوی خودروسازان بود؟

با‌توجه به روندی که امسال خودروسازان طی کرده‌اند، حداقل در کوتاه‌مدت چنین امری بعید است اما با‌توجه به برگزاری مجامع سالانه خودروسازان در بهار سال آینده و همچنین انتشار گزارش‌های ۱۲‌ماهه آن‌ها باید دید محتوای این گزارش‌ها و مجمع چه خواهد بود و بعد از آن می‌توان نسبت‌به روند حرکتی خودروسازان در بورس طی سال آینده به اظهارنظر پرداخت.

همچنین باید دید آیا خودروسازان در حوزه همکاری‌های بین‌المللی دوباره می‌توانند به قراردادهای جدیدی دست یابند و در حوزه ارائه محصول چه گام‌هایی در این زمینه خواهند برداشت.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا. ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
    سلام ....کشوری که مسئولینش از دولت و مجلس گرفته و غیره... خودشونه بخواب زدن تا خودرو سازان هر بلایی که دوست دارن سر مردم بیارن چه توقعی میتونید داشته باشید.....سمند همون سمند نه کیفیتی نه فرقی کرده روز به روز تغیر قیمت داره ..نه امیدی نیست ....شورا تعین قیمت کجاست ....همه خوابن....بعد میخواین ارز را کنترل کنی کارخانه ای که تحت نظر خودته کنترل کن یا اینم نمیتونی... خجالت اوره
  • رضا. ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
    مردم عزیز خرید نکنید ایا این کارم نمیتونید برای منافع خودتون انجام بدین سمند سی و هفت میلیون درسته......ازماست که بر ماست

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =