کد خبر: 212619
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۷

ایران کشوری است که نزدیک به ۲۰ میلیون خودرو در آن در حال تردد است که از این میان، شش میلیون دستگاه آن را خودروی پراید یعنی ارزان‌ترین محصول تولید داخل تشکیل داده است.

به گزارش اخبار خودرو ، روزانه می‌شنویم که پراید در این سو و آن سوی کشور یک پای همیشگی تصادفات است و انتقادات فراوانی از این خودرو در رسانه‌ها و محافل علمی و کارشناسی می‌شود؛ در این گزارش قصد نداریم یک سویه از این خودرو حمایت کرده و با ارائه آمار و ارقام، به نوعی این گاو شیرده صنعت خودروسازی ایران را تبرئه کنیم، بلکه می‌خواهیم ببینیم واقعا محصولی که در حال حاضر حدود ۳۳ درصد خودرو‌های موجود در ایران را شامل می‌شود، چگونه می‌تواند این همه حضور گسترده‌ای در سوانح شهری و جاده‌ای داشته باشد.

[caption id="attachment_208286" align="aligncenter" width="800"]پراید پراید[/caption]

در گام نخست باید بدانیم براساس گزارش‌های منتشره از سوی راهور ناجا، سازمان استاندارد و سازمان پزشکی قانونی کشور، از حدود ۸۰۰ هزار تصادف رانندگی سالیانه در ایران، سهم خودرو پراید در حدود پنج سال اخیر به طور میانگین ۲۴ درصد بوده است که باتوجه به گستردگی وجود پراید در سطح کشور، چندان غیرمنطقی هم نیست؛ به هر حال محصولی با این همه فراگیری در کشور می‌تواند در بسیاری از تصادفات نیز نقش آفرین باشد؛ ضمن آن که تعداد بسیاری زیادی از این خودرو‌ها از نظر سال ساخت متعلق به سالیان گذشته هستند که هنوز امکاناتی نظیر ترمز ABS و کیسه هوا در آن‌ها به کار نرفته بود و همین امر نیز عامل مهمی در نقش آفرینی پراید در تصادفات است.

از سوی دیگر، براساس گزارش ها، حتی همین خودرویی که بیشترین تردد را در شهر‌ها و جاده‌های کشور دارد، در بسیاری از نقاط کشور از نظر تصادفات در جایگاه نامطلوبی نیست، به عنوان مثال اخیراً مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان در اظهارنظری گفته که خودرو پراید با ۲۴ درصد تصادف در این استان در رتبه دوم قرار دارد.

البته نمی‌توان از نظر دور داشت که به هر روی ما در کشوری زندگی می‌کنیم که بنا به علل متعدد نظیر وجود خطا‌های انسانی، جاده‌های پرخطر، نبود استاندارد‌ها و قوانین مناسب در حوزه راهنمایی و رانندگی، متاسفانه سالیانه حدود ۱۵ هزار نفر در اثر تصادفات کشته و حدود ۳۰۰ هزار نفر نیز مصدوم می‌شوند، اما نمی‌توان برای راحتی، تنها نام یک خودرو را بر زبان آورد و آن را مقصر صرف تصادفات و کشته‌های ناشی از آن دانست.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی پوربهلول ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۱
    با سلام مهم‌ترین نکته آماری تعداد تصادفات یک برند یا خوردو نیست بلکه باید دید چند درصد از آسیب های وارده به سرنشینان آن خودرو بعلت ضعف های ساختاری است یا اینکه نقش عامل فنی خودرو در ایجاد تصادفات در مقایسه با سایر برند ها چقدر است.
  • مرتضی ۲۲:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۱
    ...شما در اصل بایست امار تلفات در تصادفات این خودرو را با امار تلفات در تصادفات خودروهای دیگر مقایسه میکردین نه تعداد تصادفات...چون تعداد تصادفات با تعداد این خودرو در جاده ها نسبت مستقیم داره..ولی تلفات در این خودرو ارتباط مستقیم با ایمنی پایین این خودرو....
  • یک ایرانی ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۲
    از قدیم و ندیم گفته اند که عمر دست خدا است. پراید وسیله است. که الحمد لله به وفور توسط یکی از خودروسازان تولید می شود.
  • ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۲
    کره جنوبی قلت کرد پراید را به ما داد که تولیدش بکنیم.. آخه چند سال باید تولید بشه؟؟ چند دهه پیکان را تولید کردیم حالا نوبت پراید است... میدونی بخاطر چی است؟ برای اینکه مانه خودروساز هستیم نه مونتاژ کار.... فقط یک کارخانه تولید خودرو باید از خارج بخریم بعد آن خودرو را چندین دهه تولید کنیم.. چه مردم خوششان بیاید یا نیاد همینی که هست.... ای کاش ما اصلا خودرو ساز نبودیم..
  • behzad ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۲
    متن بسیار ضعیف بود و هیچ نکته ارزشمندی نداشت
  • ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۲
    خجالت هم خوب چیزی!
  • غلام ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۲
    شاید بهتر این بود که می گفتند در تصادفاتی که پراید یک طرف تصادف میباشد بیشتر مقصر یا عامل اصلی میباشد در هر حال جون ملت برا خودروسازها و ... مهم نیست و فقط پول
  • Hamid ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۰۲
    ... ولو داره ماشین تولید میکنه تو سال با امار ۵ کشته هر بار مدیر عاملش میاد به غلط کردم میوفته اونوقت شما امار ۱۵ هزار راحت با لبخند میگین
  • علی ۰۲:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۸
    خورده ملی هست که ملیتو داره به.....میده

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =