کد خبر: 213246
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۶

در عرضه سهام کرمان‌موتور هیچ محدودیتی نخواهیم داشت. ضمن این‌که از حضور و درخواست برای سهام‌ مدیریتی و کلان در زمان عرضه سهام نیز استقبال خواهیم کرد. حال فرقی نمی‌کند که سهام توسط قطعه‌سازان خریداری شود یا اشخاص دیگر، چراکه قطعات برای استفاده در تولید خودرو حتما باید به تایید شرکت مادر برسند

در حالی که این روزها خودرویی‌های بورس تهران روزهای خوشی را سپری نمی‌کنند، معاون برنامه‌ریزی کرمان‌موتوراز عرضه ۵ تا ۱۰درصدی سهام کرمان‌موتور تا پایان سال جاری خبر داد.

به گزارش « اخبار خودرو » ، حامد شادکام در حاشیه یازدهمین نمایشگاه بورس و بانک و بیمه درباره حضور کرمان‌موتور در نمایشگاه گفت: «راهبرد حضور کرمان‌موتور در بورس از سال ۱۳۹۵ شروع شده است .در سال ۹۶ دواتفاق خیلی مهم رخ داد. یکی از این اتفاقات، بار تامین مالی بود که به صورت اوراق مرابحه انجام گرفت و دومین رخداد، معرفی شرکت گروه اقتصادی کرمان خودرو بود که با افزایش سرمایه همراه شد. در حقیقت این‌ها نشانه‌هایی از حضور پررنگ کرمان‌موتور در بازار سرمایه است. قطعا مهم‌ترین موضوعاتی که در سال ۹۷دنبال خواهیم کرد، بحث عرضه و پذیرش سهام کرمان‌موتور در بازار اوراق بهادار و انتشار اوراق رهنی است.»

[caption id="attachment_213247" align="aligncenter" width="700"]عرضه 5 تا 10درصدی سهام کرمان‌ موتور تا پایان سال عرضه ۵ تا ۱۰درصدی سهام کرمان‌ موتور تا پایان سال[/caption]

وی در ادامه افزود: «راهبرد ما برای حضور در بازار سرمایه، بلندمدت خواهد بود تا شاهد نقدشوندگی دارایی‌ها، تامین منابع موردنیاز و جذب سرمایه‌گذار در صنعت خودرو باشیم. درواقع هدف ما از حضور در نمایشگاه این است که نشان دهیم برنامه‌های بسیار مهمی برای حضور دربازار سرمایه داریم. طبیعتا کارگزاری، لیزینگ و گروه اقتصادی کرمان‌خودرو تماما نشانه‌هایی از این موضوع است که برنامه و راهبرد ما برای حضور در بازار سرمایه، بلندمدت است. ضمن این‌که می‌خواهیم از این طریق نقدشوندگی دارایی‌هایمان را بالا برده و تامین منابع انجام دهیم و جذب سرمایه در صنعت خودرو را تشویق کنیم. نکته مهم این است که ما معتقد هستیم می‌توانیم معرف صنعت خودرو از طریق بخش خصوصی باشیم. در این میان حتما نسبت‌به شرکت‌های خودرویی که در بورس حضور دارند، هم از لحاظ سودآوری و هم از بعد توسعه، تفاوت‌های چشم‌گیری خواهیم داشت.»

وی در ادامه در پاسخ به پرسش  «دنیای خودرو» مبنی‌بر این‌که اگر سهام کرمان‌موتور توسط قطعه‌سازانی که اکنون نیز سهام‌دار برخی خودروسازها هستند، خریده شود، آیا اجباری در استفاده از قطعات آن‌ها نخواهد داشت، گفت: «در عرضه سهام کرمان‌موتور هیچ محدودیتی نخواهیم داشت. ضمن این‌که از حضور و درخواست برای سهام‌ مدیریتی و کلان در زمان عرضه سهام نیز استقبال خواهیم کرد. حال فرقی نمی‌کند که سهام توسط قطعه‌سازان خریداری شود یا اشخاص دیگر، چراکه قطعات برای استفاده در تولید خودرو حتما باید به تایید شرکت مادر برسند وهیچ الزامی برای استفاده از قطعاتی که موردتایید نباشند، حتی اگر سهامدار ما هم باشند، نخواهیم داشت.»

شادکام همچنین درخصوص این‌که در حال حاضر اکثر سهام‌داران در گروه خودرو و قطعات، فروشنده هستند، در این شرایط چگونه می‌خواهید سهام خود را واگذار کنید تا برای خریداران جذاب باشد، گفت: «ساختارمالی شرکت‌های خودرویی فعال در بازار خودرو تفاوت‌های بسیاری با هم دارند. ساختار مالی و سودآوری و برنامه‌های توسعه‌ای ما با شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه کاملا متفاوت است. این نکته قوتی است که می‌خواهیم سهام‌داران از آن استفاده کنند. ضمن این‌که هیچ‌گونه نگرانی از عدم استقبال به سهام خود نداریم.»

شادکام مهم‌ترین دلیل حضور خودروساز کرمانی در بازار سرمایه کشور را شفافیت دانست و تصریح کرد: «کرمان‌موتور از زیرساخت مناسب برای توسعه و افزایش ظرفیت تولید خودرو برخوردار است و به‌طورحتم حضور در بازار سرمایه با توجه حداکثری به منافع تمام ذی‌نفعان صورت می‌گیرد و ادامه می‌یابد.» معاون توسعه و کسب‌وکار کرمان‌موتورهمچنین در ادامه از انتشار و عرضه ۲هزارمیلیاردریال اوراق رهنی با سررسید ۳ساله خبر داد و عواید حاصل از عرضه و انتشار این اوراق را با هدف افزایش ظرفیت تولید و فروش محصولات اعلام کرد.

شادکام در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش ظرفیت تولید، راه‌اندازی خطوط تولید و احداث خط رنگ جدید در کرمان‌موتور اشاره و اظهار کرد: «با توجه به این موارد سعی داریم از تمام ظرفیت بازار سرمایه به‌منظور حضور بلندمدت و هدفمند بهره‌مند شویم.»

پیش‌از سخنان شادکام، ابوعلی رئیس هیات‌مدیره کارگزاری کارآمد که قرار است سهام کرمان‌موتور از طریق این کارگزاری زیرمجموعه کرمان خودرو عرضه شود، در رابطه با حضور کرمان‌موتور و عرضه سهام آن گفت: «برنامه‌ریزی برای حضور در بازار سرمایه از یک سال پیش آغاز شده است که به همین منظور سال گذشته نیز ۱۰۰میلیاردتومان اوراق مرابحه منتشر شد که توسط شرکت سرمایه‌گذاری کارآمد صورت گرفت. ضمن این‌که در حال انجام کارها هستیم و مقرر است که این شرکت به طور کامل در فرابورس پذیرفته شود.کار آغاز شده و یکی، دو مرحله پیش رفته است و امسال حضوری قوی در فرابورس خواهد داشت. این کار به این خاطر صورت می‌گیرد که بتوان از طریق آن، منابع مستقیم را از بازار سرمایه جذب کرد.»

وی همچنین درباره زمان واردشدن این شرکت به تابلوی اصلی بورس گفت: «اقدامات لازم در این زمینه صورت گرفته ودر حال انجام است. مدارک و مستندات نیز ارائه شده است. نواقصی از سوی هیات پذیرش اعلام شده است که در حال برطرف‌کردن آن هستیم.»

در ادامه حسین عادل‌زاده، مدیرعامل کارگزاری کارآمد، درخصوص کارگزاری و حضور در بازار اوراق بهادار تهران گفت: «باتوجه‌به نام‌گذاری سال جاری مبنی‌بر حمایت از کالای ایرانی، بر این باور هستیم که سرمایه‌گذاری در بورس، بزرگ‌ترین حمایت از تولید ملی به‌شمار می‌رود؛ چراکه هر شخص با هر میزان سرمایه ،بدون این‌که پول خود را وارد بازارهایی نظیر ارز و امثال آن کند، می‌تواند همان را وارد بازار سرمایه کند. ضمن این‌که طبیعتا هر سرمایه‌گذاری با ریسک نیز همراه است، اما این ریسک در بازار سرمایه ازطریق شفاف‌سازی و آموزش، قابل‌کنترل و مدیریت است. همچنین در این زمینه درحال راه‌اندازی آکادمی بورس هستیم که افراد بتوانند به‌صورت علمی با این مقوله آشنا شوند و در کنار آن به‌دنبال تحقق هدف گسترش فرهنگ سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه هستیم. نکته مهم این است که سرمایه‌گذاری در بورس، نقدشوندگی بالایی دارد و در کوتاه‌ترین زمان می‌توان آن را به پول نقد تبدیل کرد. این مساله در بسیای از بازارهای دیگر قابل‌مشاهده نیست؛ به‌عنوان مثال اگر کسی قصد فروش ملکی را داشته باشد، شاید در مقاطعی با مشکل مواجه شود. همان‌طور که سال گذشته تا حدودی شاهد این موضوع بودیم. از سوی دیگر سرمایه‌گذاری در بورس، قانونی‌ترین روش سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =