کد خبر: 211373
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۰

از مجموع ذرات معلق تولیدی در شهر تهران، ۲۳درصد سهم کامیون‌ها، ۴درصد سهم مینی‌بوس‌ها، ۱۲درصد سهم اتوبوس‌های شرکت واحد و ۱۸درصد سهم سایر اتوبوس‌هاست.

به گزارش « اخبار خودرو » ، حدود چهارسال از تجهیز خودروهای دیزلی به فیلتر دوده می‌گذرد اما روند نصب فیلتر دوده بر خودروهای دیزلی بسیار کند پیش می‌رود. به‌نحوی‌که تاکنون فیلترهای ۵۰میلیون‌تومانی تنها روی ۵۰ اتوبوس نصب شده است. از آنجایی‌که قیمت فیلترها بسیار بالاست، احتمال کندتر شدن یا توقف نصب فیلتر‌دوده دور از ذهن نیست.

[caption id="attachment_211377" align="aligncenter" width="1000"]قیمت فیلتر دوده برای خودروهای سنگین دیزلی حدود ۵۰ میلیون‌تومان قیمت است و رانندگان توان خرید و نصب فیلترها را ندارند قیمت فیلتر دوده برای خودروهای سنگین دیزلی حدود ۵۰ میلیون‌تومان است و رانندگان توان خرید و نصب فیلترها را ندارند[/caption]

بررسی کیفیت هوای تهران در سال‌های اخیر نشان می‌دهد ذرات معلق عامل اصلی آلودگی هوای تهران است. براساس گزارش‌های مربوط به سیاهه انتشار آلودگی هوای تهران که توسط شرکت کنترل کیفیت هوا منتشر شده در سال ۹۴، سالانه بیش‌از ۸هزارو۶۰۰تن ذرات معلق در تهران تولید می‌شود که از این مقدار ۶هزار تن ناشی‌از منابع متحرک و ۲هزارو۶۰۰تن سهم منابع ثابت آلایندگی است.

در سال ۹۵ هم میانگین غلظت ذرات معلق در تهران سه‌برابر حد استاندارد بوده، هرچند غلظت ذرات معلق در هر چهار فصل سال بسیار بیشتر از حد استاندارد آن است اما این شاخص در زمستان به‌دلیل پایداری جوی به اوج خود می‌رسد.

از مجموع ذرات معلق تولیدی در شهر تهران، ۲۳درصد سهم کامیون‌ها، ۴درصد سهم مینی‌بوس‌ها، ۱۲درصد سهم اتوبوس‌های شرکت واحد و ۱۸درصد سهم سایر اتوبوس‌هاست.

از این رو با توجه به دیزلی بودن ناوگان‌های یاد‌شده می‌توان نتیجه‌گیری کرد خودروهای دیزلی عامل مهمی در آلایندگی شهر تهران هستند. بر این اساس فیلتر جاذب دوده تنها راهکار واقعی کاهش ذرات معلق خروجی از خودروهای دیزلی است.

محمد علیخانی ، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌و‌نقل شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با «دنیای‌خودرو» درباره کند بودن روند نصب فیلتر دوده در خودروهای دیزلی توضیح داد: « قیمت فیلتر دوده برای خودروهای سنگین دیزلی حدود ۵۰ میلیون‌تومان است و رانندگان توان خرید و نصب فیلترها را ندارند، ضمن آن‌که اگر خودروها از سوخت بی‌کیفیت استفاده کنند، فیلتر کارایی خود را از دست می‌دهد. بنابراین نصب فیلتر با مشکلات فنی و اقتصادی زیادی روبه‌روست. ریشه تمام این موارد به مشکلات اقتصادی کشور برمی‌گردد. رانندگان اگر سرمایه ۵۰میلیون‌تومانی برای نصب فیلتر دوده داشتند، خودروهای فرسوده را تعویض و خودروی نو خریداری می‌کردند. به‌همین‌دلیل نه دولت و نه رانندگان نمی‌توانند روی خودروهای سنگین فیلتر دوده نصب کنند.»

علیخانی درمورد نبود نظارت و برخورد با خودروهای دیزلی گفت: «از سوی دیگر نمی‌توان بر این خودروها اعمال قانون و از تردد آنها جلوگیری کرد. باآنکه قوانین مختلفی برای جریمه، منع تردد یا توقیف آنها وجود دارد اما نمی‌توان به مردم فشار آورد و چندهزار نفر را بیکار کرد.»

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه تبعات خودروهای فرسوده بسیار زیاد است، افزود: «این مشکلات زمانی رفع خواهند شد که به‌دغدغه مسئولان تبدیل شوند. در‌حالی‌که امروز دغدغه مسئولان پرداخت حقوق پرسنل است. این مشکلات وجود دارند و باید دیده شوند، البته این بدان معنا نیست که مشکلات رفع نخواهند شد اما باید به مشکلات اقتصادی که تاثیر زیادی بر همه امور کشور دارند، توجه کرد.»

حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع‌و‌معادن مجلس و شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با «دنیای خودرو» نیز اظهار کرد: «خودروهای دیزلی آلایندگی بیشتری دارند اما تعداد آنها کمتر است. باید برای نصب فیلتر دوده بر خودروهای دیزلی و همچنین برقی کردن موتورسیکلت‌ها که سهم بیشتری در آلودگی هوا دارند، تامین بودجه شود. در یک‌سال‌و‌نیم گذشته کمیسیون صنایع بحثی دراین‌باره نداشته است اما باید این موضوع موردتوجه قرار گیرد و برای هزینه‌ها چاره‌ای‌اندیشیده شود. البته باید به وضعیت نامناسب اقتصادی دولت توجه کرد و مسیر دیگری برای تامین بودجه یافت. به‌عنوان مثال تخصیص وام و تسهیلات کم‌بهره و بدون‌بهره به رانندگان یکی از راه‌هایی است که می‌توان با انجام آن فیلتر دوده بر خودروهای دیزلی نصب کرد.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =