کد خبر: 211359
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۴

شما صادرات زیادی ندارید چون بنگاه‌های اقتصادی کوچک دارید و هزینه‌های تولیدتان بالا است. ضمن اینکه برای پیشرفت در این صنعت، ایران نباید با چند ملیت کار کند، بلکه باید کل بازار جهان را مد نظر داشته باشد و از فرصت‌هایی که پیش می‌آید بهره ببرد

به گزارش « اخبار خودرو » ، تلاش قطعه‌ سازان برای یافتن مسیر درست توسعه و پیشرفت و به‌دست آوردن مجدد جایگاهی که در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ در آن قرار داشتند، باعث حضور فعالان و صاحب‌نظران داخلی و خارجی این صنعت شده است. به گونه‌ای که تعدادی از کارشناسان و فعالان جهانی قطعه‌سازی با حضور در همایش بین‌ المللی اخیر صنعت خودرو که با موضوع قطعه‌سازی و زنجیره تامین برگزار شد، درباره چالش‌ها و مشکلات پیش روی قطعه‌سازان و راه‌های رهایی و رفع موانع موجود اظهارنظر کردند.

رئیس کمیته ایران در انجمن قطعه‌ سازان فرانسه (FIEV) نیز با اشاره به مزایای کار تولید قطعه‌ سازان در ایران، گفت: «برخورداری از نیروی کار جوان و تحصیلکرده، بزرگ‌ترین سرمایه ایران و شرکت‌های فعال در این کشور است.»

[caption id="attachment_208820" align="aligncenter" width="627"]وقتی بحث تی‌رینگ مطرح می‌شود، اصلا اندازه قطعه‌ساز مطرح نیست. قطعه‌ُسازی که کوچک باشد اما بتواند سه معیار اصلی شامل قیمت، کیفیت و تامین به‌موقع را رعایت کند، پابرجا خواهد بود اگر می‌خواهید به تی‌یر۱، تی‌یر۲ و تی‌یر۳ برسید باید تولید را به حجم اقتصادی برسانید.[/caption]

هزینه پایین انرژی، مزیت تولید ایرانی

دیدیر هدین (Didier Hedin) با بیان اینکه ذهنیت کارآفرینان و بازرگانان ایرانی بسیار قابل‌توجه است، اظهار کرد: «به این ترتیب اگر بتوان منابع انسانی را با کارآفرینی تلفیق کرد، منافع زیادی تامین می‌شود و آینده خوبی در صنعت خودرو رقم می‌خورد.»

وی با توضیح اینکه در ایران به کارخانه‌های زیادی سر زده است، افزود: «سیستم‌ها و فرایند تولید و اطلاعات موجود درمورد آن نشان می‌دهد در ایران هزینه انرژی پایین است که این موضوع برای تولید، یک مزیت به شمار می‌رود. در عین حال وقتی ماشین‌آلات وضعیت خوبی داشته باشند، امکان تولید محصولات خوب و با کیفیت فراهم می‌شود.»

هدین با اشاره به اینکه امروز بیشتر شرکت‌ها و قطعه‌سازان ایرانی به فکر مدیریت چابک افتاده‌اند، بیان کرد: «در این زمینه افزایش کارایی نیز موردنیاز است. منظور از کارایی، استفاده بهتر از ماشین‌آلات است. ضمن اینکه انعطاف را هم نباید از قلم انداخت. در واقع باید این عامل را در نظر داشت که تولید باید براساس افت و خیزهای بازار انجام شود.»

وی با توضیح اینکه وقتی صحبت از تولید است، بحث هزینه‌های پنهان و البته کارخانه‌های پنهان نیز مطرح می‌شود، تاکید کرد: «مفهوم کارخانه‌های پنهان یعنی واحدهای تولید که هزینه یا سرمایه‌گذاری خاصی برای آن‌ها نشده است.» (تولیدکنندگان غیررسمی یا اصطلاحا قطعه‌سازان زیرپله‌ای)

به گفته رئیس کمیته ایران در انجمن قطعه‌سازان فرانسه، همه این عوامل بر کیفیت و سرمایه‌گذاری تاثیر می‌گذارد. همچنین نباید فراموش کرد تاب‌آوری این صنعت، موضوعی است که باعث دوام و ماندگاری آن شده است.

هدین با بیان اینکه گفته می‌شود امسال تولید خودرو در ایران به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه رسیده است که این اتفاق بسیار خوبی است، افزود: «در حالی که اگر مشکلات سال‌های گذشته صنعت خودروی ایران، در فرانسه اتفاق افتاده بود، همه گریه می‌کردند و صنعت نمی‌توانست پیشرفت کند.»

لزوم صرف هزینه در تحقیق و توسعه

این فعال صنعت قطعه‌سازی فرانسوی در ادامه با اشاره به اینکه با وجود برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، هنوز سیستم بانکی از دسترس خارج است، خاطرنشان کرد: «قطعه‌سازی ایران باید مد نظر داشته باشد که آنچه اینجا ضعف محسوب می‌شود این است که قطعه‌سازان به جای اینکه تامین‌کننده باشند، طرف قرارداد فرعی(subcontractor) هستند. در حالی که در دنیا تامین‌کنندگان همه چیز را از صفر تا صد خود تولید می‌کنند.»

وی با اشاره به اینکه اگر می‌خواهید در بازار موفق باشید، باید در تمام این فناوری‌ها حرف اول را بزنید، گفت: «در قطعه‌سازی ایران پول کمی خرج تحقیق و توسعه می‌شود که این مشکل‌ساز خواهد بود. در حالی که در دنیا، شرکت‌های اروپایی به‌طور معمول بین ۶ تا ۱۰درصد درآمد خود را صرف تحقیق و توسعه می‌کنند.»

دیدیر هدین با تاکید بر اینکه در ایران تعداد زیادی بنگاه کوچک وجود دارد که به نظر می‌رسد هیچگاه بزرگ نخواهند شد، اظهار کرد: «آیا بهتر نیست همه این‌ها تلفیق شوند و یک هویت بزرگ بسازند؟ چراکه گردش مالی با اندازه شرکت‌ها ارتباط مستقیم دارد. به این ترتیب است که در آلمان و فرانسه وسعت این شرکت‌ها خیلی بزرگ است.»

کل بازار جهان باید مد نظر باشد

هدین با اشاره به دو مقوله صادرات و رقابت‌پذیری در صنعت خودرو و قطعه‌سازی ایران، تاکید کرد: «شما صادرات زیادی ندارید چون بنگاه‌های اقتصادی کوچک دارید و هزینه‌های تولیدتان بالا است.»

وی در ادامه با بیان اینکه صنعت خودرو در ایران بسیار مهم است و چشم‌اندازی برای سال ۱۴۰۴ در آن وجود دارد که قرار است ۳میلیون‌خودرو تولید شود، افزود: «اگر می‌خواهید به تی‌یر۱، تی‌یر۲ و تی‌یر۳ برسید باید تولید را به حجم اقتصادی برسانید. ضمن اینکه برای پیشرفت در این صنعت، ایران نباید با چند ملیت کار کند، بلکه باید کل بازار جهان را مد نظر داشته باشد و از فرصت‌هایی که پیش می‌آید بهره ببرد.»

به گفته هدین، در حال حاضر فرصت‌های خوبی برای قطعه‌سازان وجود دارد تا با تولیدکنندگان جهانی ارتباط داشته باشند. بنابراین باید از پتانسیل انرژی و مواد اولیه ارزان به درستی استفاده شود.

وی در پایان تاکید کرد: «شاید زیاد بودن تعداد قطعه‌سازان در ایران، در ایجاد بخشی از مشکلات فعلی تاثیر زیادی داشته باشد. اگرچه در این سال‌ها قطعه‌سازی در ایران با سرعت زیادی به سوی جلو در حال حرکت است. برای پیشرفت بیشتر دولت و خودروسازان باید دنبال مابقی حلقه‌ها باشند تا به هدف خود در سند چشم‌انداز، برسند.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =