کد خبر: 211798
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۱

دومین الزام مهم، داشتن استراتژی مشخص در بخش تولید خودروهای کاروتجاری است تا از فرصت پیش‌آمده در جهت خودروساز شدن در این بخش گام برداریم و هم به‌کرات و دفعات قادر به اجرای چنین طرح بزرگی باشیم.

به گزارش « اخبار خودرو » ، حسین نظریان در سرمقاله شماره امروز (شنبه – ۵ اسفند ۱۳۹۶) روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « نوسازی ناوگان باری و مسافری » پرداخت.

رئیس شورای سیاستگذاری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

سال‌ها و بارهاست که طرح خروج خودروهای کاروتجاری فرسوده یا همان نوسازی ناوگان باری و مسافری کشور ، با هدف کمک به کاهش آلایندگی هوا و نتایج اقتصادی مترتب بر آن در دستور کار قرار می‌گیرد و هربار به دلایلی، فراموش‌شده یا به‌صورت نیمه‌کاره رها می‌شود.

اما این بار دستور صریح رئیس‌جمهوری جهت اجرایی‌شدن و اتمام آن طی ۳یا۴سال، پشت آن قرار دارد. آیا اجرایی‌شدن این طرح در زمان تعیین‌شده امکان‌پذیر است؟ و آیا تمامی مشکلات و موانع اجرایی‌شدن آن به‌دقت و به‌طور کامل موردبررسی قرارگرفته و یا چاره‌ای برای حل آن مشکلات و یا برون‌رفت از موانع اندیشیده شده است؟

بلافاصله پس‌از صدور دستور رئیس‌جمهوری، مسئولان ذی‌ربط اعم‌از مسئولان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و نیز مدیران واحدهای تولیدکننده خودروهای کاروتجاری با ضروری خواندن اجرای این طرح، آمادگی خود را اعلام کردند.

*خودروهای کار و تجاری فرسوده که هم‌اکنون در سطح جاده‌ها و شهرهای کشور در آمدورفت هستند، به‌دلیل عمر بالای بیش‌از ۲۵تا۳۰سال، در هر یکصدکیلومتر پیمایش، حدود ۷۰لیتر سوخت مصرف می‌کنند، درحالی که میزان مصرف سوخت خودروهای مشابه و به‌روز، حداکثر ۲۰لیتر است، یعنی بیش‌از ۳برابر کم‌تر.

با عدم خروج خودروهای کاروتجاری فرسوده و یا نوسازی نشدن ناوگان هوایی حمل‌ونقل باری و تجاری و ادامه روند فعلی، چه زیان هنگفتی به کشور وارد می‌شود و برعکس با اجرای این طرح چه نتایج درخشانی به‌دست خواهد آمد و در اندک زمانی هزینه‌های اجرایی آن جبران خواهد شد و با عنایت به این‌که حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰هزار دستگاه خودروی کاروتجاری فرسوده باری و مسافری ایران شرایط نخستین و نوسازی‌شدن را دارد، بنابراین مهم‌ترین و اولویت‌دارترین الزام اجرایی‌شدن طرح مذکور، تامین و اختصاص بودجه لازم برای آن است.

*با این‌که بیش‌از ۵۰سال از فعالیت ما در تولید خودروهای کاروتجاری می‌گذرد، به ۲دلیل عمده دولتی بودن و نداشتن استراتژی، تمامی این نیم‌قرن را فرصت‌سوزی کردیم و هرچند در بخش تولید خودروهای سواری کارهایی صورت گرفت و حرف‌هایی برای گفتن داریم، اما در عرصه کاروتجاری همچنان در گام نخست قرار داریم.

حال که قرار است این طرح عظیم اجرا شود، کاروتجاری‌سازان داخلی چه می‌خواهند انجام دهند؟ اگر بودجه دراختیار گیرند و اقدام به واردات CKD و مونتاژ کنند، کاری عبث می‌کنند و یا چنانچه مجریان این طرح صرفا چشم به واردات داشته باشند، باز هم نقض‌غرض در درازمدت خواهد بود زیرا حداقل پس‌از یک‌دهه برای اجرای دوباره چنین طرحی احساس نیاز خواهد شد و تکرار این کار یعنی خروج مقدار معتنابهی ارز از کشور.

پس دومین الزام مهم، داشتن استراتژی مشخص در بخش تولید خودروهای کاروتجاری است تا از فرصت پیش‌آمده در جهت خودروساز شدن در این بخش گام برداریم و هم به‌کرات و دفعات قادر به اجرای چنین طرح بزرگی باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =