کد خبر: 211519
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۳

متاسفانه در تصادفات رانندگی بیشترین آسیب به عابران پیاده وارد می‌شود . اما در شرایطی که آنها قوانین را زیر پای بگذارند، دیگر حق با عابران نیست و هیچ خسارتی از آنها جبران نخواهد شد.

به گزارش « اخبار خودرو » ،عابران پیاده سهم خود را در برقراری آرامش ترافیکی دست کم نگیرند، چراکه آنها نقش بزرگی در برقراری آرامش برای خود و دیگران ایفا می‌کنند. فقط کافی است به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام بگذارند. مثلا از چراغ قرمز عبور نکنند یا هنگام عبور از عرض خیابان به موبایل‌شان توجه نکنند. بی‌احتیاطی و رعایت نکردن چنین مواردی احتمال بروز حوادث را چندبرابر می‌کند.

متاسفانه در تصادفات رانندگی بیشترین آسیب به عابران پیاده وارد می‌شود و بعد از آن، موتورسواران قرار دارند. در‌حالی‌که عابران می‌توانند از این پیشامدها جلوگیری کنند. اما در شرایطی که آنها قوانین را زیر پای بگذارند، دیگر حق با عابران نیست و هیچ خسارتی از آنها جبران نخواهد شد.

[caption id="attachment_211520" align="aligncenter" width="595"]عابران متخلف عابران متخلف[/caption]

اصلاح فرهنگ عابران پیاده

عابران پیاده، اول به‌دلیل حفظ آرامش و امنیت خود و دوم به‌خاطر حفظ نظم عمومی جامعه و ترافیک مکلف هستند زمانی‌که چراغ برای عابران قرمز است، بایستند، از پل عابر‌پیاده عبور کنند، از پیاده‌روها حرکت کنند نه از طول خیابان و موارد دیگر.

در‌حالی‌که بسیاری از عابران به قوانین توجهی نداشته و برای خود و رانندگان خطرساز می‌شوند. بسیاری معتقدند برای حفظ آرامش و امنیت ترافیکی، عابران متخلف هم باید جریمه شوند. چنانکه ماده ۲۱۵ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی و ماده ۲۶ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی برای عابران وضع شده است.

ولی بسترهای جریمه کردن عابران پیاده هنوز در ایران فراهم نیست و نمی‌توان عابران متخلف و خطرساز را جریمه کرد. سرهنگ عین‌الله جهانی، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس‌راهور ناجا معتقد است فرهنگ‌سازی تاثیر بیشتری از جریمه کردن دارد.

او در گفت‌وگو با «دنیای خودرو» می گوید: «هنوز بستر صدور جریمه برای عابران پیاده فراهم نیست اما آیا همه‌چیز را با جریمه باید اصلاح کرد یا باید نگرش و نگاه خودمان را اصلاح کنیم؟ آیا اصلاح و فرهنگ‌سازی باید به‌وسیله پلیس و با جریمه انجام شود یا این که همه ما مسئولیت‌هایی برای حفظ جان خود و به‌خطر نینداختن دیگران داریم؟»

۹ وظیفه عابر پیاده

وی با بیان اینکه رعایت قانون توسط عابران پیاده نقش بسزایی در برقراری آرامش، نظم و امنیت عمومی دارد، عنوان کرد:«همان‌طور‌که عابران پیاده انتظار دارند موتورسواران و خودروها حقوق، آرامش و امنیت آنها را رعایت کنند، آنان نیز باید آرامش دیگران را رعایت کنند و سهم خود را در ایجاد آرامش و امنیت ترافیکی به جای بیاورند. ماده ۲۱۵ آیین‌نامه راهنمایی‌و‌رانندگی ۹ وظیفه را بر عهده عابران گذاشته تا آن را رعایت کنند.

عابرپیاده در محل‌هایی که پیاده‌رو وجود دارد، از سطح سواره‌رو استفاده نکنند. در محل‌هایی که پیاده‌رو وجود ندارد یا در‌صورت وجود، به‌دلایلی غیرقابل تردد باشد، باید از منتهی‌الیه سمت چپ سواره‌رو و عکس جهت حرکت وسایل‌نقلیه عبور کند. عابر برای عبور از عرض راه، تنها از گذرگاه‌های پیاده، پل‌های هوایی و گذرگاه‌های زیرزمینی مجاز عبور کند. از دویدن، پریدن و ورود ناگهانی به سطح سواره‌رو خودداری کرده و مراقب حرکت وسایل نقلیه باشد.  از حصار آزادراه‌ها عبور نکند و در بزرگراه‌ها و خیابان‌ها از لابه‌لای درختان و گلبوته‌های حاشیه و میانه‌راه عبور نکند.

اینها وظایفی هستند که در ماده ۲۱۵ آیین‌نامه راهنمایی‌و‌رانندگی برای عابران پیاده وضع شده است. همچنین در این ماده ذکر شده است، عابر در تقاطع‌ها با روشن شدن چراغ‌سبز مقابل خود (چراغ‌عابر) حرکت کند و هنگامی که چراغ عابر قرمز بود، عبور نکند.

از موانع و خط‌کشی خطوط ویژه، سواره‌رو خیابان‌ها و میدان‌ها عبور نکند. در بزرگراه‌ها و خیابان‌های اصلی از خارج گذرگاه‌های تعیین‌شده عبور نکند. در سواره‌رو خیابان برای سوار شدن به وسیله‌نقلیه و همچنین صحبت کردن یا خرید‌و‌فروش با راننده یا سرنشینان وسایل نقلیه توقف نکند.»

در تصادفات برای عابران‌پیاده هم ضمانت اجرایی وجود دارد. به‌گفته سرهنگ جهانی براساس ماده ۲۶ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، در صورت بروز حادثه اگر عابر‌پیاده اصول گفته‌شده را رعایت نکند و توسط پلیس مسئول و مقصر شناخته شود و راننده مقصر نباشد، هیچ‌گونه مسئولیت به لحاظ حقوقی (دیه و جبران خسارت) و همین‌طور مسئولیت کیفری (زندان) برای راننده در نظر گرفته نمی‌شود.

سرهنگ جهانی افزود: «برخی عابران‌پیاده گاهی مخل آرامش ترافیکی می‌شوند مانند زمانی‌که در کناره تقاطع برای سوار شدن می‌ایستند. براساس مقررات ایستادن خودرو در ۱۵‌متری تقاطع‌ها ممنوع اعلام شده است، ولی عابران از رانندگان می‌خواهند آنها را در نزدیکی تقاطع سوار یا پیاده کنند.»

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خسرو ۲۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
    درود . بله ولی خیلی وقت پیش باید این روش رو جدی میگرفتن و پیاده سازی میشد . چرا مثلا در تقاطع خیابان انقلاب و خیابان ولیعصر این همه پول خرج بشه اما با ین وجود یک عده باز هم مخل نظم باشند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =