کد خبر: 212296
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۲

تعرفه اصولا تعیین نرخ برابری ارز است. موقعی که دولت‌ها می‌خواهند کالاهای وارداتی با نرخ ارز یکسان وارد کشور نشوند و بر نرخ ارز تعدیل بگذارند، از نظام تعرفه که به کالا مربوط است، استفاده می‌کنند

به گزارش « اخبار خودرو » ، تعیین تعرفه واردات خودرو در کشور ما از دی ماه، مسائل و مباحث مختلفی را به‌دنبال داشته است. اعتراض واردکنندگان به افزایش ناگهانی خودرو و افزایش قیمت خودرو در بازار، ازجمله واکنش‌ها به این بالا رفتن تعرفه‌ها بوده است. اما از نظر کارشناسان، تعرفه‌ها چگونه باید تعیین شوند؟

یک کارشناس خودرو در این زمینه به «دنیای خودرو» گفت: «تعرفه اصولا تعیین نرخ برابری ارز است. موقعی که دولت‌ها می‌خواهند کالاهای وارداتی با نرخ ارز یکسان وارد کشور نشوند و بر نرخ ارز تعدیل بگذارند، از نظام تعرفه که به کالا مربوط است، استفاده می‌کنند.»

[caption id="attachment_209965" align="aligncenter" width="620"]واردات خودرو از امارات واردات خودرو[/caption]

فربد زاوه عنوان کرد: «با این روش برای کالاهایی مانند خودرو که قاچاق‌پذیر نیستند، می‌توان نرخ را گران‌تر کرد. اما درباره کالاهایی که قاچاق‌پذیرند، نمی‌توان تعرفه را خیلی بالا برد چون واردات کم می‌شود اما مصرف به قوت خود باقی می‌ماند، در نتیجه قاچاق زیاد می‌شود.»

وی اضافه کرد: «بنابراین تعیین نظام تعرفه، ضریب برابری نرخ ارز باتوجه‌به نوع کالاست. یعنی برای مواد غذایی، تعرفه پایین تعیین می‌شود تا به مردم فشار اقتصادی وارد نشود؛ اما برای کالاهایی که درحد مواد غذایی اولویت ندارند، تعرفه بالا تعریف می‌شود تا درآمد دولت تامین شود.»

زاوه با بیان اینکه در همه دنیا بالا رفتن تعرفه ممکن است مشکلاتی را برای اقتصاد ایجاد کند، اظهار کرد: «واقعیت این است که اگر از دیدگاه کنترل نرخ ارز ببینیم، دولت چاره‌ای جز انجام این کار نداشته که مصرف ارز را کاهش دهد. اما با شیوه‌ای که به‌کار برده، یعنی تعرفه خودروی وارداتی را زیاد کرده اما تعرفه قطعه را افزایش نداده، تقاضا را از خودروی آماده به‌سمت خودروهایی با قطعات منفصله کامل برده است.»

وی افزود: «از آنجا که در بعضی سطوح قطعات منفصله ارزبری بیشتری نسبت‌به خودروی ساخته شده دارند، درآمد ارزی در بهترین حالت، بیشتر نمی‌شود اما کم هم نمی‌شود. یعنی فقط مکان مصرف ارز تغییر می‌کند و در میزان مصرف تغییری ایجاد نمی‌شود.»

این کارشناس خودرو عنوان کرد: «در نتیجه این نظام تعرفه دولت را به هدفی که داشته، نمی‌رساند و کاهش مصرف ارز را ایجاد نمی‌کند.»

زاوه ادامه داد: «با این شیوه، افزایش تعرفه منجر به این موضوع می‌شود که سازنده داخلی از نظر تولید هر رفتاری داشته باشد. یعنی چون تولیدکننده داخلی رقیب جدی ندارد، با هر شرایط و کیفیت و مشخصات فنی محصول خود را به بازار وارد می‌کند و مشتری هم چاره‌ای جز خرید ندارد.»

وی درباره ارائه پیشنهاد برای تعیین نظام تعرفه‌ای گفت: «باید به‌جای فزاینده‌کردن نظام تعرفه، تلاش کنیم خروج ارز را کنترل کنیم و سعی ما بر این باشد که چارچوب کلی روش مدیریتی را تغییر دهیم. به‌صورتی که خودروسازی ما به‌گونه‌ای عمل کند که کارخانه‌ای ارز‌آور باشد. یعنی به جای اینکه بر خروج ارز کنترل ایجاد کنیم، بر ورود آن تمرکز کنیم.»

وی خاطرنشان کرد: «لازم است در صنایع ما تغییرات مدیریتی، سرمایه‌گذاری و ساختاری و محصولی و... اتفاق بیفتد. یکی از کارهایی که انجام شده و خوب بوده، قراردادی است که با رنو امضا شده است.»

aوی بیان کرد: «از آنجا که در کشور ما نرخ ارز همواره با رشد روبه‌رو خواهد بود، محل خوبی برای تولید هستیم به‌شرط اینکه نخواهیم مشکلات کلان مانند اشتغال و ... را ازطریق صنعت خودرو حل کنیم. همچنین ضروری است صنعت خودرو را به‌سمتی ببریم که ارزآوری داشته باشد.»

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا. ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    سلام....اینو همه مردم میدونن خروج ارز از کشور بهانه ای بیش نیست....یا حمایت از خودروهای قرن بوقی تولید داخل نیست...........این بود وعهدهای انتخاباتی .....زندگی خوب برای همه ملت....دلار پنج هزار تومانی.....ورشکسته گی همه بانکها.....تعطیلی نود درصدی کارخانه جات....ضعیف شدن روز بروز قدرت خرید مردم و به طبع ان کوچک شدن سفره ها .....ماشاالله سیل عظیم بیکاران فارغ تحصیل دانشگاهی.....فساد های چند صد هزار میلیاردی و فرار اسان به ینگه دنیا......کشته شدن حدود هفده هزارنفر از عزیزان این مردم در تصادفات جاده ای با خودرو های قرن بوقی تولید داخل.....اگه بخوام بنویسم تمومی نداره اقای دولت عزیز این تعرفه ها چی بود دیگه .....

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =