کد خبر: 212200
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۴

شرکت جیلی از برترین خودروسازان خصوصی کشور چین است که از سال ۲۰۱۴ تولید نسل سوم خودروهای خود را آغاز کرد و این تولیدات را گسترش داد تا با NL3، استفاده از دانش و تکنولوژی روز دنیا در تولید محصولات خود را نشان داد.

به گزارش « اخبار خودرو » ، از زمانی که پیتر هاربوری از کشور سوئد به‌عنوان مدیر بخش تحقیق و توسعه و طراحی این شرکت انتخاب شد و به‌عنوان یکی از اعضای هیات‌مدیره شرکت فعالیت کرد، جهش قابل‌توجهی در محصولات این شرکت چینی به‌چشم آمد. به این ترتیب ابتدا GC9 را تولید و پس‌از آن مدل GC6 را بازسازی کرد، بعد NL3 و GS را معرفی کرد و در این مسیر محصولات این شرکت به‌طور دائم در حال پیشرفت و ورود به بازار بوده است.

[caption id="attachment_212201" align="aligncenter" width="648"] جیلی[/caption]

یک‌ میلیون‌ و ۲۷۰ هزار خودرو در بازار چین

این فرایند باعث شد سهم تولید این خودروساز از ۳۰۰هزاردستگاه در سال ۲۰۱۲، به سرعت به یک‌میلیون‌و۲۷۰هزاردستگاه در سال ۲۰۱۷ برسد. این اتفاق در بازار خودروی چین افتاد که سالانه حدود ۲۰میلیون‌دستگاه خودرو در آن تولید می‌شود.

همین موضوع باعث کسب ۵درصدی سهم این بازار توسط جیلی شد و زمانی بیشتر قابل توجه است که بدانیم این شرکت به‌عنوان شرکت مادر ولوو، ۵۰۰هزاردستگاه ولوو تولید و وارد بازار کرده است. تمام این‌ها نشان از رشد بسیار سریع هلدینگ چینی جیلی دارد.

در کنار این تحولات و برنامه‌ها، باید به این موضوع نیز اشاره کرد که جیلی یک‌باره با پرداخت ۹میلیون‌دلار، سهام شرکت دایملر بنز را خریده است که همین اتفاق نشان می‌دهد افق بسیار روشنی را تا سال ۲۰۲۵ برای خود متصور است و با این نحوه خرید سهام‌ برندهای خودروساز اروپایی و آمریکایی، مسلما برنامه مدونی برای حضور در بازارهای اروپا، آمریکا و کانادا دارد.

بازاری که هر خودرویی نمی‌تواند در آن رقابت کند، زیرا تنها محصولات شرکت‌هایی در این بازار حضور دارند که امکانات و کیفیت مخصوص آن بازار را داشته باشند.

تولید سالانه ۸ تا ۱۲هزاردستگاه GC6 امگرند جدید

شرکتی که بتواند در میان خودروسازان چینی، چنین امکاناتی را برای خود به‌وجود آورد، ازجمله خودروسازان برتر شناخته می‌شود. به این ترتیب گروه خودروسازان بم نیز با مغتنم‌ شمردن چنین فرصتی، مسیر مشارکت با این شرکت برگزیده چینی را آغاز کرده و ادامه خواهد داد.

بر این اساس امروز برنامه این شرکت نیز حضور در صنعت و بازار خودروی ایران است و تنها شریک این شرکت در کشور نیز در حال حاضر گروه خودروسازان بم است. تولید خودروهایی که ازنظر اقتصادی، صرف و صلاح منطقی داشته باشند، از اهداف این همکاری به‌شمار می‌رود. این مشارکت در گام اول برای پنج‌سال برنامه‌ریزی شده و هر دو شرکت به فکر اضافه کردن مدل جدید دیگر از محصولات جیلی به بازار ایران هستند.

آخرین محصول جیلی، GC6 امگرند جدید است که به‌تازگی در ایران رونمایی شده و از مدل‌هایی است که غیر از بازار چین، در روسیه، امارات، عربستان و... عرضه می‌شود و هدف این است که سالانه حدود ۸ تا ۱۲هزاردستگاه از این خودرو در کشور تولید و به بازار عرضه شود. زیرساخت‌های تحقق این هدف نیز از نظر تولید، شبکه فروش و خدمات پس‌از فروش ایجاد شده و توسعه خواهد یافت.

قیمت رقابتی در نتیجه افزایش سطح داخلی‌سازی

تاثیر ارتقای بخش طراحی و تحقیق و توسعه در شرکت جیلی، بر رشد فن‌آوری و رسیدن به‌سطح تکنولوژی تولید در این شرکت، موضوعی است که می‌تواند نقش موثری در رشد صنعت خودروی کشور ما نیز داشته باشد. در این راستا در گام اول، سیستم صوتی فیس‌لیفت شده مدل GC6 امگرند از داخل کشور تامین شده است. به این ترتیب هدف خودروسازان بم این است که با افزایش درصد داخلی‌سازی خودروهای جیلی در کشور، قیمت خودروها را در بازار رقابتی‌تر و منطقی‌تر کنند.

البته لازم به توضیح است که با وجود تعداد قابل توجه قطعه‌سازان در کشور، آنچه تولید را برای این بخش از صنعت منطقی و اقتصادی می‌کند، تیراژ تولید است.

هدف‌های اولیه خودروسازان بم از حجمی برخوردار نیست که بتواند سرمایه‌گذاران را جذب فعالیت در این زمینه کند. اما با پیشرفت کار و امکان افزایش تولید خودروهای جیلی در کشور، احتمال تغییر این شرایط وجود دارد.

ایران به‌ عنوان هاب منطقه برای صادرات جیلی

سیاست کاری جیلی این است که در بخش‌های مختلف هاب منطقه‌ای ایجاد کند تا بر بازار این منطقه‌ها مسلط باشد. به‌عنوان مثال اوایل سال میلادی جدید این شرکت کارخانه بسیار مجهزی را با سرمایه‌گذاری مشترک در کشور بلاروس افتتاح کرد تا به این ترتیب بتواند هم بازار روسیه و هم بازار حوزه بالکان را تحت‌پوشش قرار دهد. تولید این کارخانه هم از نظر تیراژ بسیار مناسب است. بر این اساس چنین اصل و رویکردی را برای منطقه خاورمیانه نیز پایه‌گذاری کرده است.

اما گفته می‌شود وضعیت کلی منطقه ازنظر سیاسی و استراتژیک نقش موثری بر تصمیم‌های قاطعانه و سرمایه‌گذاری در این زمینه دارد. مجموع نیاز بازارهای سوریه، عراق، عربستان، امارات متحده عربی، ایران و... می‌تواند به بیش از ۵۰هزاردستگاه در سال برسد که رقم قابل‌ملاحظه‌ای است. اما شرایط سیاسی در این منطقه باید فضای آرام‌تری داشته باشد تا این موضوع در آینده توسط شرکت جیلی دنبال شود.

کل عملیات تولید به جز رنگ

با تغییر شرایط در کشور به‌نظر می‌رسد در آینده امکان واردات خودرو کمتر شود، با این حال شریک ایرانی جیلی از این آمادگی برخوردار است که خدمات پس‌ازفروش به تمام خودروهای جیلی در کشور ارائه شود.

خودروسازان بم گام‌به‌گام زیرساخت‌های لازم برای تولید محصولات این شرکت را در ایران و در کارخانه‌ای مجزا ایجاد کرده و بر این اساس ابتدای بهمن‌ماه سال جاری، خط بدنه‌سازی را افتتاح کرد و تا خرداد سال ۹۷ نیز خط تزئینات به‌طور کامل تجهیز خواهد شد.

پس‌از آن کل عملیات تولید، به جز رنگ، تا خردادماه سال آینده در سالن‌های تولید خودروسازان بم صورت می‌گیرد. شرایط کشور ازنظر اقتصادی، نوسانات نرخ ارز و قوانین و مقررات، درحال حرکت به‌سمتی است که در آینده شرکت‌هایی بتوانند در بازار خودروی ایران فعالیت کنند که ارتباط قوی و مناسبی با شریک تجاری خارجی خود برقرار کرده باشند و این موضوعی است که خودروسازان بم با جدیت آن را پیگیری می‌کند.

ضمن اینکه طرف چینی نیز از آن میزان هوشمندی برخوردار است که با سردرگمی در این فضا فعالیت نکند و تلاش می‌کند آنچه را تثبیت کرده ادامه دهد. این موضوع به خصوص درمورد جیلی وجود دارد که دو، سه سال قبل در تجربه همکاری سابق خود با یکی دیگر از شرکت‌های ایرانی متوجه شد باید فقط با شرکتی همکاری کند که توان حضور، فعالیت و رقابت در بازار ایران را داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =